Lifestyle Persoonlijk

Over het coronavirus enzo

coronavirus

Wow, wat een bizarre wendingen heeft het coronavirus genomen de afgelopen dagen. Ik kan het woord inmiddels bijna niet meer horen maar ik wil er toch even een blogje aan wijden en mijn hersenspinsels delen. Waar ik een paar dagen geleden totaal nog geen zorgen had, komt het nu toch wel dichtbij. Ik ben niet bang om ziek te worden maar als ik het nieuws hoor maak ik me wel bezorgd over het personeel en de cliënten in ziekenhuizen en het feit dat mensen massaal aan het “hamsteren” zijn.

Coronavirus

Tot een paar maanden geleden wisten we met z’n allen nog niet eens wat het coronavirus was en nu beheerst het Nederland. Toen het nog in China en Italië was, was het nog gigantisch ver van m’n bed en ik hoorde ik het alleen in het nieuws en op TV. Inmiddels zijn er in bijna alle provincies in Nederland besmettingen en loopt het aantal iedere dag weer op. Het enge vind ik dat we niet weten waar het eindigt. Het kan natuurlijk dat het volgende week is afgenomen en de maatregelen hetzelfde blijven, maar het kan ook dat er Italië taferelen komen. Vooral dat laatste vind ik een nogal onheilspellende gedachte, hopelijk komt het niet zo ver. De mensen mogen daar namelijk bijna niet meer naar buiten.. En ook de beelden die ik op Instagram voorbij zie komen van lege schappen in de supermarkt vind ik eng. Ik snap dat mensen bang zijn maar doe gewoon normaal, denk ik dan.

Niet naar school, wel werken

Normaal is vrijdag mijn schooldag, maar toen ik donderdagmiddag de maatregelen van het RIVM hoorde twijfelde ik al heel erg of ik wel moest gaan. Ik werk natuurlijk met ouderen en het allerlaatste wat ik wil is een virus doorgeven. Later die avond werd bekend dat alle hogescholen hun deuren sluiten tot in ieder geval 31 maart. Waarschijnlijk mag ik in ieder geval tot 10 april niet naar school en ook alle ander evenementen zijn natuurlijk afgelast. Toen mijn oma jarig was, gaf ik haar kaartjes voor Herman van Veen in het Nieuwe Luxor. Op 4 april zouden we daar samen naartoe gaan maar of dat doorgaat is natuurlijk ook maar de vraag? Werken blijf ik wel gewoon doen, mits ik niet ga hoesten of koorts krijg maar daar ga ik niet vanuit. Ik werk natuurlijk in de zorg en de cliënten kunnen en willen we echt niet in de steek laten nu. Daarnaast denk ik dat als we gewoon normaal blijven doen, veel onze handen wassen en alert zijn op eventuele verschijnselen het wel los zal lopen. Ik hoop het in ieder geval! Let op elkaar, blijf binnen als je hoest/koorts hebt en stay safe ♥

Ben jij bang voor het coronavirus?

 

PS: Hou de site van het RIVM in de gaten voor de nieuwste informatie en richtlijnen.

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Joyce - SomedayTodayNL
  14 maart 2020

  Heel herkenbaar! Ik ben niet persé bang voor het virus, althans niet voor mezelf. Maar als leerkracht sta ik nu wel in een ontzettend moeilijke positie. Vrijdag mocht ik niet werken, want ik hoestte donderdag af en toe. Iets waar je normaal niet eens aan denkt! Wanneer trekken we de grens binnen het onderwijs? Ik ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   14 maart 2020

   Ja zo herkenbaar inderdaad! Zelfde hier in de zorg, er ligt ook een noodplan klaar voor als er veel collega’s ziek worden. Vooral het onvoorspelbare is eng.. Sterkte jij ook in het onderwijs!

 • Beantwoorden
  Anna
  16 maart 2020

  Jaaaaa, het is echt bizar! Ik ben blij dat we nog naar buiten kunnen, ondanks dat bijna alles dicht is… Maar ik denk dat dit de enige manier is om de verspreiding tegen te gaan en ik vind het super goed dat Nederland nu al stappen onderneemt. Hopelijk is de chaos snel voorbij 🙁

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   17 maart 2020

   Daar ben ik idd ook heel blij om! Hopelijk mogen we naar buiten blijven gaan. Ik hoop ook dat t snel voorbij is, maar heb zo t gevoel dat het nog wel even kan duren 🙁

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  16 maart 2020

  Zolang niet iedereen er laks mee omgaat dan is het misschien nog in de hand te houden. In de zin van dat het zich niet nog meer gaat uitbreiden. Probleem is dat veel Nederlanders hier ‘schijt’ aan hebben.. wij werken met vier man op het kantoor en overal zit er twee meter tussen en we wassen vaak onze handen. Ik bezoek ook voorlopig even niet mijn familie, langleven facetime. Mijn zus is al ziek en mijn vader is echt een risicofactor.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   17 maart 2020

   Ja ik hoop het echt! Idd jammer dat er altijd mensen tussen zitten die het niet zo serieus nemen want dat is wel echt nodig nu. Goed dat je nog wel op kantoor werkt met maatregelen, lijkt me wel beter qua concentratie dan thuis werken. X

 • Beantwoorden
  Suzanne
  19 maart 2020

  Het voelt nog allemaal zo onwerkelijk en vreemd. Ik weet ook niet wanneer ik het nu goed doe of niet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.