(Huis)dieren Favorieten

Ultieme favorieten van Nora (en mij!)

Toen ons hondje Nora vorig jaar bij ons kwam, hadden we geen idee wat je eigenlijk allemaal nodig hebt voor een hond en wat nou handige items zijn. Inmiddels is Nora 100% thuis en hebben we haar heel goed leren kennen. Ook hebben we heel veel dingen gekocht en uitgeprobeerd: shampoo, snoepjes, riemen, speelgoed enz. Vandaag vertel ik jullie wat Nora’s favorieten zijn en wat die van mij zijn.

Snacks

Laten we maar meteen beginnen met het allerbelangrijkste voor Nora: de snacks. Voordat ze kwam kocht ik random een aantal snacks, ik had nog geen idee wat ze lekker vond. Inmiddels heeft ze wel echt haar favorieten. Fun fact: als iemand haar een snoepje wil geven eet ze dat nooit op, alleen van haar eigen baasjes neemt ze het aan. Wat een braaf hondje he?

Koekjes – De “gewone” hondenkoekjes vind Nora wel redelijk lekker. Het allerliefst eet ze alleen maar kip, maar voor de afwisseling koop ik weleens koekjes voor haar. Die vind ze wel lekker maar niet geweldig. Vaak legt ze ze in haar mand en gaat ze ermee spelen. Vervolgens eet ze ze langzaam in stukjes op.

Gedroogde kip rolletjes – Als 2e van links zie je rolletjes met kip eromheen en een hard botje erin. Nora is geen kauwer, met een bot doe je haar totaal geen plezier. Ook andere harde snacks lust ze bijna niet. Deze botten zijn wel een succes, er zit kip omheen en erin zit een hard rolletje om op te kauwen.

Gedroogde kip – All time favoriet dit hoor! Gedroogde kip. Nora gaat er spontaan van springen als ze het ziet en is er echt voor wakker te maken.

Dentastix – Ze is niet echt een kauwer maar Dentastix vind ze wel lekker. Deze heeft ze in de kleinste variant, voor honden van 2 tot 10 kg. Ze krijgt er meerdere keren per week eentje en die knabbelt ze dan lekker op in haar mandje.

Favorieten van mij

Poepzakjesdispenser – Echt mijn allerbeste koop sinds Nora er is: deze poepzakjesdispenser van de Flying Tiger. Ik moet er niet aan denken dat Nora ergens midden op straat haar behoefte doet (en dat gebeurt weleens… ;-)) en ik geen zakjes bij me heb. Een aantal maanden terug liep ik bij de Flying Tiger tegen deze houdertjes aan voor, als ik het goed onthouden heb, €1,-!!! Nora heeft een normale riem en eentje met een rollijn, aan allebei de riemen hangt een houder met poepzakjes. De zakjes die ik erin heb zitten koop ik altijd hier bij Zooplus. Ik zie helaas nog altijd veel mensen die de uitwerpselen van hun honden niet opruimen en dat irriteert me zo, voor een mini bedrag heb je een hele voorraad zakjes én een houder.

Oxyfresh

Laatst kreeg ik een aantal producten opgestuurd voor Nora (en eventueel ook voor onze katten maar die willen natuurlijk niet in bad en als je de oren schoon wil maken krijg je een haal). Goed, toffe producten dus om eens even te testen! Pluspunt: alle producten van OxyFresh zijn cruelty free!

Pet shampoo – Wist je dat heel veel mensen hun hond nooit in bad doen? Nora gaat best regelmatig en het is ook best goed om af en toe je hond in bad te doen. Nora heeft best een lastige huid en had in het begin ontzettend veel schilfers. Toen zijn we begonnen met haar af en toe in bad te doen, eerst met goedkope shampoo en later met shampoo op recept van de dierenarts. Ze had ontzettend veel last van jeuk en bleek een hele gevoelige huid te hebben. De shampoo van Oxyfresh is heel fijn: hij ruikt en schuimt lekker en ik gebruikt hem weleens als afwisseling met de shampoo van de dierenarts. Echter blijft die toch het fijnste en beste voor Nora haar “lastige” huid.

