Bloggen

imarjoleine.nl in 2018 | Een kijkje in de statistieken

2018 is voorbij! Net als vorig jaar lijkt het me leuk om jullie weer mee te nemen in de statistieken van mijn blog. Hoeveel bezoekers kwamen er op mijn blog, wat waren de gekste zoektermen en wat zijn eigenlijk de best gelezen blogposts van het afgelopen jaar? Ik vertel het je vandaag!

Hoeveel bezoekers?

In 2018 kwamen er in totaal 24.214 bezoekers op mijn blog, wow! In 2017 waren dat er 19.075, ik zei toen dat ik voor de 25000 zou gaan en daar zit ik niet eens zo heel veel vandaan. Komend jaar naar de 30.000?! Gemiddeld word mijn blog 66x per dag bekeken en in juni zelfs 82x per dag, juni was dan ook meteen de meest populaire maand.

De meesten van jullie bekijken mijn blog op hun computer: maar liefst 47%, het grappige is dat dit gestegen is ten opzichte van vorig jaar. De mobiele telefoon is daarna het populairste om mijn blog te bekijken en de tablet staat met 17% op de laatste plek. 81% van de lezers bevond zich het afgelopen jaar gewoon in Nederland. 4,9% bevindt zich in de Verenigde Staten (hoi mensen uit de VS!) en daarna is België het meest populair. Heel tof om te zien dat mijn blog over de hele wereld wordt gelezen!

Zoektermen

De meeste mensen komen op mijn blog terecht via Facebook. Ik heb een eigen Facebook pagina voor mijn blog waar alle blogs op verschijnen, hier kan ik ook precies zien hoeveel het “bereik” is. Verder komen er ook bezoekers op mijn blog via Instagram en Bloglovin. Daarnaast is ook Google een belangrijke bron van bezoekers. Door bepaalde zoektermen komen mensen op mijn blog terecht en soms zijn die best heel gek, ben je ook benieuwd?

 • Tickettack opgelicht – Ik heb ooit een artikel geschreven over oplichting met festivalkaartjes. Dit is nog steeds mijn best gelezen artikel en wordt elke dag nog gevonden via Google. Heel tof! Ik schreef toen over Tickettack, dat dit een eventueel alternatief kan zijn voor het veilig kopen van festivalkaarten. Alhoewel ik er zelf geen ervaring mee heb…
 • Industrial ontstoken – Ik heb dus een industrial piercing gehad en ook daar krijg ik nog vaak bezoekers door. De genezing van deze piercing is heeeeel vervelend en ik heb hem er uiteindelijk uit laten halen omdat ik pijn bleef houden.
 • Tweeling ontvoerd buitenaards – Waar zou dit over gaan? Ik denk (en hoop) over de Sims 4 waar ik ooit een review over schreef.
 • Waarom is slapen zo lekker – Ja dat vraag ik me ook af… Slapen is heerlijk! Ik schreef ooit een blogpost over beddengoed wat ik mocht ontvangen en daar was de titel van “waarom slapen zo heerlijk is”, haha.
 • Wat is een jubileum donatie Sanquin – Hahaha, ik ben inderdaad bloeddonor en bij ieder “jubileum” krijg je een cadeautje. Ik heb tot nu toe een tas en een USB stick gehad.

Wat 2018 bracht….

In 2018 heb ik mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Ik zat er al een tijd aan te denken maar dit jaar zette ik eindelijk de stap. De trigger om me in te schrijven was vooral omdat ik wilde groeien qua samenwerkingen en inkomsten. Wanneer je niet ingeschreven bent bij de KvK kun je wel samenwerkingen aangaan, maar soms krijg je dan cadeaubonnen of een product toegestuurd. Begrijp me niet verkeerd, dat is ook heel leuk, maar ik wilde meer inkomsten gaan krijgen met mijn blog. Sinds mijn inschrijving bij de KvK heb ik een aantal samenwerkingen gehad die ik daarvoor nooit had kunnen krijgen. Toch ben ik nog heel erg zoekend naar hoe ik de juiste mensen kan bereiken en wat een goede manier is om samenwerkingen aan te gaan: benader ik opdrachtgevers zelf, doe ik het via platformen of wacht ik tot ze mij benaderen? Dat wil ik in 2019 gaan uitzoeken.

