Hotspots&Reizen

Het is weer tijd voor wintersport

wintersport

Wintersport, iets wat ik tot een paar jaar geleden nog nooit had gedaan. Totdat ik in 5 havo met school ging en het eigenlijk wel heel leuk vond. Helaas is het er daarna nooit meer van gekomen, maar ik zou graag weer eens willen gaan. Vanaf december tot ongeveer maart is het dé tijd om op wintersport te gaan. Vandaag vertel ik je hoe die keer wintersport mij is bevallen én waarom ik graag weer een keer zou gaan.

Mijn ervaring met wintersport

Ik ben niet echt van de sportieve vakanties, maar toen school een reis organiseerde in mijn examenjaar leek het me super leuk om te gaan. Aanvankelijk twijfelde ik, want wat als het niet zou bevallen? Mijn knieën zijn altijd een beetje een zwakke plek geweest, wat als ik hier last van zou krijgen? Uiteindelijk gingen al mijn vriendinnen en kon ik natuurlijk niet achterblijven. Wij gingen naar “Hopfgarten im Brixental”, een groot skigebied in Oostenrijk. Ik koos ervoor om te skiën en we hebben zoveel lol gehad. We begonnen op een kinderheuvel om te oefenen en pas op de derde dag gingen we de piste op. Angsthaas als ik ben, vond ik het echt spannend. Ik was bang in een dal te vallen of een botsing te krijgen. Uiteindelijk durfde ik na 5 dagen wintersport van pistes af te skiën en deden we zelfs een speciale bergroute. Aan die wintersport heb ik dus alleen maar hele goede herinneringen. Vooral de après ski was trouwens ook heel leuk 😉

wintersport

Pas goed op je spullen

Mijn ervaring met wintersport was dus ronduit positief! Het enige wat ik minder vond was dat we iedere ochtend heel vroeg op moesten staan. Om een uur of 9 ging de bus naar de piste en als je die niet haalde, kon je niet skiën die dag. Ook huurden wij ski’s, maar als je vaker gaat kun je deze natuurlijk zelf aanschaffen. Wist je dat het dan super belangrijk is om ze te beveiligen? Bijvoorbeeld met een skislot of snowboardslot. Je kunt het slot gewoon meenemen in je broekzak en ter plekke om je ski’s of snowboard doen. Het zou toch erg jammer zijn als jij aan een schnaps zit en je peperdure ski’s worden meegenomen, hoe kom je dan ooit beneden?!  Ik weet nog wel dat ik vooral het lunchen en wat drinken op de pistes echt super leuk en gezellig vond, je hebt daar de ultieme wintersportsfeer. En ja, voor die sfeer zou ik heel graag weer een keertje willen gaan! Door het schrijven van dit artikel heb ik al meteen zin om te gaan..

Ben jij weleens op wintersport geweest? 

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash, de panoramafoto in het midden heb ik zelf gemaakt in Oostenrijk.

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  Daphne
  18 januari 2018

  Ik ben nog nooit op wintersport mee, en ondanks het feit dat ik eigenlijk niets met sneeuw heb, lijkt het me wel een keer heel gaaf!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   18 januari 2018

   Jaaa voor een keertje is het heel erg tof! Het is heel anders dan wanneer het hier sneeuwt, echt een fijne sfeer heb je daar.

 • Beantwoorden
  Joyce - LemonyLifeNL
  18 januari 2018

  Ik heb echt nog nooit geskied haha. Het trekt me ook niet zo, en dan puur het skiën zelf, alles erom heen lijkt me wel heel leuk! Maarja, het skiën neemt toch het grootste deel in haha.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   18 januari 2018

   Haha ja dat had ik eerst ook! Maar omdat school het toen organiseerde dacht ik: dit is m’n kans! Uiteindelijk ben ik toch blij dat ik het gedaan heb toen. Ik vond het toch heel erg leuk!

 • Beantwoorden
  anouk
  18 januari 2018

  ik ben net terug en ik wil weer :’) ik denk dat ik het oprecht de leukste vakantie vind haha

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   18 januari 2018

   Jaaaa ik snap je! Het is echt zo’n leuke vakantie met unieke sfeer die je op geen een andere bestemming hebt.

 • Beantwoorden
  Rachel
  18 januari 2018

  Wat super leuk ik ben nog nooit op wintersport geweest maar ik ga wel 2/3 in het jaar skieeen in een hal.. hier kan ik al geen genoeg van krijgen , laat staan met zo’n prachtig uitzicht! Je hebt er een nieuwe volger bij 🙂

  fijne week nog verder

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   18 januari 2018

   Ah super leuk! Als je daar al zoveel plezier in hebt moet je zéker een keer op wintersport 🙂 Leuk dat je me gaat volgen, ik heb je terug gevolgd. Fijne avond nog! X

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  19 januari 2018

  Ik ben ook jaren geweest; helaas een ongeluk gekregen waardoor mijn knie nu zo beschadigt is dat ik het niet meer aandurf! Maar ik mis het nog steeds elke dag <3

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 januari 2018

   Aw jeetje heftig! Gelukkig heb je wel hele mooie herinneringen aan wintersport!

 • Beantwoorden
  Marion
  13 december 2018

  Leuk dat je het skislot benoemt. Ik heb daarover (in opdracht weliswaar ) een artikel over geschreven. Terwijl ik zo’n slot in de jaren dat ik op wintersport ga (en dat is al zo’n 40 jaar) nog nooit gebruikt. En ook weinig bij andere ski’s gezien.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 december 2018

   Leuk! Deze blogpost over het Skislot was idd ook in opdracht maar wist niet dat (nog) het zo weinig gebruikt wordt..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.