Diaries

DIARY week 29+30| Een weekje vakantie

Hoi lieve allemaal! Ik heb weer een diary voor jullie klaarstaan, half juli had ik lekker een weekje vakantie en deed ik heel veel leuke dingen. Ik ging een paar dagen logeren in Culemborg, had de diplomauitreiking van een van mijn beste vriendinnetjes en ging een dagje naar de sauna. Als je me op Instagram volgt, zag je misschien al dat ik ook in Boedapest ben geweest. De foto’s daarvan komen later online, anders zou deze diary wel heeeel lang worden 🙂 Kijk je mee naar mijn weekje + nog iets meer vakantie?

CHATEAU MEILAND! Ik “kende” Martien en Erica al van hun deelname aan “Ik vertrek” heel veel jaar geleden. Ik keek daar vroeger altijd naar met m’n ouders en zij zijn me altijd bijgebleven. Nu hebben ze dus hun eigen serie op SBS6 waarbij ze een kasteel in Frankrijk opknappen om daar gasten te gaan ontvangen. Ze zijn zo grappig en enorm droog, heel leuk om naar te kijken. Het is nu trouwens afgelopen maar na de zomer komt seizoen 2!

Na Chateau Meiland ging ik lekker met Nora lopen. Ik moest het weekend nog werken en op maandag was mijn eerste echte vakantiedag. En wat doe je als je vakantie hebt? Gewoon lekker met een make-uploos hoofd rondlopen natuurlijk 🙂

Op dinsdag pakte ik mijn spullen om naar Culemborg te gaan en deze gekkerd wou graag mee denk ik? Ik vertrok na het middageten en kwam rond een uur of 15.00 aan.

Ik knuffelde vooral heel veel met mijn neefje en nichtje, we gingen de stad in, aten ijsjes en hadden het heel gezellig. Culemborg is een hele leuke, gezellige stad met leuke winkels. Dit ijsje was karamel-zeezout smaak en bloedsinaasappel. Heel lekker! Weer eens iets anders dan mijn standaard smaakkeuzes, namelijk: oreo, kinderbueno of stracciatella en daarbij neem ik vaak mango of citroen.

Wat doe je als je tijdens het winkelen een beetje moe bent geworden? Dan ga je gewoon even op een reclamebord zitten. Stiekem wilde ik er bijna naast gaan zitten… De dagen zijn voorbij gevlogen en op donderdagavond ging ik weer richting huis met in mijn tas twee nieuwe jurkjes die ik kocht bij The Stone.

Ik ging vrijdag namelijk naar de diplomauitreiking van een van mijn beste vriendinnen! Ben super trots op haar dat ze het gehaald heeft, het ging niet zonder slag of stoot maar ze heeft het toch maar mooi gedaan. Stiekem vond ik het ook wel een heel klein beetje moeilijk: ik ga zelf nu naar mijn 4e jaar maar heb best een paar omwegen gemaakt waardoor het allemaal wat langer duurt. Ik vond het diep in m’n hart moeilijk dat ik daar zelf nog niet stond. Maar goed, nog anderhalf jaar en dan heb ik ook dat HBO diploma in m’n zak! Ik hou het einddoel in m’n hoofd en dan gaat het helemaal goed komen.

Daarna een hapje eten bij het NRC café. Ik ging voor deze burger maar die was iets pittiger dan ik had gedacht.. Hij was wel lekker hoor. Normaal vind ik het NRC café wel leuk voor lunch maar qua avondeten hebben ze niet echt veel keuze en dat wat ze hebben is best apart. Voor burgers ga ik de volgende keer naar de overkant, naar Ter Marsch en co. Daar hebben ze namelijk de allerlekkerste burgers van Rotterdam!

Zaterdag was ik weer in de stad, maar deze keer om te winkelen met mijn moeder. Dat was al heel lang geleden en vonden we wel weer eens leuk. We stapten de metro in om terug te gaan naar mijn oma (daar stond de auto) en toen stond er opeens jazzorkest in de mega drukke coupé. Later hoorde ik dat het North Sea Jazz was dat weekend en het daar waarschijnlijk mee te maken had.

Fresh flowers! Bij mijn oma in de hal staat altijd een groot boeket, alle bewoners doen geld in een potje en daar worden elke 2 weken nieuwe bloemen van neergezet.

Op zondag gingen mijn ouders een paar dagen naar Friesland en keek Nora de hele dag zo uit het raam… Ze is zich er echt heel bewust van als een van ons weg is,  steeds als er dan een auto stopt of ze een deur hoort denkt ze dat we eraan komen.

Ik zette een nieuwe quote op dit letterbord. Een tijdje geleden kocht ik het al en omdat ik m’n slaapkamer een beetje aan het restylen was wilde ik een nieuwe quote. Ik vond deze op Pinterest en die vond ik wel heel erg leuk en toepasselijk.

Deze trui <3 Ik kocht hem op Concert at Sea en hij zit zoooo lekker. Het is merchandise van De jeugd van tegenwoordig, alhoewel ik geen mega fan van ze ben (vind hun muziek wel heel leuk) hou ik echt van deze trui. Hij zit zo chill!

Ik had geen zin om te koken ennnn dus ging ik eten afhalen. Nora ging gezellig mee en dat vind ze altijd geweldig.

