Lifestyle

Je vensterbank stylen + leuke items

De vensterbank, vroeger hechtte ik er weinig waarde aan maar tegenwoordig vind ik het erg leuk om het een beetje te ‘stylen’. Zoals jullie wellicht wel weten woon ik nog bij mijn ouders en is de vensterbank die je ziet dus in mijn kamer. Als ik ooit op mezelf ga zou ik de vensterbanken trouwens ook een beetje stylen en er gezellig uit laten zien! Zijn jullie benieuwd hoe ik het gedaan heb?

vensterbank1

Tada! Wat wellicht meteen opvalt zijn de moestuintjes van Albert Heijn. Deze staan er omdat ze in het licht moeten staan om goed te groeien. Wanneer de plantjes allemaal buiten staan ga ik hier iets anders neerzetten. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met hoe het eruit ziet, gezellig maar ook strak. Mijn vensterbank heeft trouwens een marmer print, wie had gedacht dat dat weer in zou worden toen deze vensterbank er 25 jaar geleden in werd gezet?

vensterbank2

Helemaal rechts staan deze 3 potjes met cactussen erin. Ik koos voor de cactussen omdat deze weinig verzorging nodig hebben en goed tegen de zon kunnen. Voordat ik deze erin zette heb ik verschillende keren geprobeerd muntplanten te kweken, dit lukte telkens wel maar vaak kwam er luis in of gingen ze gewoon dood. Dit was dus niet zo’n succes.. Gelukkig doen de cactussen het een stuk beter en hebben ze weinig verzorging nodig. De mini cactusjes + potjes kocht ik bij de Plantenhal (een redelijk onbekende winkel, volgens mij). Look-a-like cactusjes vind je hier.

vensterbank4

De fotolijstjes in hartjesvorm kocht ik ooit bij Ikea tijdens Valentijn, deze waren speciale editie. Ik vind ze nog steeds heel leuk, ze geven net een beetje kleur! Op dit moment zit er een foto in van mijn oma & mij, gemaakt op mijn 18e verjaardag. De zwarte kat is onze kat Max, hij overleed vorig jaar juni op 7-jarige leeftijd aan een hartkwaal. Mooie herinneringen dus in deze lijstjes <3

Naast de lijstjes staan 2 buddha’s. De grote buddha kreeg ik van mijn moeder toen we Sinterklaas vierden. De rechter buddha kreeg ik op de dag dat we afscheid namen van mijn oma. Wist je dat het geluk brengt als je een buddha krijgt van iemand?

Voor nog een beetje groen heb ik 3 van deze vaasjes staan met daarin bamboe. De vaasjes moeten ouderwetse melkflessen voorstellen, de bamboe kocht ik ook bij Ikea. Naast de vaasjes staan een aantal kaarsenlichthouders, als het donker weer is steek ik heel graag kaarsjes aan. Het uiltje komt van Flying Tiger en die met de ‘bolletjes’ van H&M home. Bij H&M hebben ze echt een heleboel toffe. Kijk deze (de roségouden van de foto hieronder) en deze. ZO leuk!

hm vensterbank

Hierboven een paar items die ik super tof vind. In de zilveren ananas zit een geurkaars, hoe leuk! De middelste kaars is een simpele geurkaars met de geur van katoen (ofwel, net gewassen wasgoed), ook heel leuk en lekker om 1,2 of 3 van in je vensterbank te zetten. Rechts vind ik echt een geweldige kaarsenhouder, ten eerste de kleur maar ook de vorm is geweldig! Hebben!

Wat ik ook erg belangrijk vind is symmetrie. Zo heb ik 3 plantjes, 3 vaasjes, 2 lijstjes met foto’s en 2 kaarsenhouders. Ik vind dat dit het er net wat strakker en rustiger uit laat zien. Anders wordt het al snel zo’n bij elkaar geraapt zooitje. Natuurlijk kun je hier wel losse dingen bij zetten, maar zorg dat de basis rustig is!

Ik hoop dat jullie een klein beetje inspiratie hebben gekregen, hebben jullie veel leuke spullen in de vensterbank staan?

signature

 

PS: Benieuwd naar een winterse sfeerimpressie? Ik scheef er een blogje over.

 

Volg op Bloglovin

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.