Persoonlijk

Mijn verjaardagsweekend!

Hoi! Misschien is het je al opgevallen dat er deze week geen diary online is gekomen. Dat is met een reden: ik was jarig en vierde het hele weekend feest! In mijn dorp, waar ik ben geboren en getogen, was het jaarlijkse dorpsfeest. Ik breng hier eigenlijk altijd het hele weekend door met vrienden en vriendinnen en dat is zó gezellig. Wat het nog leuker maakte was dat ik op maandag jarig was. Ik werd 22 en vandaag geef ik jullie een impressie van mijn verjaardagsweekend. Volgende week komt er een extra grote diary online.

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag was ik vrij van stage en kom ik me in alle rust “voorbereiden” op dit weekend. Ik ken mezelf en wist dat als ik niet een dagje had om rustig aan te doen ik halverwege het weekend kapot zou zijn. We deden nog de allerlaatste boodschappen en mijn vader bestelde een hele lading wijn die werd bezorgd. We’re ready! Om 19:00 wordt de kermis geopend, vroeger vond ik dat geweldig maar inmiddels boeit dat me niet meer zoveel. Wat we me wel boeit is dat mijn vader rond een uur of 4 wijntjes inschenkt en rond 20:00 komt een vriendinnetje. We ontmoeten elkaar op de kermis en ’s avonds vieren we een feestje in de tent. Hier zie ik super veel bekenden en dat is altijd een grote gezellige boel. Op zaterdag is er een kunstmarkt waar ik even kijk met mijn moeder en ’s avonds gaan we samen een wijntje drinken op het dorpsplein, wat dan altijd helemaal volstaat met mensen en waar het ook zo gezellig is. Opeens kom ik een vriend tegen van de basisschool, we hebben elkaar al jaren niet gesproken en kletsen bij. Het is zo gezellig en als vanouds dat we de hele avond samen blijven (net als vroegahhh) en ook nog onze vriendin opzoeken, de drie-eenheid is weer compleet <3 We drinken wat, kletsen bij en besluiten heel snel weer af te spreken. Zo fijn! Dat was misschien wel het fijnste moment van de paardenmarkt.

Mijn verjaardagsweekend

Op maandag was ik jarig maar op zondag had ik al een flink verjaardagsgevoel. Mijn oma kwam langs en we konden heerlijk buiten zitten. Ik kreeg van haar een Fjallräven rugzak, alvast voor Indonesië, we gaan namelijk gewoon. Verder komen er nog meer vrienden van mijn ouders en zitten we met z’n allen in de zon. ’s Avonds komt er een vriendin en eten we met elkaar asperges. Zooooo lekker. Die avond gaan we weer met elkaar naar de tent en de hele tijd zeg ik “Over 20 minuten ben ik jarig, over 15 minuten” enz. Ik ben zo enthousiast! Als het 00:00 is word ik uitbundig gefeliciteerd en voel ik me helemaal jarig! ’s Nachts dansen we heel veel en eten we nog patat en frikandellen (wat overigens niet zo lekker viel de dag daarna) en gaan we allemaal richting huis. Na een nachtje slapen word ik een beetje misselijk wakker maar gelukkig gaat het daarna beter. Ik krijg kleine cadeautjes van m’n ouders, we lopen met elkaar de jaarmarkt over en ’s middags komt er weer visite. M’n zus komt o.a. met haar kindjes en we barbecuen, het is weer zo gezellig!

Dat was het weer

Ik vind het altijd zo naar als iets leuks waar je lang naar uitkijkt voorbij is, ik was ook best een beetje sip dinsdag. We zullen maar zeggen dat het een goed teken is :-). Ik heb me enorm jarig gevoeld en een heerlijk weekend gehad. Het was super fijn om oude vrienden weer te zien en dat heeft me echt heel erg blij gemaakt. Ik denk dat het echte vriendschap is als je elkaar maanden of jaren niet ziet en het daarna gewoon is alsof er niks veranderd is. Verder was het heel leuk dat er zoveel visite kwam en heb ik gewoon echt alleen maar genoten. Zou trouwens nog door willen praten over the royal wedding (hoe prachtig was dat?!) wat het weekend een extra speciaal randje gaf. Dat doen we dan maar dinsdag in de diary. Jullie ook nog allemaal bedankt voor de felicitaties die ik mocht ontvangen!

Wanneer zijn jullie jarig? En vind je het ook altijd zo jammer als iets waar je naar uit hebt gekeken voorbij is?

 

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Saskia
  26 mei 2018

  Oh dit klinkt super gezellig en nog gefeliciteerd<3
  Leuke update en altijd zeker jammer als zoiets voorbij is. Zelf ben ik jarig geweest, 1 Maart. Was ook top! (mijlpaaltje aangezien ik 30 werd)

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   26 mei 2018

   Dankjewel!! 30 klinkt ook wel als een hele speciale mijlpaal 🙂 X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.