Diaries

DIARY week 2 | Een hele spannende toets

Goedemorgen! Afgelopen week stond vooral in het teken van mijn toets, die ik op dinsdag had. Het was de eerste keer dat ik zo’n soort toets had en dat was dus ook bestwel spannend. Inmiddels heb ik ook de uitslag al, en die vertel ik je verderop in deze diary. Kijk je weer mee naar mijn week?

Maandag

Op maandag moest ik nog een beetje bijkomen van het nieuwjaarsconcert van de dag ervoor, wat je in de vorige diary kon zien. Ik bereidde weer wat voor voor mijn toets, die ik op dinsdag had. Het was dus een toets van verpleegtechnische handelingen, bij deze toets zit een simulatiepatiënt waar je een gesprek mee moet voeren. Daarnaast word je op de vingers gekeken door twee docenten én word je gefilmd. Je kunt je dus wel voorstellen dat dat behoorlijk spannend was…

Gelukkig had ’s middags iemand uit mijn klas nog een lokaal gehuurd om te oefenen. Ik kon nog voor de laatste keer de handelingen doornemen en had er uiteindelijk wel vertrouwen in dat het ging lukken.

Ik zweer trouwens echt bij blarenpleisters! Ik heb sinds kort Dr. Martens en het inlopen daarvan gaat gepaard met wat blaren op mijn hielen. Ik plak er blarenpleisters op en voilá, nergens meer last van 🙂 Ik wil binnenkort trouwens nog uitgebreider schrijven over mijn Dr. Martens, hoe je ze combineert enz.

Dinsdag

Dinsdagochtend stond ik om 6 uur naast mijn bed en om 8 uur was ik op school. Mijn toets was om 9 uur maar ik had voor de zekerheid wat metro’s eerder genomen. De toets ging goed en mijn zenuwen vielen heel erg mee. Uiteindelijk kreeg ik goede feedback, maar later in de week zou ik horen of ik het gehaald had. Met een goed gevoel ging ik naar huis en de rest van de dag keek ik lekker series. Ik ben inmiddels bij seizoen 2 van Orange is the new black.

Woensdag

Op woensdagochtend ging ik eventjes naar school om aan mijn project te werken en zag ik mijn projectgroepje weer, wat heel gezellig was. Ik was weer op tijd thuis en toen werd dit mooie shirtje van Loavies bezorgd. Ik wou graag nog een shirtje met stippen wat een beetje doorschijnt, en deze was in de sale voor maar €10. Ik gooide hem dus meteen in mijn online winkelmandje en hij zit helemaal goed.

Donderdag

Op donderdag ga ik voor een keuzevak op bezoek bij een oudere vrouw. Het keuzevak is bedoeld om een “brug te slaan” tussen de jonge en oudere generatie. De bedoeling is dat we activiteiten met haar gaan doen, maar daar heeft deze mevrouw totaal geen behoefte aan. De “activiteit” die we dus met haar doen is kletsen en thee drinken, ook heel gezellig. Voorafgaand aan het bezoek moest ik nog even tanken en besloot ik bij de McDonalds maar iets te eten te halen. Ik ging voor de Quarter Pounder met bacon en die was heeeel erg lekker. Zeker een aanradertje!

’s Avonds merkte ik dat ik graag even iets anders wilde doen dan op mijn laptop kijken of naar de tv, dus ik besloot te beginnen met een puzzel van 1000 stukjes. Deze puzzel is van “Fleroux” en is super leuk, er staan allemaal figuurtjes op getekend en het decor is Amsterdam. Ik vind puzzelen echt een aanrader voor als je even je hoofd leeg wil maken. Voor de geïnteresseerden, het is deze puzzel*.

Vrijdag

Op vrijdag ging ik weer verder met studeren voor het volgende tentamen, wat eind volgende week is. Ik begon met samenvatten, waar ik normaal niet zoveel concentratie voor heb maar wat nu goed ging. Ik wachtte de hele dag op de uitslag van de toets en om 17:00 kwam de verlossende mail: gehaald met een 8! YES!

