Persoonlijk

3,5 week Indonesie | Ik ben weer terug!

indonesië

Hey, daar is deze vakantieganger weer! Na 3,5 week rondreizen door Indonesië ben ik afgelopen week weer geland in Nederland. Ik moet nog wel een beetje wennen maar vond het toch wel leuk jullie weer een kleine update te geven en langzaam weer te beginnen met bloggen.

indonesië

Rondreizen

Maar wat heb ik nou precies gedaan? Ik heb rondgereisd op Sumatra, Java en Bali: drie Indonesische eilanden. We hadden een groepsreis wat ervoor zorgde dat ik super veel leuke contacten heb opgedaan en me nooit alleen heb gevoeld. Tegenwoordig is het heel erg “in” om te gaan backpacken of zelf een reis uit te stippelen. Persoonlijk vond ik een groepsreis heel fijn: je hebt mensen om je heen, er zijn dingen voor je geregeld en mocht er iets zijn heb je een reisleider waar je terecht kunt. Het rondreizen was nieuw voor mij maar is me heel goed bevallen. Elke dag gebeuren er weer nieuwe dingen en je blijft niet lang op dezelfde plek, iets wat ik persoonlijk erg leuk vond. Als je een chill vakantie wil is het niet aan te raden: veel reizen, lange dagen en vroeg opstaan hoort er ook bij.

indonesië

Roots

Indonesië was natuurlijk niet “zomaar” een keuze. Ik wou er al jaren heen omdat mijn oma er geboren is. Het leek me super bijzonder om te bezoeken en die verwachting is zeker uit gekomen. Het klinkt misschien gek maar er was meteen een soort herkenning. De geuren, mensen en smaken kwamen me bekend voor. Ik ben zeker van plan om nog meer te gaan delen over mijn reis, maar ben ook benieuwd wat jullie willen zien. Ik zou bijvoorbeeld mijn precieze reisroute kunnen delen inclusief tips en de hotels waar wij verbleven. Ook dagboekjes zouden kunnen. Laat het me weten!

Weer terug

Het is wel echt wennen om weer terug in Nederland te zijn. De eerste dagen had ik écht een jetlag. In Indonesië was het 6 uur later, ik was de eerste dagen in de middag heel moe. Ook had ik rond 12 uur verschrikkelijk veel honger, omdat het daar al tijd was voor avondeten. Gelukkig is het inmiddels weggetrokken en zit ik weer helemaal in het Nederlandse ritme. Wat ik wel mis is het lekkere Indische eten, de mensen om me heen en de prachtige omgeving. Al met al kijk ik terug op een geweldige vakantie en zou ik deze reis zo nog 38347x willen maken. Op dit moment heb ik nog lekker vakantie tot 3 september en ga ik nog heel veel leuke dingen doen. Verder ben ik weer van plan nieuwe blogs te gaan maken en ben ik heel benieuwd wat jullie qua reisfoto’s/verslagen willen lezen, laat het me weten!

Ben jij weleens in Indonesië geweest?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.