Een nieuwe lens voor mijn Nikon 1 (30-110mm) + foto’s

nikon1

Na een tijdje sparen was het eindelijk zo ver: ik bestelde een nieuwe lens voor mijn Nikon 1 camera. Een Nikon 1 is een systeemcamera met verwisselbare lenzen. Hij heeft de kwaliteit van een spiegelreflex, alleen is hij een stuk kleiner en kun je hem dus overal mee naartoe nemen. Ik heb deze Nikon nu zo’n 2 jaar en wou heel graag een andere lens: het werd de 30-110 mm lens. Ik was eigenlijk van plan deze lens via FotoKlein te bestellen maar die zijn helaas failliet gegaan, nu bestelde ik hem dus maar via bol.com.

Het is een telezoomobjectief, je kunt dus heel makkelijk onderwerpen fotograferen die verder weg zijn. Wat ik vooral heel mooi vind is dat als je een foto’s maakt van een bepaald onderwerp de achtergrond onscherp wordt en de nadruk dus echt ligt op hetgene wat jij fotografeert. Dit miste ik heel erg in mijn huidige lens dus ben heel blij met deze aanvulling! Natuurlijk heb ik hem al uitgeprobeerd en ik ben razend enthousiast! Kijken jullie mee? PS: De foto’s zijn vrij groot dus het laden kan misschien even duren.

DSC_2902 DSC_2920

DSC_2944 DSC_2930 DSC_2977 DSC_2981

DSC_2998

DSC_3017

Wat vinden jullie van de foto’s die ik met mijn nieuwe lens gemaakt heb? Ik ben er z├│ blij mee. Jullie zullen nog vaak foto’s gemaakt met deze lens terugzien op mijn blog!

signature

 

 

Volg:

4 Comments

 1. 2 maart 2016 / 4:58 pm

  Leuk he, weer een nieuw speeltje! haha. De foto met die vogeltjes is mooi!

  • 2 maart 2016 / 5:42 pm

   Ja zo leuk inderdaad om alles uit te proberen! Dankjewel ­čÖé

 2. 5 maart 2016 / 8:23 pm

  Super mooie foto’s! Ik heb zelf een spiegelreflex camera en ik vind hem heel fijn voor thuis, maar voor buiten vind ik het veelste zwaar wat ik een groot nadeel vind. Ik overweeg daarom ook om een systeemcamera te kopen, veel makkelijker om mee te nemen.

 3. mario
  15 augustus 2016 / 10:08 pm

  ook tevreden van deze camera met lens 30-110 10-30 veel lichter dan spiegel reflex

  makkelijk op te bergen en foto s moeten niet veel onder doen voor de spiegel reflex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.