Fashion&Beauty

Over je zeker voelen in bikini (+ leuke bikini’s!)

je zeker voelen in bikini

Met de vakantie naar Indonesië in het vooruitzicht, is het weer tijd om me in bikini te gaan vertonen. Niet altijd voelde ik me fijn in bikini. Het maakte me onzeker, ik voelde me nooit mooi genoeg en had het idee dat alle dingen die ik niet mooi vond aan mijn lichaam geaccentueerd werden. Alright, die bikini en ik werden nooit echt vrienden dacht ik. Totdat ik ouder werd, mijn lichaam accepteerde én een bikini vond waarin ik me fijn voelde. Maar hoe kwam dat zo?

Je zeker voelen in bikini

Eigenlijk maakt het dus niet uit hoe je eruit ziet, het gaat erom hoe je je voelt. En als jij je zeker voelt in bikini zul je dit ook uitstralen. Maar hoe dan? Nou, zo lukte het mij.

♥ Don’t compare yourself to others

Misschien wel de meest belangrijke “regel” om je zeker te voelen in bikini: vergelijk jezelf niet met anderen. Alle lichamen zijn verschillend en het waard om gezien te worden in bikini. Ik vind bijvoorbeeld mijn benen niet zo mooi omdat ze vrij stevig zijn, maar heb dan wel weer een platte buik. Je zult zien dat iedereen wel dingen minder mooi of juist mooi vindt aan zijn lichaam. We hebben (gelukkig) niet allemaal hetzelfde lichaam dus koester het van jou!

♥ De juiste maat

Kijk niet naar de maat maar naar de pasvorm. Ik heb de ene keer maat 42 en de andere keer maat 38. Kijk naar welke bikini het beste past bij jouw lichaam, ongeacht welke maat erin staat. Ik knip meestal alle kaartjes eruit dus die maat zie ik nooit meer na het kopen 🙂 Koop niet een bikini in een bepaalde maat omdat je die maat altijd hebt terwijl hij eigenlijk niet helemaal goed zit.

♥ Een goed model & accentueer 

Ook heel belangrijk is het juiste model bikini. En dan bedoel ik niet eentje die jouw lichaam het mooist laat uit komen maar vooral eentje waar je je fijn in voelt. Ik hou erg van strapless bikini’s en triangel bikini’s en voel me daar ook het fijnst in. Het liefst ook met een beetje padding erin en in een fijn kleurtje. Laatst kocht ik een witte bikini van H&M en ook die vind ik mega fijn. Door het wit lijk ik nu al bruin, terwijl ik nog op vakantie ga.

♥ Accepteer je lichaam zoals het is

Het allerbelangrijkste: accepteer je lichaam zoals het is. Oke, misschien zie je er niet uit als een Victoria’s Secret model (dat is ook niet normaal! En niet eens mooi vind ik…) maar ook jouw lichaam heeft mooie punten. Probeer je daar op te focussen en die te benadrukken, dan komt het helemaal goed deze zomer 🙂 Als je het moeilijk vindt om je lichaam te accepteren helpt het misschien om yoga of mindfullness te doen. Dat zorgt écht voor meer zelfliefde.

Toffe bikini’s

Het liefst koop ik ieder jaar wel een nieuwe bikini. Vorig jaar ging ik voor twee bikini’s in pastelkleuren en dit jaar voor een witte. Met de vakantie naar Indonesië in het vooruitzicht wil ik er misschien nog wel eentje bij, je kunt nooit genoeg bikini’s hebben toch? Waar ik afgelopen jaren vooral bikini’s in een kleurtje leuk vond, ben ik nu helemaal into wit. Bijvoorbeeld deze van Buffalo (die je ook hieronder ziet) vind ik megaleuk en zou ik zo kunnen dragen. Een combi van wit én een leuk kleurtje 🙂

je zeker voelen in bikini

 

De linker bikini is ook van het merk Buffalo en de middelste van het merk Bench. via LASCANA.

Heb jij al een bikini voor dit jaar? En ga je nog op vakantie?

Foto boven dit artikel via Unsplash. 

 

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Mei Qi
  6 juli 2018

  Mooi geschreven! Ik heb nog een bikini van vorig jaar 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   8 juli 2018

   Dankjewel! Aw ook leuk toch!

 • Beantwoorden
  Yvonne
  7 juli 2018

  Wat ik nooit begrijp: als je elk jaar een nieuwe bikini koopt: waar laat je al je oude bikini’s dan? Dat zijn er dan op een gegeven moment wel 20 of zo want je slijt ze niet op die manier. En draag je ze allemaal??
  Ik doe wel 6 jaar met een bikini voordat ik een nieuwe koop. Ik koop wel altijd een goede, dure.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   8 juli 2018

   Haha, ik koop vaak wat goedkopere bikini’s. Soms zijn ze na een tijdje niet meer zo mooi, of vind ik ze niet meer leuk en dan doe ik ze weg 🙂 En ja, ik draag ze allemaal. Maar heb er geen 20 hoor, misschien een stuk of 7.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.