Diaries

Quarantaine dagboek #2 | Politie bellen en 4 gangen diner thuis

Nou, vorige weer belde ik voor het eerst de ANWB en deze week voor het eerst de politie. Niet voor iets ernstigs overigens hoor. Het zijn weken van eerste keren 😉 Welkom op mijn blog op deze mooie, zonnige Koningsdag! Of moet ik Woningsdag zeggen? Ik hoop dat jullie allemaal nog steeds binnen blijven en zo min mogelijk mensen ontmoeten. Het is moeilijk maar het is niet voor niks! Ik at vandaag lekker oranje gebak, keek naar de koning op TV en genoot van de zon.

Mijn week was..

Mijn week was eigenlijk weer een fijne week! Dat was mede te danken aan het heerlijke weer en de zon. Ik had wel een drukke week qua werk: 2 dagdiensten, een avond en weer 2 dagdiensten. Genoeg uren gemaakt dus. Verder zag ik mijn beste vriendin weer na heel lang en dat was zo gezellig, we zaten lekker in de tuin en kletsten zoals altijd. Ik kreeg mooie bloemen van haar en op haar verjaardag een paar dagen eerder stuurde ik haar bloemen op. Daarnaast was dinsdag natuurlijk de persconferentie waar we te kregen horen “hoe nu verder”. Ik moet eerlijk zeggen dat ik verbaasd was dat kappers en pedicures nog niet (gedeeltelijk) open mogen maar verder had ik niet verwacht dat er versoepeling zou komen. Voorlopig denk ik dat we nog wel even in quarantaine moeten blijven.

Hoogtepunten van de week

Deze week had verschillende hoogtepunten! Om te beginnen het weerzien met mijn beste vriendin en het feit het goed met haar gaat. Zo blij om dat te zien 🙂 Wat ook een heel fijn hoogtepunt was het eten wat ik met mijn ouders afhaalde bij het restaurant in ons dorp waar je geweldig kunt eten. Ik zag dat ze een 4-gangenmenu hadden wat je kon afhalen en dat besloten we gisteren te doen. Bijpassende wijn erbij en heerlijk eten, zo fijn! We aten salade met groene asperges, avocado, spek en dressing van roze peper. Daarna aspergesoep en als hoofdgerecht asperges met ham, ei en botersaus. Als toetje “koningscake” ter ere van de verjaardag van onze koning.

Dieptepunten van de week

Echt grote dieptepunten kennen mijn weken over het algemeen niet, gelukkig. Daarnaast ben ik ook een heel positief persoon die overal altijd een positieve draai aan geeft, maar toch zijn er af en toe wel kleine dieptepuntjes. Het eerste is dat ik deze week voor school een opdracht in moest leveren en er een analysemodel gebruikt moest worden waar ik niet bepaald veel van begreep. Door corona heb ik helemaal geen les en ook de begeleiding via internet is niet echt geweldig. Heel onduidelijk allemaal en via verschillende platformen waardoor je de hele tijd moet zoeken. Ik heb dus de hele avond in m’n eentje zitten stoeien en uiteindelijk de opdracht ingeleverd.

Het tweede was dat ik zondagochtend toen ik naar m’n werk reed een dood hert langs de weg zag liggen.. De weg waar ik rij is omringd door weilanden en hier liggen helaas wel vaker dode dieren zoals vogels of hazen. Deze keer was het echter wel heel groot en toen ik voorbijreed zag ik dat het een jong hert was. Hij lag in het midden van de weg tegen de afzetting aan en ik vond het zó sneu. Toen ik op werk was heb ik besloten de politie te bellen, ik heb precies de locatie doorgegeven en zij gingen een jager regelen om het hert te laten ophalen. Via deze link zie je precies wat je moet doen als je een dood dier langs de weg ziet of een dier in nood. Handig om eens door te lezen!

Over Corona en mijn werk in de zorg

6 dagen met mondkapje op gewerkt en nu gelukkig een dagje zonder! Wel moet ik écht iets kwijt omtrent Corona: het lijkt alsof mensen verslappen en denken “het gaat steeds beter dus ik kan wel weer naar buiten”. Ik zag zelfs foto’s van mensen die in Den Haag aan het winkelen waren met honderden tegelijk. Ik snap dat het rot is om steeds binnen te zitten en niemand te zien, maar spreek bijvoorbeeld met een iemand af en ga lekker buiten zitten op wat afstand. Of ga buiten wandelen, maar zoek geen grote groepen mensen op. We gaan juist nu zo goed, als iedereen de regels aan zijn laars gaat lappen moeten we straks tot november in quarantaine..

