(Huis)dieren Favorieten

Thursday three | 3x dit is het leukste aan Nora

Dat Nora het leukste hondje van de wereld is, dat had je misschien al gezien op mijn blog. In mijn nieuwe rubriek “thursday three” zet ik 3 favorieten, leuke dingen, dingen die me bezighouden of gewoon wil delen op een rijtje. Deze week vertel ik je wat ik het leukste vind aan Nora, of ze weleens stiekeme streken uithaalt en waarom ze zo ontzettend lief is.

 1. Ze is slim

  Al vrij snel nadat we Nora adopteerden bleek dat ze súper slim is. Ze heeft ontzettend snel door wat wel en niet mag en leert heel snel. Ik begon met oefenen om te zitten en inmiddels kent ze de commando’s voor zit, lig, pootje geven, plat liggen en omrollen. Ook weet ze precies waar haar mand staat en wanneer ze daarin moet. Al probeert ze dat ook wel vaak te ontwijken. Ze probeert me heel vaak uit door me heel smekend aan te kijken en te doen alsof ze het niet begrijpt. Ik heb een tijdje met haar hondentraining gedaan en ook dat was zo leuk. Ze vond het geweldig om over hekjes te springen en “na te denken” over wat ze moest doen. Ik ben er nu mee gestopt omdat ik het druk heb met werken en school maar ben van plan het in de zomer weer te gaan doen. Ook voel ik me sinds we Nora hebben veiliger thuis: ze blaft wanneer ze iets ongewoons hoort of ziet.

 2. Ze houdt van slapen

  Grote wandelingen maken met een actief rennende hond naast je? Niet hier. Nora is een enorme slaapkop (zo baasje, zo hond) en het gebeurt regelmatig dat wij met haar riem klaarstaan en mevrouw nog ligt te dutten. Ook komt ze regelmatig in het weekend, na haar ochtendwandeling, nog op mijn bed liggen en slapen we samen nog wat uurtjes. Ze vind het heerlijk om los te lopen en lekker te snuffelen in het gras maar écht grote wandelingen maken? Daar zit mevrouw niet op te wachten. Heb jij gepland een groot rondje te lopen? Jammer, want Nora blijft gewoon stilstaan als ze geen zin meer heeft.

 3. Ze is gewoon zo lief

  Hoe cliché het ook klinkt: ze is zó lief! Ze komt echt op schoot liggen en zoekt ons heel erg op. Wanneer we thuiskomen is ze zo blij dat ze allemaal rondjes rent en allemaal kreten van vreugde uitslaat. Ze is altijd blij ons te zien maar vind het ook prima om een middagje bij mijn beste vriendin te logeren. Wanneer ik op straat loop met haar wil ze het liefst dat iedere voorbijganger haar even aait, ze loopt op ze af en kijkt ze smekend aan. En als dat gebeurt… Dan kwispelt ze er lustig op los. Mensen die totaal niet van honden houden gaan spontaan van haar houden en willen haar meenemen naar huis. Ze is echt het liefste hondje wat er is en ik zou haar voor geen goud meer willen missen. Ze is echt mijn maatje en heeft mijn leven verrijkt.

Volg je Nora al op Instagram? (@itsnorathedog)

 

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  jenn
  22 februari 2018

  Haha, zo leuk om te lezen en lief geschreven! Ik heb hier ook twee grote slaapkoppen, maar die zijn ook zeker in voor een grote wandeling hoor 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 februari 2018

   Haha gelukkig! Nora zo op z’n tijd ook wel 🙂

 • Beantwoorden
  Simone
  22 februari 2018

  Aaaah zo leuk en lief dit! Ik heb geen hondje maar zou het onwijs graag willen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 februari 2018

   Aah ja het is echt zó leuk om een hondje te hebben!

 • Beantwoorden
  Sabine
  22 februari 2018

  Zo leuk! Nu ik zelf een hondje heb begrijp ik je helemaal hoe leuk dit is. Nora is ook zo schattig! <3

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 februari 2018

   Hihi dankjewel, ze is inderdaad echt een liefje! Leuk dat je nu ook een hond hebt 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.