Lifestyle

Waarom slapen zo heerlijk is

De laatste tijd besef ik me hoeveel ik eigenlijk van slapen hou. ’s Ochtends verlaat ik met moeite mijn heerlijke bed en soms slaap ik zelfs 10 uur per nacht. Wanneer ik mijn bed uitga kijk ik stiekem alweer uit naar het moment dat ik er ’s avonds weer in kan kruipen. Ik geniet natuurlijk ook van de dag en doe veel leuke dingen maar toch (zeker in de winter) verlang ik ’s avonds echt wel weer naar mijn bed.

Even een leeg hoofd

Een reden waarom slapen zo heerlijk is, is dat het het enige moment is waarop mijn hoofd leeg is. Voor iemand zoals ik, die nogal veel nadenkt over alles, is dit echt heel fijn. Bovendien is het heel verfrissend om ergens een nachtje over te slapen. Zo is het me al meerdere keren gebeurd dat ik na een nachtje slapen toch nét iets anders dacht over bepaalde dingen. Ze zeggen niet voor niets “Slaap er een nachtje over”, vaak helpt het echt en kun je daarna dingen iets meer relativeren.

Dromen

Nog iets waarom slapen heerlijk is: dromen. Ik droom bijna elke nacht en kan me heel vaak nog veel herinneren. Vaak zijn deze dromen fijn of kan ik er iets mee in het dagelijks leven. Een ander soort droom is dat ik soms overleden mensen zie. Nu klinkt dit enorm eng maar eigenlijk is het heel fijn. Zo zie ik af en toe mijn oma die zegt dat ze van me houdt en ook heb ik weleens mijn opa gezien die me vertelde dat hij trots op me was. Dit soort dingen blijven me altijd heel erg bij en zorgen ervoor dat ik weet dat ze nog bij me zijn. Verder droom ik soms over beroemdheden, stiekeme liefdes of dat ik in New York ben, niks is te gek in mijn dromen.

Slapen in stijl

Nu is mijn bed één van mijn lievelingsplekken om te vertoeven, hoe fijn is het dan ook als het er mooi uitziet? Heel fijn! Pas vroeg DekbedDiscounter mij of ik er iets voor voelde beddengoed bij hen uit te zoeken. Hier hoefde ik niet lang over na te denken: natuurlijk leek dit me leuk! Ik hou zelf erg van licht beddengoed met eventueel een leuke print. Ik zou bijvoorbeeld niet zo snel een zwart dekbed uitzoeken of een dekbed met een drukke print. Gelukkig hebben ze voor ieder wat wils en vond ik tussen de vele dekbedhoezen een heel leuk exemplaar. Hij werd enorm snel geleverd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen (En ook aan die van Nora zoals jullie zien ;-))

Zoals ik al zei hou ik niet van dekbedhoezen met een erg aanwezige print of grote teksten. Mijn oog viel dan ook meteen op deze dekbedhoes met de naam “Sweet Nature”, de hoes heeft een mooie, rustige print met allerlei voorstellingen uit de natuur erop zoals bloemen, vogels en vlinders. Op één of andere manier vind ik het heel rustgevend om naar te kijken. Ik denk dat dit komt omdat ik ook heel graag in de natuur ben en hier echt van geniet. Ik vind hem in ieder geval heel leuk en slaap er heerlijk onder! Zoals jullie zien ligt Nora op mijn bed, dat was alleen even voor de foto. Normaal slaapt ze beneden op de bank op haar dekentje. En heeeeel soms mag ze bij mij op bed, op dit leuke dekbed 😉

Volg op Bloglovin

Ook leuk

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.