Faves

Favoriete Netflix series:
La casa de papel: Ik denk dat iedereen deze toffe serie wel kent, sinds kort staat seizoen 4 op Netflix en het is weer zo spannend! Ik ben nu bij aflevering 4 en vind dat het zo goed in elkaar zit.

Tiger King: Ook deze stond hoog op mijn “must watch” lijstje omdat het zó bizar is. Deze serie gaat over Joe Exotic, een ongelooflijk rare man die eigenaar was van een dierenpark met tijgers, beren en panters. Ze leven zelfs bij hem in huis. Het is zo fascinerend en raar dat je het wil blijven kijken.

Too hot to handle: Deze guilty pleasure ontdekte ik een paar dagen geleden en inmiddels ben ik al bij aflevering 6. Een aantal vrijgezellen zitten op een eiland en denken daar de zomer van hun leven te hebben. Dan weten ze nog niet dat ze geen lichamelijk contact mogen hebben en bij iedere keer dat ze dit overtreden gaat er geld van het prijzengeld  van €100.000 af. Lijkt een beetje op Temptation Island, maar het voordeel hiervan is dat je alle afleveringen achter elkaar kunt kijken.

Series af gekeken: Las chicas del cable. Naast dat ik aan nieuwe series begon, heb ik deze serie afgekeken. Een prachtige Spaanstalige serie die ik samen met mijn moeder gekeken heb. Het speelt in de jaren 50 en is heel spannend. Zeker een aanrader!

Wil ik hebben: Animal crossing new horizons. Pfff ik zie dat zo vaak voorbij komen dat ik het ook wil hebben. Vroeger heb ik verschillende Nintendo’s gehad en was ik gek op gamen. Misschien koop ik wel een Nintendo Switch Lite als alle deadlines voor school achter de rug zijn en ik thuis ben in de zomer. Voorlopig hou ik m’n geld nog maar even op de bank.

Favoriete pakketje: Ik winkel niet veel meer online nu we binnen zitten, maar toch bestelde ik afgelopen week een autoparfum van Rituals en wat kleding bij H&M. De autoparfum heb ik inmiddels al binnen en daar ben ik zó blij mee! Hij ruikt heerlijk.

Home work-out gedaan: Sinds een maand of twee ben ik steeds meer aan het bewegen. Inmiddels hoelahoep ik heel vaak en ik heb nu ook work-outs via internet ontdekt. Ik doe de work-outs van PopSugar fitness en en die zijn zo fijn! Er zijn allerlei soorten work-outs zoals dansen, cardio, stretching of yoga. Ik deed afgelopen week deze training en ik heb 3 dagen spierpijn gehad.. Ik schreef trouwens hier een blog geschreven over hoe ik goed voor mijn lichaam probeer te zorgen en o.a. sporten hoort daarbij.

Bizarste nieuws: Dit artikel over Kim Jong-Un heb ik met zoveel verbazing gelezen. Noord-Korea is natuurlijk een enorm gesloten dictatuur. Ik heb het altijd zo bizar gevonden hoe zij hun leider, nu Kim Jong-Un, adoreren. Alleen is hij nu al een tijd niet meer gezien en zou hij misschien zelfs wel dood zijn. Intrigerend!

Hebben jullie een fijne koningsdag gehad? En hoe was je week?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Rosanne
  28 april 2020

  Die work-outs lijken mij oprecht leuk om te doen! Ik heb mij gelijk even geabonneerd en die video opgeslagen haha!

 • Beantwoorden
  Tamara
  29 april 2020

  Wat een leuk overzicht! Gamen is altijd een goed idee, dus een switch zeker! 🙂 En ik snap je van het dood hertje zien, daar zou ik toch ook wel even van ontdaan zijn..

 • Beantwoorden
  Anna
  29 april 2020

  Ah, wat zielig van dat hert! Goed om te weten dat je naar 144 moet bellen als je een dier in nood ziet, dat wist ik helemaal niet!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 april 2020

   Ik wist het inderdaad eerst ook niet, maar heb het nu in mijn telefoon gezet voor het geval dat!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.