(Huis)dieren Lifestyle

Spring is in the air – Poezenfoto’s en moestuintjes

spring

Jaaa het is officieel lente! Spring is in the air! Ik overdrijf niet als ik zeg dat lente één van mijn favoriete seizoenen is, samen met de zomer. In de lente ben ik jarig, gaat de zon weer schijnen, de bloemen weer bloeien en worden de dagen langer. Heerlijk vind ik dat, na een donkere winter de zon weer zien schijnen.

Een weekje geleden was het ontzettend mooi weer, de eerste zonnestralen kwamen door en onze katten gingen enthousiast allemaal naar buiten zoals je hierboven kunt zien. Noa zat in de deuropening te genieten van het zonnetje en Tom snuffelde wat aan de narcissen. Noa heeft zoals jullie misschien wel weten maar 3 pootjes, toch gaat ze heel graag naar buiten en kan ze rennen als een malle. Wel gaat ze niet meer zo ver weg en komt ze trouw weer naar binnen, gelukkig. Ik heb soms wel het idee dat ze sneller moe is, ze gaat dan echt een beetje strompelen. Het lijkt me ook heel vermoeiend om alles met een pootje minder te moeten doen!

Ook ging ik een stukje wandelen met mijn camera en zag ik narcissen (dé lentebloem als je het mij vraagt) en een heus insectenhotel. Ik probeer af en toe even naar buiten te gaan, nu ik niet veel naar school ga is het wel belangrijk om regelmatig de frisse lucht op te snuiven door even een stukje te lopen.DSC_3091

Ook iets wat typisch hoort bij de lente: de moestuintjes van Albert Heijn! Vorig jaar heb ik ze ook trouw verzameld, uiteindelijk kon ik tomaten, aubergines en paprika’s eten van mijn eigen planten. Nu vind ik vooral de komkommer en tomaat leuk en ook de kruiden komen altijd van pas. Sparen jullie ze ook? Ik ben trouwens van plan om af een toe een moestuintjes-update te doen. De sla is inmiddels al opgekomen!

DSC_3129

Tot slot nog even deze foto van Vix. ik maakte een aantal foto’s met mijn nieuwe lens en ik ben erg blij met de resultaten. Vix is trouwens vernoemd naar het ijsbeertje wat een aantal jaar geleden in Blijdorp geboren is. We zochten een naam en omdat hij wit was vonden we dit erg leuk bij hem passen. Vix is zó lief en hij houdt enorm van kroelen. Een kat naar m’n hart <3

Wat vinden jullie de leukste dingen aan de lente?

signature

 

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Renate
  23 maart 2016

  Wat fijn dat het zo goed gaan met Noa. Vix is ook een knapperd zeg.

 • Beantwoorden
  Mariska
  23 maart 2016

  Poezenplaatjes zijn altijd zo leuk! Mooie lieve beestjes 😀 Ben benieuwd hoe de moestuintjes gaan.

 • Beantwoorden
  Rowan - sillysis.nl
  23 maart 2016

  Heerlijk he, de lente! Laat het mooie weer maar komen! Mooie foto’s van je poezen en de narcisjes!

 • Beantwoorden
  Sabrina
  23 maart 2016

  Mooie foto’s weer! Ik zie echt verschil! Ben ook weer blij nu het zonnetje zich meer laat zien en kan niet wachten op de warmere dagen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.