Best gelezen blogposts 2018

In 2018 kwamen er weer heel veel blogposts online: persoonlijke en gevoelige blogs, blogs op het gebied van lifestyle, fashion, reizen en nog veel meer. Het leek me leuk om te kijken welke blogs het best gelezen zijn:

5. REVIEW | Structuurjunkie planner – Jaaa mijn review over de Structuurjunkie planner staat als vijfde in de top 5 van best gelezen blogposts! Ik kocht deze planner en heb sindsdien al heel veel mensen enthousiast gemaakt. Zelf heb ik hem de afgelopen weken niet zoveel gebruikt maar ben wel weer van plan hem te gaan gebruiken. Hij is heel fijn!

4. Diary week 36 | Allereerste stagedag – Deze diary heeft het ook geschopt tot de best gelezen blogposts! Ik schreef deze in de week na mijn eerste stageweek en over hoe ik die heb ervaren. Toen ging het nog wel goed maar later vond ik het helemaal niet leuk meer. Grappig om te zien dat de diary’s het zo ontzetten goed doen!

3. Diary week 12+13+14 | Ik weet niet waar te beginnen – Deze diary kwam online na een tijdje radiostilte door een overlijden in de familie. Mijn gevoel zei dat het goed was er wat tekst aan te wijden en dat deed ik dan ook in deze blog.

2. Helpt benzoylperoxide tegen acne? – Het afgelopen jaar was mijn huid best een beetje moeilijk door het stoppen en vervolgens weer beginnen met de pil. Ik begon met het smeren van benzoylperoxide en schreef hier een review over. Mocht je nog een middel zoeken tegen acné, dit helpt erg goed.

1.Mijn ervaring met de Mirena spiraal – Wow, de best gelezen blogpost was deze over mijn ervaring met de Mirena spiraal. Ik was er toen nog redelijk positief over maar heb hem er kort daarna toch uit laten en halen en ben nu alweer een tijdje terug bij de oude, vertrouwde pil. Misschien eens een update schrijven?

De plannen voor 2019

En toen zaten we alweer in 2019! Eind 2019 bestaat mijn blog alweer 4 jaar. Het lijkt me leuk om wellicht dit jaar iets aan mijn lay-out te gaan doen, ik heb nu nog steeds een standaard lay-out van Pipdig. Ook wil ik me gaan verdiepen in het vinden van de juiste doelgroepen en bedrijven om mee samen te werken. Nu “wacht” ik vaak af tot ik benaderd word, maar ik zou wel iets proactiever willen worden. Ik zit er ook aan te denken om me wat meer toe te gaan leggen op fotografie om zo mijn content van nog mooiere foto’s te kunnen voorzien. Het bloggen is één grote ontdekkingsreis en die zal in 2019 zeker nog doorgaan… De diary’s blijven in ieder geval iedere week of iedere twee weken online komen. De rest is nog een grote verrassing 🙂

Bedankt voor het lezen van mijn blog in 2018 en ik hoop jullie weer regelmatig te mogen verwelkomen in 2019! 

 

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Erna Lodder
  6 januari 2019

  Je doet het erg leuk lees graag je berichten ..Ik werk met je lieve mams.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 januari 2019

   Aww leuk dat je een reactie achterlaat Erna en leuk dat je mijn blogs leest! X

 • Beantwoorden
  Rachel
  6 januari 2019

  Leuk om altijd zo’n overzicht te zien, nog de beste wensen meis en een gelukkig 2019!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 januari 2019

   Dankjewel! Jij ook! X

 • Beantwoorden
  Anna
  17 januari 2019

  Leuk om te lezen over jouw blog in 2018! Super goed dat je je hebt ingeschreven bij de KvK, dat maakt het samenwerken zeker gemakkelijker. Wat betreft blogsamenwerkingen kan ik je ook heel erg aanraden om je in te schrijven bij Blog Brains, maar wellicht heb je dat al gedaan? :p

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   17 januari 2019

   Haha dankjewel voor de tip! Sta ik inderdaad al een tijdje ingeschreven, echt een fijn platform is het 🙂

 • Beantwoorden
  Forever38.com (Vera)
  22 januari 2019

  Leuk dat je je diary’s blijft plaatsen. En voor de rest ben ik benieuwd naar wat je blog in 2019 gaat brengen ! -x-

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 januari 2019

   Ik ben ook super benieuwd 🙂 Fijn dat je de diary’s leuk vindt! X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.