Diaries

DIARY week 31 | Naar Drenthe en Solar

Hallo allemaal! Het is dinsdag en dus is het weer tijd voor een nieuwe diary. De afgelopen week deed ik heel veel leuke dingen: ik ging lunchen in Rotterdam, twee dagen naar Drenthe en naar Solar festival in Roermond. Ik heb dus weer heel veel leuke foto’s voor jullie klaarstaan. Kijk je mee naar mijn week?

Goodmorning! Het is vandaag dinsdag en ik ga met mijn vader naar Rotterdam. Hij heeft wat spulletjes nodig voor het hardlopen en ik ga gezellig mee. Ik draag een rokje van Guts&Gusto en topje van Only. Een jaar geleden zou ik trouwens nóóit in een rokje naar de stad gedurfd hebben omdat ik veel te onzeker was over mijn lichaam.

Op de Coolsingel staat dit verkeerslicht. Er wordt muziek afgespeeld uit een afspeellijst van een jongen, hij kwam om door een verkeersongeluk omdat hij met zijn mobiele telefoon bezig was. Ik vond het wel confronterend; ik kijk ook weleens even snel op mijn telefoon als ik voor het stoplicht sta. Ook zie ik heel vaak jonge mensen slingerend over de weg fietsen omdat ze op hun mobiel kijken. Ik deed het zelf ook vaak toen ik nog op de middelbare school zat maar het kan écht gevaarlijk zijn.

Het stadhuis in Rotterdam! Foto gemaakt met mijn fisheye lens die ik kreeg van Viking.

Toen mijn vader en ik naar de stad gingen brachten we Nora even bij mijn oma. Anders zou ze een aantal uur alleen thuis zijn en oma en Nora vinden het allebei erg gezellig, twee vliegen in een klap 🙂

Toen we terug waren uit de stad nog even lunchen met elkaar. Mijn vader en ik gingen voor deze burger (hij was echt lekker!). ’s Avonds had ik trouwens helemaal geen trek meer en aten we heel makkelijk en pas heel laat. Later op de avond ging ik mijn koffer inpakken want woensdag ging ik naar mijn beste vriendin in Drenthe!

Op woensdag reed ik 225km naar het Noorden van het land om mijn beste vriendin te bezoeken in Drenthe. Ze was daar op vakantie en vroeg of ik het leuk vond om langs te komen, natuurlijk vond ik dat leuk! Ook kon ik een nachtje blijven slapen wat het nóg aantrekkelijker maakte om langs te gaan. Anders zou het wel heel erg veel rijden worden op een dag, denk niet dat ik dat overleefd had haha. Ik vertrok ’s ochtends rond 10:00 en nam een heel lunchpakket mee voor onderweg: koekjes, water en thee in deze fijne beker van Tastea.

Onderweg! Toen ik nog ongeveer 100km moest hield ik eventjes pauze omdat ik best trek had en eventjes mijn benen wou strekken. Rond 12:15 kwam ik aan in Drenthe en het was eigenlijk heel erg fijn om alleen zo’n lang stuk te rijden, vond het echt relaxt!

Na wat gegeten en gezellig gekletst te hebben gingen we samen naar Assen. Daar zat een super leuk winkeltje (Van mooi tof maf) waar ze pilea’s verkochten! Dit super schattige plantje stond al een tijdje op mijn wishlist en natuurlijk kocht ik hem! Inmiddels staat hij op een mooi plekje in mijn kamer 🙂

Leuke winkel met toffe spullen! In mijn eigen huisje wil ik zo’n stoel, en dan leg ik er heel veel kussentjes in en een lekker vachtje.

We waren moe van het shoppen en streken neer op een terrasje. Het was ontzettend lekker weer en we zaten in het zonnetje. Echt vakantiegevoel hoor! Ik at een lekkere monchoutaart met een bodem van Bastogne, jummie!

Best friends forever and ever <3

’s Avonds even samen een wandelingetje gemaakt. We liepen achter de camping zo het bos in en daarachter lag de hei. Dat mis ik weleens hier in Zuid Holland: er is heel veel natuur maar voor bijvoorbeeld het bos moet je toch met de auto rijden. Jammer! In ieder geval was het hier echt prachtig en genoten we van de natuur en elkaars gezelschap.

Echt vakantiegevoel hoor: samen slapen in een stapelbed! Luv it!

Na een nachtje slapen gingen we de volgende dag naar kamp Westerbork. Het was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp naar andere concentratiekampen waar duizenden joden de dood vonden. Ik vond het heel erg indrukwekkend en interessant, ik ben van plan hier nog een apart blogje aan te wijden.

Leuk he die fisheye lens? Vind het effect van deze foto echt heel erg leuk!

Monument in kamp Westerbork. Rond een uur of 17:00 reed ik terug naar huis vanuit Drenthe. Ik at onderweg even iets bij de McDonalds en was rond 20:00 thuis. Ik vind autorijden echt fijn om te doen en heb dan ook totaal geen moeite met het rijden van lange afstanden.

’s Avonds voetbalden de oranjeleeuwinnen en dat moest ik natuurlijk zien! Zoals je ziet keek Nora ook gezellig mee. Uiteindelijk wonnen ze van Engeland en dat betekent: finaleeeeee.

