Bloggen

Welke kant wil ik op met mijn blog?

welke kant wil ik op met mijn blog

Na een jaar bloggen denk ik er vaak na over hoe ik verder wil met mijn blog. De vraag “Welke kant wil ik op met mijn blog?” komt dan ook steeds vaker bij me op. Ook de combinatie met fulltime werken en bloggen is erg wennen en dit heeft dan ook zeker invloed gehad op de artikelen die op mijn blog voorbijkwamen.

Niche

Ik lees er steeds vaker over: je moet je blog een “niche” geven, ofwel één bepaald onderwerp waar je je op richt. Bijvoorbeeld een beautyblog, fashionblog, DIY blog of mamablog. Voor mij komt dit een beetje over als je blog “in een hokje stoppen” en dat is niet meteen iets wat me aanspreekt. Toch heb ik weleens gelezen dat een niche hebben erg goed is voor je blog: bezoekers en adverteerders weten precies waar je blog voor staat. Dit zorgt er weer voor dat je meer lezers krijgt. Natuurlijk is het ook mijn doel om mijn blog in de komende maanden en jaren te laten groeien en lijkt het me enorm tof om leuke blogsamenwerkingen te hebben. Echter spreekt een niche mij toch niet aan. Ik schrijf graag over ALLES waar ik van hou en dat zijn heel veel uiteenlopende onderwerpen. Wil je meer lezen over een niche? Northflix schreef er een goed artikel over.

img_6751

De toekomst

In de toekomst wil ik mijn blog dus geen niche meegeven. Simpelweg omdat ik graag over van alles wil blijven schrijven. Wél wil ik op mijn blog een aantal onderwerpen gaan introduceren die regelmatig terug gaan komen. Hiervoor ben ik in mijn statistieken gedoken en heb ik gekeken welke onderwerpen goed gelezen worden. Aan de hand daarvan heb ik de volgende onderwerpen gekozen die jullie vaker terug kunnen gaan zien op mijn blog.

 • Gezondere levensstijl. Sinds een tijdje ben ik bezig met gezonder leven en afvallen. Ik heb hier tot nu toe 2 artikeltjes over geschreven en deze werden enorm goed gelezen. Hoe ik dit precies vorm wil gaan geven weet ik nog niet maar ik denk erover om er een terugkerende rubriek van te maken. Ook lijkt het me leuk om te schrijven over wat ik zoal eet en wat (voor mij) gezonde en minder gezonde keuzes zijn.
 • Depressie. Een tijd geleden schreef ik een artikel over de depressie die ik een aantal jaar geleden heb gehad. Ook dit artikel werd enorm goed gelezen. Gezien er in Nederland steeds meer jongeren kampen met depressies lijkt het me enorm tof om hier meer over te schrijven. Hoe ga je om met dips, hoe ervaar ik het slikken van antidepressiva en tips om uit die depressie te komen. Dat soort artikelen kun je verwachten.
 • Blogtips. Ik ben nog geen ervaren blogger maar ook mijn “blogtips” worden enorm goed gelezen. Ik deel mijn ervaringen over het bloggen en tegen welke dingen ik aanloop. Ook hier wil ik regelmatiger over gaan schrijven.

En verder..?

Verder blijft mijn blog dus grotendeels zoals het is. Zoals jullie wellicht gemerkt hebben komt er 2 a 3x per week iets online, veel vaker red ik niet door mijn werk en ik ben hier dan ook zeker tevreden mee. Deze frequentie is voor mij goed vol te houden en zorgt ervoor dat ik ook heel veel plezier heb in het bloggen. Verder blijf ik mijn favorieten delen en over alles schrijven wat ik leuk vind. Ook de maandelijkse “Best of” zal terug blijven keren. De vraag “Welke kant wil ik op met mijn blog?” is dus grotendeels wel beantwoord voor nu. Hopelijk tot snel weer op imarjoleine.nl 🙂

signature 2.0

Volg op Bloglovin

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash.

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Naomi
  4 november 2016

  Ik ben het helemaal met je eens over een blog in een hokje stoppen. Ik heb met mijn blog ook niet echt een niche, ik blog gewoon over de dingen die ik leuk vind!

  x

 • Beantwoorden
  Rowan
  4 november 2016

  Groot gelijk en lekker je eigen ding blijven doen! Ik heb hier ook over getwijfeld. Ik heb ook geen niche gekozen. Ik snap heel goed waarom het voor anderen mensen werkt, maar het past gewoon niet bij mij. Bloggen over van alles en nog vind ik persoonlijk veel leuker. 😉

 • Beantwoorden
  Linda
  16 november 2016

  Toen ik mijn blog begon heb ik ook eerst rondgekeken naar verschillende tips en daarbij kwam de ‘niche’ tip vaak voor maar dat vond ik zelf niet fijn aanvoelen. Ik vind veel verschillende dingen leuk om over te schrijven en hoe jammer is het dan wanneer je jezelf daarin beperkt. Als het voor jou niet goed voelt zou ik het niet doen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.