Bloggen

3 favoriete WordPress plugins

wordpress plugins1

Mijn blog loopt op WordPress en ik gebruik hierbij ook een aantal plugins. Bijvoorbeeld om het gebruiksgemak van mijn blog te verbeteren, beter vindbaar te zijn op Google of om mijn bezoekersaantallen precies te kunnen meten. Plugins zijn hele handige programmatjes die je zo kunt downloaden als je een WordPress website hebt. Vandaag vertel ik jullie welke 3 WordPress plugins mijn favoriet zijn.

 1. Commentluv

  Commentluv is een hele leuke plugin, vooral voor bezoekers van een blog. Wanneer er een reactie wordt achtergelaten komt er onder te staan welke post je als laatst hebt geplaatst. Mensen die de blog en reacties lezen zien dus over welk onderwerp jij onlangs hebt geschreven. De kans is groot dat ze doorklikken naar je blog en je artikelen lezen. Dit betekent nieuwe lezers en misschien wel nieuwe volgers! De link naar je laatste bericht is klikbaar en met één klik komen ze dus op jouw blog terecht. Leuk toch?

 2. Yoast SEO

  Deze plugin is echt geweldig. SEO houdt in dat je je website optimaliseert om zo goed mogelijk gevonden te worden in zoekmachines, zoals Google. Als je zorgt dat je berichten goed vindbaar zijn, kun je hier dus veel bezoekers door krijgen. De Yoast SEO app vertelt je precies wat je moet doen om je bericht beter vindbaar te maken. Je kunt ervoor kiezen om alle punten af te werken, soms is je bericht ook gewoon goed vindbaar als je niet alle punten groen gemaakt hebt. Ik vind het in ieder geval een super fijne leidraad!
  Wordpress plugin yoast seo

 3. Contact form 7

  Heel handig voor op je contact pagina: deze plugin die een contactformulier bevat. Je ‘plakt’ het formulier met een code op je pagina en mensen kunnen meteen hun bericht achterlaten. Zelf vond ik dit erg handig omdat zo vanaf je website een mail verstuurd kan worden. Geen gedoe met mijn mail onthouden of kopiëren, gelijk met één klik verzenden! Handig!

Wat vinden jullie een fijne WordPress plugin?

signature

 

 

Volg op Bloglovin

 

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash.

Ook leuk

5 reacties

 • Beantwoorden
  Sandra
  13 mei 2016

  De eerste twee gebruik ik ook! De laatste niet, omdat ik toch liever gewoon mijn email adres op mijn blog heb staan. Vind dat zelf ook altijd wat fijner als ik een mail moet sturen dus vandaar, haha. Vooral CommentLuv vind ik heel leuk!

 • Beantwoorden
  Naomi
  13 mei 2016

  Ik gebruik ook SEO en ik ga denk ik ook commentluv instaleren!

  x

 • Beantwoorden
  Sophie
  13 mei 2016

  Ik heb yoast ook, maar krijg die optie niet als ik een nieuw bericht schrijf. Ik ben ook echt een leek op dit gebied dus ik denk dat het ook een beetje daar aan ligt. Ga in ieder geval nog even een keertje kijken 🙂

 • Beantwoorden
  sammie
  13 mei 2016

  Ik gebruik alleen de tweede uit dit lijstje 🙂 Die werkt wel heel prettig.

 • Beantwoorden
  Bodi Féline
  13 mei 2016

  Ik gebruik alleen SEO maar ik denk dat ik CommentLuv ook ga installeren!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.