Favorieten Huis&Interieur

Inspiratie voor mijn nieuwe slaapkamer

Nu ik op mezelf ga wonen, moet natuurlijk ook mijn slaapkamer daar ingericht worden! Ik ben gigantisch gevoelig voor sfeer, dus een bed in een verder lege ruimte is niets voor mij. De materialen moeten mooi zijn en de sfeer fijn. Ik hou van kleur: oudroze, okergeel en terracotta zijn favoriet. Niet bij elkaar hoor, haha. Daarnaast hou ik van natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe, die doen me altijd denken aan Indonesië. Maar ik ben ook gek op staal en industrieel. De woonkamer is dus vooral industrieel en mijn slaapkamer wordt wat zachter van sfeer.

Inspiratie

Ik heb eigenlijk vooral gekocht wat ik mooi vond: het bed op de foto heb ik bij Ikea besteld en ook een zwart Malm kastje staat al te wachten om in elkaar gezet te worden. Daarnaast wil ik graag een beetje Indonesië naar mijn slaapkamer halen met het rotan. Ik heb ook nog drie ouderwetse Aziatische reisposters liggen die ik wil inlijsten en ophangen aan de wand naast mijn bed. Een tijd geleden kocht ik zie via deze verkoper op Etsy en ze zijn zó mooi. In combinatie met de industriële stijl van mijn huis lijkt het me prachtig!

Items voor mijn nieuwe slaapkamer

 1. Dit bed vond ik heel mooi en was ook nog eens niet duur! Ik liet hem bezorgen door Ikea in mijn nieuwe huis en komende week ga ik hem in elkaar zetten. Benieuwd of ik er dan nog zo gek van ben :’) O – Ikea, €129,99
 2. Altijd leuk, spullen om je sieraden en andere kleine dingetjes in te bewaren. Ik vind deze heel mooi! Hij is van H&M en is er in verschillende maten. – €7,99
 3. Ook dit lampje ging mee naar huis toen ik bij Ikea was! Hij geeft heel leuk licht en het is de bedoeling hem op mijn ladekastje te zetten met daarboven een mooie ronde spiegel. Inmiddels staat het en het is prachtig! Op Instagram heb ik een highlight gemaakt van het huis, daar kun je binnenkort dus het resultaat zien. – Ikea, €24,95
 4. Of een mooie rotan spiegel.. Ik vind deze heel tof! Wel zijn ze vaak heel klein waardoor ik niet weet of ze ook wel handig zijn. Wellicht leuk om bijvoorbeeld in de wc te hangen? Het linkje kan ik even niet meer vinden maar ze verkopen ze bij ongeveer alle woonwinkels!
 5. Dit kleedje zag ik bij H&M en stond omschreven als “badmat” maar even eerlijk: daar is hij toch veel te leuk voor?! Ik zie deze wel voor me aan het voeteneinde van mijn bed. Ze hebben ook soortgelijke die heel pretty zijn! – €29,99
 6. En natuurlijk moest ik ook beddengoed hebben! Deze set van Hema had ik al liggen en was nog ingepakt, die heb ik dus meegenomen naar mijn nieuwe huis. Geel is echt een favoriete kleur van mij, ik ben dus heel benieuwd hoe dat op mijn bed staat. – €32,50 voor 240×220 cm.
 7. Opbergmanden zijn altijd fijn! Deze leek me leuk om bijvoorbeeld wat losse dingen in te doen die anders los liggen. Ik weet even niet zo snel wat.. Deze is ook van H&M.

Het juiste dekbed

Wat natuurlijk ook heel belangrijk is, is een fijn dekbed! Ik heb zelf een dekbed van 240×220 cm en ik wil echt nooit meer iets anders. Ik begrijp zelfs überhaupt niet hoe ik jaren onder een eenpersoonsdekbed kon slapen.. Er is natuurlijk mega veel keuze uit dekbedden. Ik heb zelf gekozen voor een dekbed met een apart winter en zomer deel. Het zijn dus twee losse dekbedden die je, als het heel koud is, samen kan voegen. Ik ben zelf nogal een kacheltje in bed dus alleen als het heel koud is doe ik dat. Ik koos nu trouwens voor een budget variant maar ooit wil ik wel een wat duurder dekbed, zoals die van het linkje hierboven. Ben benieuwd hoe ik in mijn nieuwe huis zal gaan slapen, maar ik denk lekker!

Wat is de sfeer in jouw slaapkamer? En wat vind je van de items voor mijn nieuwe slaapkamer?

Ook leuk

7 reacties

 • Beantwoorden
  Marloes
  10 oktober 2020

  Ooooh, wat een leuke items!!! Wij hebben twee dekbedovertrekken en die zijn ook allebei van de Hema, haha. En die “badmat” ligt inderdaad ook heel tof naast het bed.
  Ons huis is een grote open ruimte met een entresol. Dus vanaf het bed kun je door het grote open raam kijken in de woonkamer. Beetje lastig uit te leggen, haha. Wij hebben dus ook niet echt een bepaalde sfeer in de slaapkamer. Mijn vriend en ik hebben een boxspring en daarnaast staat een witte kledingkast van de Ikea. Op twee stappen vanaf het bed staat mijn grote witte bureau tegen de glazen balustrade (waardoor ik dus altijd lekker naar buiten kijk als ik hieraan werk/studeer). Ik kijk er wel enorm naar uit om over een paar jaar groter te gaan wonen met meerdere kamers, maar voor nu wonen we hier heel leuk.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   10 oktober 2020

   Ahhh klinkt echt als een leuk huis! En hoe fijn, een entresol! Dat is echt zo knus. Ik heb een ook een entresol in mijn nieuwe huis en ben er helemaal blij mee, ik ga ook een bureau tegen de balustrade zetten 😀 En hoe chill is een boxspring, heerlijk. Fijn weekend!

 • Beantwoorden
  Rachel
  10 oktober 2020

  Wat heb je een fijn lijstje samengesteld, ziet er goed uit! wij twijfelen momenteel over de nintendo switch, we zijn beiden gek op game.. maar twijfelen een beetje of de spelletjes leuk en uitdagend genoeg zijn om er lang speelplezier van te hebben

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 november 2020

   Dankjewel! Ik heb ook een switch en het is écht heel leuk, dus ik zeg doen!

 • Beantwoorden
  Heidi
  19 oktober 2020

  •Super mooi.
  •Hier zijn we helemaal gek op de Nintendo switch. Je hebt der echt goeie speeltjes bij.

 • Beantwoorden
  Vaya
  2 november 2020

  Zó tof gecombineerd allemaal! Love it

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.