Lifestyle

Dit wil ik kopen van mijn eerste échte salaris

eerste echte salaris

Mijn eerste échte salaris, wat kijk ik daar naar uit. Ik werk al sinds mijn 15e en verdien daar natuurlijk wel mee maar echt een volledig salaris heb ik nog nooit gehad. Wat lijkt het me heerlijk als je klaar bent met studeren en het echte werk begint. Het idee dat je (financieel) kan doen wat je wil: werken, reizen, op jezelf wonen. Het lijkt me een heel fijn gevoel dat je echt je eigen leven kan gaan opbouwen. Geld is natuurlijk niet zaligmakend, het belangrijkste is natuurlijk dat je gezond bent en goed in je vel zit.

Stiekem denk ik toch weleens na over wat ik dan zou willen doen met een volledig salaris. Heerlijk is dat om te fantaseren over de toekomst en eventuele dingen die je wil doen/kopen. Dit inspireerde me om er een blogje over te schrijven.

macbook1

 

MacBook

Wat ik heeeel graag aan zou willen schaffen is een MacBook. Ze zijn zó mooi om te zien, maar werken ook nog eens ontzettend goed en zijn makkelijk mee te nemen door hun platte formaat. Ik heb zelf een iPhone dus een MacBook zou ideaal zijn: je kunt alles koppelen en zo bijvoorbeeld heel makkelijk foto’s synchroniseren. Voorlopig heb ik nog een Dell laptop die nog goed werkt, dus het zal nog even duren. Maar als deze kapot gaat… Dan ga ik keihard sparen voor een MacBook! En dan wil ik er ook zo’n toffe cover bij, of zoals hierboven stickers voor over je toetsenbord.

Citroen C1

Auto

Een droom van mij is om een eigen auto’tje te kopen. Het lijkt me super tof om de vrijheid te hebben om overal naartoe te gaan met je eigen auto. Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel tijd doorgebracht in het OV: treinen, metro’s & bussen, soms met flinke vertraging. Ik had er nooit echt problemen mee, inmiddels heb ik 2,5 jaar mijn rijbewijs en merk ik dat ik echt toe ben aan een volgende stap: een eigen auto’tje. Ik ben helemaal fan van de Citroen C1, de Peugeot 107 en Toyota Aygo zijn dezelfde soort auto’s en ook super leuk. Mocht ik, na een tijdje sparen, een auto’tje gaan kopen dan is de kans groot dat het één van bovenstaande gaat worden. Stiekem kijk ik weleens rond op autowebsites en droom ik al een beetje weg. Hoe tof is trouwens deze babyblauwe kleur?

alienshimmerbricks

Bobbi Brown Shimmer Bricks

Bobbi Brown Shimmer Bricks, tja.. €48,- voor een highlighter/bronzer is wel erg duur! Op dit moment heb ik het er nog niet echt voor over maar wellicht als ik een volledig salaris heb wel. Je krijgt van de shimmer bricks een super mooie glow, ze zijn gewoon prachtig.

Alien

Nog zoiets waar ik nu het geld niet voor over heb: De parfum Alien van Thierry Mugler. Deze ruikt echt bizar lekker en is heerlijk om bij elke gelegenheid te dragen. Deze parfum wordt omschreven als buitenaards en mysterieus. Dat is hij zeker, ik heb nog nooit zo’n soort geur geroken maar hij is echt goddelijk. Hebben! <3

collage reizen eerste salaris

Reizen

Iets wat je natuurlijk niet echt kan ‘kopen’ maar wat ik wel super graag wil doen: reizen! Ik zou zeker een rondreis willen maken door Indonesië en ook in Europa is nog heel veel te zien. Ook zou ik heel graag nog een keer naar Afrika gaan. Ik zou graag nog stedentrips maken naar bijvoorbeeld Berlijn, Lissabon, Kopenhagen en ik zou ook graag naar Zweden of Noorwegen willen. Ook hou ik enorm van de zon dus wat zonnigere bestemmingen zou ik ook graag willen bezoeken. Ik schreef al eens over mijn “Travel wishlist” wat betreft verre reizen. Je kunt ‘m hier lezen.

Ik ben helemaal niet iemand die erg veel geeft om geld en weet dan ook niet of ik dit écht allemaal zou kopen. Ik vond het gewoon heel leuk om erover te fantaseren 🙂

Wat zouden jullie kopen/hebben jullie gekocht van jullie eerste salaris?

signature

 

 

 

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Sandra
  24 april 2016

  Oeeh, ik kan mij ook wel vinden in reizen en een auto kopen. Ik heb zelf ook nog nooit een volledig salaris gehad, helaas! Maar dat komt nog wel… Leuk idee om hier over te schrijven trouwens! Ik ben wel iemand die zo veel mogelijk spaart, dus ik zal nooit mijn eerste salaris gelijk opmaken of er iets heel duurs van kopen denk ik. En áls ik het doe, dan gaat het geld sowieso naar een verre reis!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   26 april 2016

   Dankjewel! Ik zou het idd ook niet meteen opmaken maar voor een verre reis doe ik het misschien wel haha 🙂

 • Beantwoorden
  Naomi
  24 april 2016

  Ik zal het denk ik sparen voor een mooie vakantie!

  x

 • Beantwoorden
  Renate
  24 april 2016

  Altijd fijn om te dromen. Ik kan niet wachten totdat ik mijn twee kamer appartementje kan inruilen voor een huis met een tuin op het zuid-westen. Ik mis zo erg de buitenruimte met zon. Daar ga ik voor sparen al ik werk :D.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   26 april 2016

   Klinkt als een super mooi spaardoel 😀

 • Beantwoorden
  Bodi Féline
  5 mei 2016

  Een macbook, reizen en een auto wil ik ook zeker voor sparen, maar bij mij staat op mezelf kunnen wonnen op nummer 1!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.