Overig

Een dagje in de Winterefteling

De Efteling! Zo leuk! Vorig weekend ging ik met een hele groep vriendinnen een dagje naar de Efteling. Ik vind de Efteling altijd leuk maar nu was het Winterefteling! Dat is toch wel een extra leuke en gezellige sfeer. Op de dag dat wij gingen waren het Karweidagen, als je een Karweipas hebt kon je voor €8,- per persoon naar binnen.

We gingen al vroeg op pad en kwamen in de file te staan voor de afslag Efteling (is te verwachten als je voor €8,- naar binnen mag), toen we eenmaal binnen waren viel de drukte eigenlijk nog wel mee. Als eerste gingen we naar de Baron 1898, de nieuwste achtbaan in de Efteling. Je maakt een vrije val van 37 meter, recht naar beneden. Ik was best een beetje bang moet ik bekennen. We stonden 70 minuten in de rij maar het was het waard! Die kick als je naar beneden stort, zo tof. Als je een bezoekje aan de Efteling brengt, zeker in de Baron dus.

Vervolgens gingen we naar de Vogelrok, hier was de rij ‘kort’, namelijk een halfuurtje. Ook gingen we daarna natuurlijk in het Carnaval festival. De droomvlucht hebben we helaas niet kunnen bezoeken, de rij was hier ook ongeveer 70 minuten en daar hadden we weinig zin in. De hele Efteling was helemaal winters aangekleed, op alle attracties en bomen lag sneeuw en aan de lantaarnpalen hingen ijspegels. Ook had langnek oorwarmers op en de Vogelrok een kerstmuts.

In het hele park waren hele grote kampvuren gemaakt, hier kon je je lekker even opwarmen. Dit was geen overbodige luxe want het was zooo koud die dag. Ook stonden er kraampjes met glühwein en warme chocolademelk. Rondom de kampvuren werd muziek gemaakt, zo gezellig!

De Efteling was deze dag tot 19:00 open en dat was echt super leuk, we liepen in het donker door het sprookjesbos wat helemaal verlicht was met gezellige lampjes. Ook gingen we ’s avonds nog in de Bobslee en toen we net voor zevenen nog in de Fata Morgana wouden konden we zo doorlopen! Ik kocht in de Efteling winkel nog een schaaltje van ‘Efteling blond’, dit is een samenwerking tussen Blond Amsterdam en de Efteling. Ik hou van Blond Amsterdam dus dit kon zeker niet in mijn collectie ontbreken.

De dag werd afgesloten met een prachtige fonteinshow, Aquanura. Dit was zo magisch om te zien, echt een mooie afsluiter van een hele koude, leuke, magische dag. Als je Aquanura nog nooit gezien hebt en je krijgt de kans, zeker gaan kijken! We hebben een super leuke dag gehad in de Efteling en ik heb er echt van genoten.

Is de Efteling ook jullie favoriete attractiepark?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.