’s Avonds ging ik lekker eventjes onder de zonnebank. Het was de tweede keer in mijn leven maar het is zó fijn. Natuurlijk moet je het niet te vaak doen maar eens in de zoveel weken kan echt geen kwaad. Ik had ’s winters, en vooral in januari, vaak last van een dipje. Ik weet niet of het met de zonnebank te maken heeft, maar ik heb er tot nu toe nog geen last van gehad. Het is voor mij ook niet zozeer omdat ik bruin wil worden maar meer voor de warmte en het licht, dat heb ik echt even nodig.

Die avond gebeurde er iets heel naars waar ik niet teveel over uit kan wijden. Hebben jullie weleens gehoord van identiteitsfraude? Het komt erop neer dat ik daar slachtoffer van ben geworden. Meer kan en wil ik er op dit moment niet over zeggen. Ik kreeg super veel lieve berichtjes van mijn vriendinnen en voel me echt heel erg gezegend met hen <3 Die nacht sliep ik heel erg slecht en de volgende ochtend om 7 uur moest ik werken. Na deze uren werken was ik helemaal kapot en dook ik weer terug mijn bed in. ’s Middags kwam mijn allerliefste beste vriendin even langs en voelde ik me gelukkig alweer stukken beter.

Zondag

Zondag sliep ik lekker uit en kwamen even later deze meisjes kroelen op bed. Na deze foto heb ik ze er wel weer af gehaald hoor…

Het was super lekker weer, het was vrij koud maar de zon scheen zelfs! Als alle winterdagen zo zouden zijn, zou ik de winter een stuk minder erg vinden. Ik kreeg er zelfs een beetje een lentegevoel van 🙂

Ik hou zó erg van deze thee van Clipper. Hij is wel wat duurder dan gewone thee maar zeker de moeite waard.

Die avond was ik alleen thuis en at ik deze pizza, een verse van de AH. Hij was wel lekker maar heeeel erg pittig. Niet echt voor herhaling vatbaar dus. Verder maakte ik een verslag voor school, keek ik nog wat series en schreef ik nog een blog voor een samenwerking.

Komende week moet ik twee keuzevakken afronden waar ik even voor moet blokken. Ik moet twee presentaties geven, een verslag inleveren en daarnaast ook nog de laatste dingen voor ons project doen. Drukke week dus! Verder hoef ik volgend weekend lekker niet te werken en ga ik wat leuke dingen doen met vriendinnen. Een spannende maar wel leuke week dus. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Hoe was jullie week?

*Dit is een affiliate link. Meer informatie kun je vinden in disclaimer.

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Judith
  16 januari 2018

  leuke week heb je gehad 🙂 zonnebanken is inderdaad heel fijn! al voelt het wel altijd ‘slecht’ wanneer ik eronder lig, dus ik houd het maar bij 2x in de winterperiode. Dat shirtje van Loavies ziet er leuk uit 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   16 januari 2018

   Haha ja ik snap precies wat je bedoelt! Ik probeer het ook echt niet te vaak te doen.

 • Beantwoorden
  Joyce - LemonyLifeNL
  16 januari 2018

  Je toets klinkt inderdaad erg spannend! Wat goed en fijn dat je hem gehaald hebt!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   16 januari 2018

   Dankjewel Joyce! Ben er ook echt blij om 🙂

 • Beantwoorden
  Simone
  16 januari 2018

  Gefeliciteerd met het behalen van je toets, wat goed!! Wat balen van de nare gebeurtenis, klinkt als iets waar je zelf helemaal geen invloed op hebt, dat is het vervelendste lijkt me!

 • Beantwoorden
  Manon
  17 januari 2018

  Gefeliciteerd met je toets!

 • Beantwoorden
  Rachel
  22 januari 2018

  oeh puzzelen.. altijd ontspannend en leuk verslagje weer

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 januari 2018

   Dankjewel! Zeker ontspannend ja 🙂 Vind het echt heerlijk om af en toe te doen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.