Bloggen

imarjoleine.nl in 2017 (Statistieken + best gelezen blogs)

Nu we 2017 definitief achter ons hebben gelaten en 2018 is begonnen, leek het me leuk nog even terug te kijken naar hoe mijn blog het deed in het afgelopen jaar. Ik vind het zelf altijd heel leuk (nieuwsgierig als ik ben) om meegenomen te worden in de statistieken van andere blogs. Hoeveel mensen bezochten mijn blog? Waar kwamen ze vandaan en wat zijn de gekste zoekwoorden? Ik vertel het je allemaal!

Statistieken

In het afgelopen jaar werd mijn blog in totaal 19.075 keer bekeken. In 2016 was dit 12.534 keer. Laten we zeggen dat ik voor 2018 voor 25.000 keer ga?! De populairste maand was september, toen werd mijn blog 2043 keer bekeken. De meesten van jullie bekijken mijn blog via hun mobiele telefoon, 35% bekijkt hem via de computer en de tablet is het minst populair met 14%.

Waar bevinden jullie je?

Mijn blog wordt het meest gelezen in Nederland, 90% van de lezers bevindt zich hier. Ook in België wordt mijn blog gelezen, hier bevindt zich 3% van de lezers. Nu zou je denken dat het niet veel verder gaat dan deze twee landen. Toch wordt mijn  blog ook bekeken in de Verenigde Staten, Rusland, Colombia, Peru, Argentinië, Zuid-Afrika, Egypte, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje. Wauw!

Hoe komen jullie op mijn blog?

Mensen komen het vaakst terecht op mijn blog via Google. Maar ook Facebook zorgt voor een groot aantal bezoekers en een groot deel van de lezers typt direct het adres van mijn blog in in de zoekbalk. Leuk om te weten, ik voel me vereerd! Het populairste tijdstip is tussen 8:00 en 10:00 ’s ochtends en tussen 20:00 en 22:00 ’s avonds. Begrijpelijk, rond die tijd lees ik zelf het ook het liefst blogs 🙂

Dit zijn de grappigste zoektermen

Helaas kan ik niet alle zoektermen zien, het grootste deel eigenlijk niet… Dit zijn een aantal zoektermen waarmee mensen via Google op mijn blog terechtkwamen:

 • Quinty Trustfull indisch – Tja, ik zou het niet weten. Ik ben in ieder geval wel Indisch en dat is waarschijnlijk ook waarom je op mijn blog kwam.
 • Industrial piercing – Super grappig om te zien dat mensen nog steeds via deze zoekterm op mijn site komen. Ik heb inderdaad een industrial piercing gehad maar deze is er alweer een tijdje uit.
 • Ui saus recept – Ik zou niet weten waar je naar op zoek bent, ik heb namelijk geen recepten voor saus met ui. Desalniettemin lijkt het me wel lekker.
 • Ervaring met koperspiraal – Haha ja, die heb ik wel maar die was niet al te best.
 • Blond Amsterdam Blijdorp – Jaaa, ik kocht een tijdje terug een mok uit deze collectie en die is zo leuk!

Wat veranderde er in 2017 en wat zijn de plannen voor 2018?

In 2017 stopte ik met de “Best of”, een artikel wat ik aan het eind van iedere maand schreef. Hierin deelde ik een aantal foto’s van mijn maand en de 3 best gelezen blogposts. Deze verving ik door (twee)wekelijkse diary’s, die ik heel leuk vind om te maken. Ook introduceerde ik in 2017 mijn gastblogster die jullie maandelijks vertelt hoe zij vecht tegen anorexia. Ik ben er super trots op dat zij dit allemaal wil delen! In 2018 zal deze serie verdergaan en zullen we haar volgen naar (hopelijk) volledig herstel. Daarnaast wil ik iets meer de deur uit gaan om leuke hotspots te gaan fotograferen én wil ik op de donderdag een nieuwe rubriek gaan introduceren. Als je benieuwd bent naar hoe mijn jaar persoonlijk was, dat vertelde ik in deze blog.

5 best gelezen blogposts van 2017

5. Hoe gaat het nu met Nora? – Aw, super leuk om te zien dat deze het zo goed gedaan heeft! Ik schreef een update hoe het nu, een jaar na ze bij ons kwam, gaat met ons hondje Nora.

4. Waarom en hoe ik begon met afvallen – In 2017 bereikte ik dus mijn streefgewicht en hoewel het de bedoeling was hier meer over te schrijven is er niet zo heel veel van gekomen. Desalniettemin wel heel leuk om te zien dat deze blog het tóch goed gedaan heeft!

3. Geen succes: de menstruatiecup en een spiraal – Haha, deze blog was nogal spraakmakend en persoonlijk. Hij wordt veel gevonden via Google en ik heb zelfs al een paar reacties gehad van vrouwen die hetzelfde mee hebben gemaakt.

2. Mijn slechte ervaring met de koperspiraal – Jaja, ook deze is goed gelezen! Zouden jullie het leuk vinden als ik ook een update schrijf over hoe de Mirena spiraal bevalt?

1. Leven met een eetstoornis – Aaah de blog van mijn gastblogster is gewoon de best gelezen blogpost van 2017! Mocht je hem nog niet gelezen hebben: hij is écht de moeite waard.

Is er iets waar jij graag over zou willen lezen op imarjoleine.nl? En wat voor bestaande artikelen lees je graag? Ik zou het heeeel erg waarderen als je een reactie achter zou laten. Bedankt voor het afgelopen jaar en op naar het volgende! 

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  jenn
  5 januari 2018

  Leuk zo’n overzicht, vind ik altijd leuk om te zien bij anderen.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 januari 2018

   Dankjewel! Vind ik ook inderdaad 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.