Die avond kwam een van mijn beste vriendinnen naar me toe en gingen we uit in Rotterdam. We dronken bij mij thuis nog wat en daarna in de stad ook nog. Even later gingen we naar Vibes, waar het super druk was. We hadden het al best snel bekeken en besloten om maar even wat te gaan eten.

Pizza it was! Zaten we daar tussen de bezopen mensen… Trouwens wel grappig: de meneer vergat om mijn pizza in de oven te doen en uiteindelijk kreeg ik hem dan ook een stuk later dan mijn vriendin. Ze hadden het zelf niet eens in de gaten tot ik zei “Ehm, ik had ook een pizza besteld…”

Op vrijdagochtend sliep ik lekker uit. Daarna ging ik even boodschappen doen met mijn moeder bij de Jumbo. Ik zag deze cakes staan en dacht dat het een typefout was en het 1+1 gratis moest zijn. We waren nog helemaal verontwaardigd (“Je gaat toch geen 10 cakes kopen?!”) maar pas bij thuiskomst beseften we dat er een extra plak in zit en die gratis is…

Ook gebeurde er iets geks: onze Vix kwam 2 dagen niet binnen. Normaal komt hij elke ochtend netjes eten en blijft hij nooit erg lang weg. Dit keer dus wel en uiteindelijk viste ik hem uit de grote plantenbak in de tuin. Hij was erg bang en kroop meteen onder het bed, ook kroelde hij niet en schrok van alles. Zijn staart hing ook slap. We weten niet wat er is gebeurd maar hij is nog niet helemaal zichzelf…

Op zaterdag ging ik naar Solar festival in Roermond. Ik trok een rokje met top aan en nam een jasje en trui mee. Onderweg naar het festival was het super slecht weer en vroeg ik me af of dit nog wel goed zou gaan komen…

Toen we er eenmaal waren brak gelukkig al heel snel de zon door en kon ik mijn jasje en trui in de tas laten. Ik was nog nooit op Solar geweest maar het is zeker voor herhaling vatbaar, wat een tof festival!

Deze vind ik best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Helaas ging het ’s avonds laat alsnog regenen en zijn we toch nog natgeregend… Gelukkig gingen we daarna naar huis en konden we in de auto een beetje opwarmen. Al met al was het een hele geslaagde dag!

Op zondag brakte ik nog uit van het festival en zag ik hoe de oranjeleeuwinnen kampioen werden! ZO trots op deze meiden! Als ik nu 10 jaar was, was ik meteen op voetbal gegaan. Helaas heb ik er geen talent voor..

Ook de maandag was niet echt boeiend. Ik deed alvast wat voorbereidingen voor de vakantie zoals het printen van de reispapieren, een lijst maken met alles wat we nodig hebben enz. Ik voelde me niet zo top omdat ik wederom heel erg teleurgesteld werd in iemand waarvan ik dacht dat ik iets voor hem betekende. In ieder geval voelde ik me flink kut en weet ik dat ik me de komende tijd alleen maar op mezelf, vriendinnen, blog, studie enz. ga storten.

Komende week ga ik op vakantie naar Egypte! Er zal dus volgende week ook geen diary online komen. Misschien dat ik nog 1 à 2 blogjes inplan maar dat moet ik nog even bekijken. In ieder geval blijft die laptop tijdens de vakantie lekker thuis! Mocht je mijn vakantieavonturen willen volgen, dan verwijs ik je door naar mijn Instagram (@marjoleinevr). Bedankt voor het lezen en tot snel!

Hoe was jullie week?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Chelsey
  8 augustus 2017

  Leuke foto’s allemaal! Dat donkere rokje staat je heel goed. En wat bijzonder, dat stoplicht in Rotterdam. Best confronterend ook. Op de middelbare school zat ik ook altijd op mijn telefoon op de fiets, maar tegenwoordig écht niet meer!

 • Beantwoorden
  Joyce - LemonyLifeNL
  8 augustus 2017

  Ziet er uit als een geslaagde week! Ik vind je rokje op de bovenste foto echt ontzettend leuk en je goed staan!

 • Beantwoorden
  naomi
  8 augustus 2017

  Dat groene rokje staat je echt heel leuk!

  x

 • Beantwoorden
  Daisy
  8 augustus 2017

  Oei dat stoplicht lijkt me inderdaad erg confronterend! Ik kom vaak op de Coolsingel maar heb dit stoplicht nog nooit gezien eigelijk. Ga er gelijk op letten de volgende keer. Oh ik hoor echt goede verhalen over Solar! 🙂 Ziet er uit als een leuke week!

 • Beantwoorden
  Celine
  8 augustus 2017

  Leuke foto’s! Ik wens je alvast een hele fijne vakantie toe!

 • Beantwoorden
  Saskia
  9 augustus 2017

  Super leuke foto’s! Alvast een fijne vakantie zeg. Wij zijn net terug en hebben nog lekker 1.5 week thuis<3 genieten!
  En zo'n fisheye lens heb ik ook, maar gebruik het erg weinig. Toch maar weer eens erbij pakken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.