Overig

Wat te doen in Domburg? | Een nacht en twee dagen in Zeeland

Hoi lieve lezers! Als je me op Instagram volgt had je misschien al gezien dat ik me op maandag en dinsdag in Domburg bevond. Domburg is een plaats in Zeeland op het eiland Walcheren. Vanaf waar ik woon (omgeving Rotterdam) is het ongeveer een uur en een kwartier rijden en je hebt het idee dat je in een hele andere omgeving bent. Ik ging met twee vriendinnetjes omdat we allemaal wel zin hadden in een “girlstrip” om ons hoofd leeg te maken. Vandaag neem ik je mee naar Zeeland en laat ik je zien wat te doen in Domburg.

Wat te doen in Domburg?

Domburg bevindt zich dus in Zeeland en zoals je misschien wel weet heb je hier prachtige stranden ben je dichtbij de zee. Het is een relatief klein dorpje maar heel populair onder vakantiegangers, ook Duitsers komen er graag. Wij gingen dus in februari, en dan is het allesbehalve strandweer. Toch hebben we ons uitstekend vermaakt: we zaten in een prachtig hotel, de strandtenten waren open en we zijn lekker uit eten geweest. In Domburg heb je echt een vakantiesfeer en het deed me een beetje denken aan Terschelling, waar ik een paar jaar geleden geweest ben. Ook in de winter is Domburg dus een aanrader.

Hotel Bommelje

Nadat we op Booking.com hadden gezocht naar leuke hotels, vond ik hotel Bommeljé. We boekten hier een familiesuite met 4 bedden, een badkamer mét bubbelbad en een woonkamer met keukentje. Eigenlijk hadden we helemaal niet zoveel nodig maar het was wel heel chill! We kwamen rond 14.30 aan en toen was onze kamer nog niet helemaal klaar. We gingen lunchen op het strand met een cocktail (!) en daarna checkten we in in het hotel. De kamer was super fijn en de bedden lagen heel lekker. ’s Avonds gingen we allemaal in bad met een Lush bruisbal en de volgende ochtend rond 10 uur schoven we aan aan het ontbijt. Ook het ontbijt was heel lekker, met niet alleen de gebruikelijke broodjes en croissantjes maar ook pancakes, Zeeuwse bolussen en appelflappen.

Oase & Brooklyn beach

De ligging van ons hotel was echt suuuuper goed. Als we het straatje uitliepen kwamen we bij het strand en de middag dat we aan kwamen zaten we bij Oase. Hier hebben we lekker geluncht en kun je ook avondeten. Brooklyn beach lag een stukje verder en daar gingen we de volgende dag heen. Hier hebben we de hele middag in het zonnetje gezeten, terwijl we Liefmans dronken en nachos aten, en dat was zó lekker. Ik ben zelfs een beetje verkleurd.

De Roode Leeuw

De vraag was: wat gaan we vanavond eten? In Domburg barst het van de leuke restaurantjes en zelfs op maandag waren de meesten gewoon open. Uiteindelijk gingen we naar “De Roode Leeuw” waar ik een burger at. Ze hadden hier vanalles op de kaart zoals steak, schnitzel, burgers maar ook vis en vega gerechten. Let wel op, de porties zijn hier méga groot. Het eten was wel heel lekker 🙂 Ook bij El Fuego en Verdi schijn je heel lekker te kunnen eten.

En toen…

Was het weer voorbij en moest ik weer gaan werken. Ik heb zo enorm genoten van deze dagen weg en kon het ook echt wel even gebruiken. Ik heb het nog niet echt gedeeld en vind het ook best moeilijk, maar mijn relatie is over op dit moment. Heel moeilijk en vervelend en het heeft ook echt wel voor een kleine “storm” in mijn privéleven gezorgd. Deze dagen kwamen dus als hele fijne afleiding en ik heb echt genoten. Ik zou heel graag in de zomer nog een keer teruggaan naar Zeeland, het is er echt heerlijk.

Ben jij weleens in Zeeland geweest?

 

 

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  Sylvia
  3 maart 2019

  Domburg is echt heerlijk in de zomef…erg druk. Leuke braderies in het dorp, paarden ringsteken enz…ook de dorpjes in dek buurt een aanrader zoals Zoutelande met zijn Grote braderie en natuurlijk het strand, Vlissinge en Middelburg ook om de hoek… in Domburg zelf heb je ook een mooi bos dn kasteel Westhove (is nu edn restaurant )
  Wij hebbfn jaren op camping Westhove gestaan net buiten Domburg…….

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   3 maart 2019

   Oooh wat leuk! Ik ga het onthouden 🙂

 • Beantwoorden
  Joyce - SomedayTodayNL
  3 maart 2019

  Ah wat heerlijk klinkt dat! Ik ben nog nooit in Zeeland geweest, maar het lijkt me wel erg leuk!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   3 maart 2019

   Het is zeker een aanrader! Vooral als het zonnetje schijnt 🙂

 • Beantwoorden
  Anna
  3 maart 2019

  Wat een heerlijke foto’s! Ik ben nog nooit in Zeeland geweest, voor mij zijn de Waddeneilanden juist dichtbij, daar kom ik graag! Jullie hotel ziet er echt heel knus uit :-).

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   3 maart 2019

   Wat tof dat jij zo dicht bij de Waddeneilanden woont! De sfeer daar is ook zo heerlijk, zou er heel graag nog eens naartoe gaan 🙂 Maar voor iets dichterbij huis is Zeeland ook leuk. Grappig dat het voor jou juist omgekeerd is.

 • Beantwoorden
  Sanne
  4 maart 2019

  Wat fijn dat je er eventjes tussenuit kon richting Domburg. Kan me voorstellen dat dit een heftige periode is. Nooit leuk zoiets en echt weer even jezelf vinden ook… Sterkte!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 maart 2019

   Aw wat een fijne reactie! Inderdaad even een hele pittige tijd met heel veel emoties. Daarom extra fijn om er even tussenuit te zijn 🙂

 • Beantwoorden
  Joanne
  4 maart 2019

  Wat leuk zeg! Het is voor mij alweer een hele tijd geleden dat ik in Zeeland (of überhaupt aan zee in NL) ben geweest!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 maart 2019

   Aah zeker de moeite waard om eens te gaan hoor, is heel erg leuk! 🙂

 • Beantwoorden
  Marlous
  9 maart 2019

  Oh leuk! M’n vriend en ik willen nog graag naar Domburg, omdat we allebei surfen (en dat kan vaak in Domburg erg goed!). Ik had al goede verhalen over Domburg gehoord, maar nu heb ik er helemaal zin in!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   9 maart 2019

   Aaah super leuk dat jullie naar Domburg willen gaan! Het is echt een aanrader, je voelt je helemaal op vakantie daar 🙂 Alvast veel plezier en ik lees vast op je blog terug hoe het was!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.