Pet deodorizer – Hoe verwijder je de hondengeur uit je huis? Met een spray als deze. Ook wanneer je hond weleens op de bank of het bed ligt is het heel fijn om die  geur een beetje uit te krijgen. Ik moet zeggen dat Nora nooit echt stinkt, ze gaat regelmatig in bad en houdt niet van modder of water. Daarnaast is ze natuurlijk ook klein wat ervoor zorgt dat haar lucht minder sterk aanwezig is dan van een hele grote hond. Toch ruik ik echt weleens die hondengeur bij haar. Ze ligt heel graag op de bank en daar heb ik deze luchtverfrisser dan ook op geprobeerd en dat werkte erg goed! Daarna ruikt de bank gewoon weer neutraal. In dit product van Oxyfresh zit geen parfum waardoor je hem zelfs rechtstreeks op de vacht van je hond kunt sprayen.

Pet ear cleaner – Heb je weleens de oren gereinigd van je hond of kat? Nee, ik dus ook niet. Ik wist eerlijk gezegd ook niet eens dat dat moest. Met dit product kun je dat heel simpel doen: je doet ongeveer 10 druppels in het oor van je huisdier, masseert de oren en met bijvoorbeeld een watje haal je de “viezigheid” eruit.

Speelgoed

Ook op het gebied van speelgoed heeft Nora duidelijk haar favorieten. Een kip met een piepgeluid? Daar vind ze niks aan. Onderstaande items vind ze echter helemaal geweldig.

Krokodil – De grootste favoriet van Nora is dit speelgoeddier van de Action. We hebben het al gehad als aapje, tijger, leeuw, olifant enz. Meteen toen ik deze kocht was hij favoriet, ze loopt er de hele middag mee door het huis en vind het geweldig als we hem weggooien. Voordeeltje: dit speelgoeddier kost niet meer dan €2,-, volgens mij is hij €1,49 als ik het me goed herinner.

Kong balletjes – Nora is nogal klein en tennisballen van een normaal formaat zijn te groot voor haar. Daarentegen zijn deze balletjes van Kong wel echt favoriet. Als ze er hard in bijt piepen de balletjes en dat vind ze erg leuk. Ook een hobby van haar: het gele “harige” van de tennisbal eraf bijten…..

Kong beertje – Dit beertje kocht ik ook een keer bij Zooplus en vind ze ook heel erg leuk. Hij is van Kong en kostte €4,49, ze zijn er in verschillende maten en dit is de S. Er zit touw in waardoor hij niet snel kapot gaat. Zoals je ziet vind Nora het erg leuk om erop te kauwen, hij mist namelijk al een armpje. Haha.

Wow, dat waren de favorieten van Nora. Ik ben ontzettend benieuwd of jullie huisdieren hebben, en zo ja of zij ook bepaalde favorieten hebben. Laat je het me weten in de comments?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Charel
  3 augustus 2017

  Ah wat een super leuk artikel! En wat een cutie <3

 • Beantwoorden
  Chelsey
  3 augustus 2017

  Die poepzakjesdispenser ziet er echt leuk uit haha! Wij hebben alleen een kat thuis, maar die verwen ik ook altijd met lekkere snoepjes.

 • Beantwoorden
  Sabine
  4 augustus 2017

  Leuk hondje ♡
  Dat gele stofje van de tennisballen dat herken ik wel van het hondje dat ik had, hahaha.

 • Beantwoorden
  Nicole
  6 augustus 2017

  Dit is echt te leuk. Wat heb jij een schattig hondje zeg, ik ben helemaal verliefd! <3

 • Beantwoorden
  gea
  15 september 2017

  Die krokodil knuffel heeft mijn hondje ook, ze is er zo blij mee.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   16 september 2017

   Aw cute! Hij is echt heel leuk en ook zo lekker goedkoop 🙂 Nora heeft er inmiddels al 3 gehad.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.