Lifestyle Mindstyle

REVIEW | Structuurjunkie planner

Nu mijn studie weer is begonnen, leek het me tijd voor een wat gestructureerder leven. Een schoolagenda is geen succes voor mij: ik gebruik het 3 weken en daarna ligt hij te verstoffen in mijn kast. Wat mij wél meteen enthousiast maakte is een planner, en dan in het speciaal de Structuurjunkie planner. Toen ik een foto zag, wilde ik hem eigenlijk meteen kopen. Na wat nadenken besloot ik hem inderdaad te bestellen en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind! Vind ik hem de moeite waard?

Structuurjunkie planner

De Structuurjunkie planner is ontwikkeld door Cynthia Schulz van Cynthia.nl. Ik volg haar blog al een hele tijd en had altijd bewondering voor de manier waarop zij haar werkzaamheden plande. Met veel bewondering keek ik naar haar lijstjes en naar hoe zij alles af kreeg. Toen ik zag dat ze met een planner kwam, was ik meteen heel enthousiast. De handige schema’s en het “to do” lijstje aan de onderkant leken mij heel erg handig. Ik besloot hem te bestellen en een dag later lag hij op de deurmat. De planner is onderdeel van de “Structuurjunkie” lijn. Er is ook een scheurkalender en werkboek te bestellen met als doel structuur en productief werken op een leuke manier. Op het eerste gezicht lijkt dat zeker gelukt!

Structuurjunkie Planner: To buy or not to buy?

De planner is van stevig materiaal en is zowel geschikt om mee te nemen (hij is niet zwaar!) als voor op je bureau. De kaft vouwt niet zomaar om en kan wel tegen een stootje. Nadeeltje is dat je er wel vettige plekken en vingerafdrukken op ziet, maar dit is makkelijk te verhelpen door er een doekje overheen te halen. Overigens erger ik me er ook niet aan. De schema’s in de planner zijn mega handig: je kunt zelf de data invullen en dus ook een weekje overslaan als je bijvoorbeeld vakantie hebt. Ook staan er geschreven stukjes in met als doel je uitdagingen te geven. Een paar voorbeelden: nee zeggen, uitvinden wat je blij maakt en manieren om goed te focussen. Wat ook heel handig is zijn de maandoverzichten en vooruitblikken en de terugblikken op je maand en week. Voor mij helpt dat écht om uit te vinden wat je blij maakt en waar nog knelpunten liggen. De dagen hebben vakken van uren en zo kun je precies plannen wat je wil gaan doen. Dit zorgt voor een heel goed overzicht en voor mij ook voor rust in mijn hoofd.

+ De vormgeving is geweldig, met genoeg ruimte voor alles wat je wil opschrijven
+ Handige geschreven stukjes met tips en uitdagingen
+ Klein boekje achterin om mee te nemen
+ Geen data in de planner waardoor je makkelijk een weekje kunt overslaan
+ De evaluaties en vooruitblikken helpen je echt meer inzicht te krijgen

Kaft is gevoelig voor vlekjes

Nou, het eindoordeel lijkt me duidelijk: het is een TOP planner! Het enige nadeel wat ik kon verzinnen is dat de kaft gevoelig is voor vlekjes maar dat is ook echt het enige. Sinds ik deze planner gebruik heb ik inzicht gekregen in mijn week en minder het gevoel van chaos in mijn hoofd. Inmiddels heb ik mijn vriend de planner cadeau gedaan en een aantal vriendinnen hebben hem ook al besteld.

Gebruik jij een planner? En zou je de Structuurjunkie planner overwegen te kopen?

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Mevrouw Marloes
  29 oktober 2018

  Het lijkt mij een heel fijne planner! Ik zou ‘m denk ik wel bestellen. Voor komend jaar wil ik met mijn bullet journal aan de slag, zodat ik de journal op mijn manier kan inrichten. Dit jaar en afgelopen jaren heb ik Moleskines gehad (XXL en een dag per bladzijde). Die vind ik ook heel fijn. Snap dat de Structuurjunkie fijn kan werken 🙂

  Liefs,
  Marloes

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   1 november 2018

   Oooh een bullet journal is ook tof! Moleskine heb ik ook wel van gehoord maar is die niet groot of zwaar? X

 • Beantwoorden
  Rachel
  29 oktober 2018

  Oh dit lijkt mij wel een hele fijne planner, tot nu toe heb ik er al twee dus ik mag deze ook nog niet erbij gaan kopen haha.. lastig als planner junkie!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   1 november 2018

   Haha misschien als je huidige planner vol zijn? :p Hij is iig heel fijn!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.