Lifestyle

Waarom ik V&D toch wel een beetje mis

 

V&D, zo 1,2,3 zou ik geen dingen kunnen bedenken die ik echt bij V&D zou kopen. Maar tóch mis ik de winkels wel, en zijn er vaak dingen waarvan ik denk: “Even bij V&D kijken!” Maar helaas kan dat niet meer.. Het is jullie vast niet ontgaan, helaas is het warenhuis failliet. Vandaag een aantal redenen waarom we V&D vast allemaal toch wel missen.

 1. Schoolcampus
  Dé schoolcampus waar V&D om bekend stond. Toen ik naar de middelbare school kocht ik zorgvuldig een agenda en bijpassende schriften. Ook kaftpapier kocht ik altijd hier. Vaak kregen we ook folders waarin ze uitgebreid reclame maakten voor de schoolcampus. Hoe raar is dat, dat het nu niet meer bestaat?
 2. Cadeautjes
  Een cadeautje nodig? Even bij V&D kijken. Vaak kocht ik hier Sinterklaascadeaus voor familie. In december hadden ze altijd ontzettend leuke winterspullen zoals bijvoorbeeld kussentjes en kaarsen. Met kerst hadden ze ook altijd heel veel leuke kerstartikelen. Na een beetje rondneuzen kwam ik altijd wel bij leuke cadeaus uit, ook voor andere gelegenheden.
 3. Blond Amsterdam
  I love Blond Amsterdam! ‘Vroeger’ had de V&D altijd een super grote collectie Blond en kocht ik hier regelmatig wel iets. Nu de V&D weg is, zijn er nog maar weinig punten waar Blond te koop is. In Rotterdam hadden ze in de kelder een hele hoek met veel verschillende Blond servies. Helaas is dat verleden tijd nu…
 4. Schrijfwaren
  Bij V&D hadden ze alles: agenda’s, pennen in alle kleuren van de regenboog, schrijfpapier, schriften. Wat ik bijvoorbeeld bij V&D kocht zijn Stabilo pennen in verschillende kleuren en agenda’s waren er ook in alle soorten en maten.
 5. Merken
  Ook heel handig aan de V&D: er zaten verschillende ‘winkelhoekjes’ van verschillende merken. Zo hadden ze bijvoorbeeld New Look en Mango. Vorig jaar kocht ik er nog een hele leuke winterjas van Only en ook jurkjes voor het kerstgala kocht ik er weleens. Heel handig als een bepaalde winkel niet in de buurt zit en ze er wel hele leuke items hebben.
 6. Even iets eten/drinken bij V&D
  De La Place blijft dan nog wel bestaan, maar alleen de vestigingen die niet in een V&D zaten. Vaak tijdens of na een dagje winkelen was het toch erg leuk om een hapje te eten of wat te drinken bij V&D. In iedere stad zat er wel eentje en je wist zeker dat het eten wat ze verkochten van prima kwaliteit was. Ook hadden ze bij La Place vaak de heerlijkste chocolade en taartjes. Ik mis het nu al…

Wat raar om dit allemaal in de verleden tijd op te schrijven! Ik vind het nog steeds bizar dat zo’n ontzettend grote winkelketen failliet kan gaan. Telkens als ik nu langs de lege panden loop vind ik het maar een zielig gezicht, V&D was toch vaak een begrip in steden. Wat ik trouwens wel erg raar vind, is dat mensen in de rij stonden en zelfs vochten bij de laatste uitverkoop van V&D…. Beetje laat toch?

Missen jullie V&D stiekem ook een beetje? En zo ja, wat missen jullie het meeste?

signature

 

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Sandra
  15 april 2016

  Vind het nog het stomste dat de La Place vestigingen in de V&D zelf weg zijn. Inderdaad zo tussen het shoppen door even wat eten en drinken daar, dat deed ik ook vaak!

 • Beantwoorden
  Joyce - LemonyLifenl
  15 april 2016

  Wow je hebt er nog best een lijstje van kunnen maken haha! Eigenlijk mis ik alleen la Place, ik vond de broodjes daar altijd heerlijk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.