Fashion&Beauty

Hoe houd je je haar gezond?

Hoe houd je je haar gezond? Iets wat ik me regelmatig afvraag. Sinds een paar jaar laat ik mijn haar echt groeien en ga ik regelmatig naar de kapper. Toen ik op de middelbare school zat ben ik een hele tijd niet naar de kapper geweest omdat ik bang was dat het te kort zou worden. Inmiddels weet ik dat een regelmatig bezoek aan de kapper nodig is om je haar gezond te houden én blijkt er een wondermiddel te zijn dat zowel werkt voor je haar, huid als nagels. Ik vertel je vandaag hoe en wat 🙂

♥ Regelmatig naar de kapper

Zelf merk ik echt dat regelmatig een kappersbezoek mijn haar heel erg goed doet. Even de dode puntjes eraf maakt mijn haar een stuk gezonder én zorgt ervoor dat het weer mooi gaat groeien. Daarnaast vind ik het ook fijn om naar de kapper te gaan: mijn haar wordt lekker gewassen en het voelt echt even als een momentje “me-time”.

♥ Goede shampoo en niet te vaak wassen

Ook heel belangrijk: je haar niet te vaak wassen! Ik was mijn haar om de 3 á 4 dagen en dit is voor mij meer dan genoeg. Je haar wordt, hoe vaker je het wast, steeds sneller vet en op het laatst moet je het elke dag wassen. Niet echt fijn als je het mij vraagt… Ik probeer ook regelmatig te wisselen van shampoo omdat ik het idee heb dat mijn haar dan weer even “gereset” wordt. Ik heb geen idee of het echt zo is, maar ik vind het fijn.

♥ Arganolie

Het geheim van een goede haarverzorging is arganolie. Je vind het tegenwoordig in veel producten maar de “pure” vorm is het beste, zoals die van https://arganwinkel.nl/. De olie zorgt ervoor dat je haar minder droog is en prachtig gaat glanzen. Verder kun je het ook gebruiken voor je huid én nagels. Als dat geen veelzijdig product is… De laatste tijd heb ik ook erg veel last van een droge, jeukende huid door de kou en ook dan helpt Arganolie heel erg goed. Daarnaast blijkt de olie echt voor alles goed want zelfs voor acné, waar ik helaas last van had, kun je het gebruiken. Je talgproductie wordt beter gereguleerd waardoor onzuiverheden minder de kans hebben om door te komen. Benieuwd waar je het nog meer voor gebruikt? Kijk dan even op de site van Arganwinkel. Ze leggen d.m.v. handige video’s precies uit hoe en bij welke “problemen” je het kunt gebruiken. Ik ben om 😉

♥ Geen elastiekjes met ijzer

Ik weet nog wel dat ik vroeger elastiekjes gebruikte met zo’n ijzeren stukje erin en er regelmatig plukjes haar werden meegetrokken. Ook niet echt gezond.. Gelukkig kwam daar een oplossing voor en dat was de Invisibobble! Ik gebruik hem nu al jaren en ben nog steeds tevreden. Er worden nooit meer haren meegetrokken en hij rekt goed mee. Hierdoor krijg ik geen hoofdpijn omdat mijn haar te strak zit.

Ik ben heel benieuwd: hoe zorgen jullie ervoor dat je haar gezond blijft? En heb je weleens van arganolie gehoord of het gebruikt? 

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  naomi
  2 maart 2018

  Fijne tips! Als mijn haar echt even iets extra’s nodig heeft gebruik ik het hairgrowth treatment masker van Lee Stafford. Werkt echt super goed. Na een week is je haar al zoveel zachter en glanzender en voller!

 • Beantwoorden
  Chelsey
  2 maart 2018

  Ik pas ook zo’n beetje al deze tips toe! Alleen gebruik ik kokosolie ipv arganolie haha. Eens in de week een haarmasker van pure kokosolie doet ook echt wonderen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.