Favorieten Persoonlijk

Het is mei!

Jippie, het is mei! Mijn favoriete maand waar ik het hele jaar naar uitkijk is eindelijk aangebroken. Mei is mijn favoriete maand omdat dan het voorjaar aanbreekt, het zonnetje steeds vaker komt en ik jarig ben. Mijn verjaardag is niet hetgeen waar ik persé naar uitkijk, maar vooral de positieve vibes die daarmee gepaard gaan. Ik kan mijn jurkjes weer uit de kast trekken, de zomervakantie komt dichterbij, ik doe veel leuke dingen met vriendinnen en zie mijn familie. Dat gevoel vind ik heerlijk.

Mei

Al van jongs af aan kijk ik uit naar deze maand. Ik ben echt een zomermeisje: gek op de zon en het lekkere weer. Als het slecht weer is voel ik me gelijk somberder. Ik werd geboren terwijl de meidoorn in onze tuin in bloei stond en de vogeltjes aan het fluiten waren, op 21 mei 1996. Buiten werd de jaarlijkse kermis opgebouwd in ons dorp en 3 dagen na mijn geboorte barstte het feest los. Nog steeds ben ik gek op dit feest en noemen mijn ouders me gekscherend weleens een “kermiskind”, hahaha. Goed, het is dus mei en ik zag dat de weersverwachting heel goed is. Het gevoel dat de zomer nog moet beginnen en ik nog een mooie vakantie heb om naar uit te kijken maakt me gewoon erg blij. In september, als het mooi weer is, voelt het bijvoorbeeld altijd alsof de leukste tijd van het jaar alweer voorbij is.

Wat zijn de plannen?

Goed, mijn favoriete maand dus. Maar wat zijn de plannen? De eerste dagen van de maand heb ik een paar dagen vrij, in verband met de meivakantie. Ik ga logeren bij mijn zus in Culemborg en mijn auto moet voor de APK keuring. Verder ga ik verderop in de maand iets heeeel spannends doen: ik ga namelijk een tatoeage laten zetten. Ik heb er meer dan 2 jaar over nagedacht en het voelde nu als het juiste moment. Hoe en wat zien jullie later, het wordt in ieder geval subtiel en iets wat bij mij past. In het pinksterweekend ben ik jarig en is het jaarlijkse feest hier in het dorp, hier kijk ik ook heel erg naar uit. Ik weet nog niet precies wat ik allemaal ga doen en hoe ik mijn verjaardag ga vieren, maar dat ik het goed ga vieren staat vast. Verder hoop ik dat het lekkere weer gaat doorzetten, ik lekker veel buiten kan zijn en misschien wel een dagje terrassen en strand kan plannen. Dat zou me enorm goed doen.

Mei, ik ben klaar voor jou! Wat is jullie favoriete maand van het jaar?

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash.

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.