Maandag ging ik naar het tuincentrum, maar stond ik een uur te vroeg voor het hek. Toen maar weer terug naar huis en een uur later weer heen en weer. Het shirt met de tijger kocht ik in de stad bij Costes. Het rokje heb ik nu alweer langer dan een jaar en draag ik zoooo vaak.

Ik ging met Nora naar het tuincentrum. Ik had al mega lang in mn’n hoofd dat ik een Monstera plant wilde maar ik had geen ruimte in mijn slaapkamer. Ik had al jaren een zitzak staan van toen ik nog jong was, waar ik overigens nooit in zat. Ik heb hem verkocht via Marktplaats en nu heb ik opeens mega veel ruimte, dus rende ik meteen naar het tuincentrum voor eindelijk die Monstera.

Nora moest in het karretje want ik was haar riem vergeten (slim…). En ik vond, in het allerlaatste deel van het tuincentrum, een mooie Monstera. Ze hadden er maar 3 staan en daarvan was deze de mooiste, hij krijgt zelfs al nieuwe bladeren en dat is zo leuk om te zien! Ook kocht ik het mandje wat je naast de plant ziet voor mijn Pilea plant en nog wat andere kleine dingen.

Ik kocht voor Noor nog een speeltje en daar is ze, zoals je ziet, heel blij mee. Er zit geen vulling in dus ze kan hem niet kapotmaken, altijd handig.

Op dinsdag moest ik ’s middags weer werken, maar daarvoor had Nora een afspraak bij de trimmer. Ik reed er met haar heen, maar ze bleef al meteen stilstaan… Ze voelde aan dat ze ergens heen moest waar ze het niet zo leuk vindt, haha. Uiteindelijk moest ik haar optillen en begon ze eenmaal binnen meteen te trillen als een rietje. Ik zette haar op de tafel bij de trimster en ben toen maar snel weggaan, wel met een beetje pijn in m’n hart. Een uurtje later mocht ik haar weer ophalen en lag er een hele berg haar naast haar, ze was weer lekker kort geknipt.

’s Middags ging ik weer werken tot 23.30 ’s avonds. Ik werk echt in een vakantieplaats vlakbij het strand. Ookal werk ik in de zorg en heb ik niet heel veel te maken met toeristen/strand, toch heb ik altijd een beetje een vakantiegevoel.

Ik ontdekte op YouTube “De opa van Tim” en dat is zoooo schattig. Tim zijn opa was eenzaam en hij besloot allemaal leuke dingen met hem te gaan doen, ze gaan bijvoorbeeld naar de Zwarte Cross en vliegen in een luchtballon. Te schattig.

Op donderdag was het tijd om een dagje naar de sauna te gaan. Het was alweer heel lang geleden en ik had echt behoefte aan zo’n heerlijk zen dagje. Vorig jaar ben ik 2x in Elysium in Bleiswijk geweest maar dat is zó druk dat ik daar niet weer heen wilde. Daarnaast kreeg ik ook een boete omdat ik op een overvolle parkeerplaats buiten een vak stond, sindsdien haat ik die sauna, haha. Ik ging nu dus naar Thermen Barendrecht en dat was een verademing: lekker rustig en een hele fijne sfeer. Ik ben van plan om nog een review te schrijven over de sauna’s die ik ooit bezocht heb, lijkt het jullie leuk om te lezen?

Leuk, zo’n dagje sauna maar je werd er zo rozig van! ’s Avonds kroop ik dus ook op de bank met een boek en kwam ik er de rest van de avond niet meer vanaf. Ik las het boek “Sara en Liv” wat heel erg mooi en indrukwekkend was, zeker een aanrader. Met Kobo plus kun je hem gratis lezen.

Ennnn toen was het maandag en was het tijd om naar Boedapest te vliegen! Ik ga deze zomer niet echt op een “grote” vakantie, ik ga namelijk in oktober nog een weekje naar Duitsland en in januari waarschijnlijk naar Curacao. Daarnaast ben ik natuurlijk in mei al naar Kreta geweest dus ik mag zeker niet klagen. Komende weken moet ik weer gewoon werken maar omdat ik geen school heb, heb ik toch een stuk meer vrije tijd en dat is heeeel fijn. Stay tuned voor een uitgebreide blogpost over Boedapest en tot de volgende keer!

Hoe was jouw week? Heb je al vakantie?

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Anna
  31 juli 2019

  Ik ben super benieuwd naar je Boedapest foto’s, heerlijk! Ik wil er in oktober naartoe. Mijn vakantie zit er helaas ook alweer op, misschien dat we nog een week naar Duitsland gaan, dat is ook altijd leuk! En wat is Nora toch een lieverd, haha, ik smelt <3

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   31 juli 2019

   Aah zo leuk dat je in oktober wil gaan, denk dat het er dan ook nog heel chill is omdat het dan niet meer zo heel warm is. En zo leuk Duitsland! daar ga ik in oktober heen hihi. X

 • Beantwoorden
  Vaya
  3 augustus 2019

  Bezig bijtje ben je hihi. Maar wel allemaal weer hele leuke bezigheden. Leuke diary weer lieverd. Ookal hebben we elkaar de afgelopen weken niet veel gezien. Zo weet ik tòch een beetje waar je je mee bezig heb gehouden. Love you xxx

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.