Lifestyle

Terugkijktips

terugkijktips + tekst

De laatste tijd zijn er zó ontzettend veel leuke programma’s op tv! Tegenwoordig zit ik bijna elke avond voor de tv terwijl er ook weleens maanden waren dat er niks kwam wat ik leuk vond. Omdat ik nu stageloop ga ik best vroeg naar bed, ik kijk dus heeel veel terug. In deze blogpost vertel ik over alle programma’s die ik leuk vind en die ik heel regelmatig terugkijk. Terugkijktips dus 😉

Vier handen op één buik

Oh my, dit is zo’n bizar programma. Het gaat over tieners die zwanger zijn en het allemaal (nog) niet zo goed voor elkaar hebben. Zij krijgen hulp van een bekende moeder. Soms zit ik bij dit programma echt met open mond te kijken, vaak blijven ze roken tijdens de zwangerschap en hebben ze geen idee wat het eigenlijk inhoudt. Pas zij een meisje van 17: “zo ben ik tenminste niet meer alleen” en er was zelfs een stel die bewust hadden gekozen om zwanger te worden. Hoe dan?!

Hij is een zij

Dit is echt een prachtig programma over jonge mensen die geboren zijn in het verkeerde lichaam, zij hebben “genderdysphorie”. Soms zijn het nog jonge kinderen, soms ook al volwassenen van in de 30, maar één ding hebben ze gemeen en dat is dat ze in het verkeerde lichaam zitten. Ik vind het heel mooi om te kijken hoe zij steeds meer zichzelf worden, ik besef me dan dat ik me heel gelukkig mag prijzen dat de meeste mensen wél in het goede lichaam zitten. Er is tegenwoordig veel mogelijk d.m.v. hormonen en geslachtsoperaties maar toch zal het je leven altijd wel bemoeilijken. Vorige week was helaas de laatste aflevering, je kunt het hier terugkijken.

Dokter Deen

Mijn guilty pleasure, Dokter Deen! Maria Deen is een huisarts op Vlieland (ik hou van de waddeneilanden) en woont daar met haar 3 kinderen en dementerende moeder. Als ik het zo zeg klinkt het ontzettend saai maar het is zó leuk. Klein detail: de ‘zoon’ van Dokter Deen is ontzettend knap. Ga het zien zou ik zeggen, alleen dan begrijp je waarom ik het zo leuk vind.

Floortje naar het einde van de wereld

In Floortje naar het einde van de wereld reist Floortje Dessing naar de meest afgelegen plekken van de wereld. Voor iedereen die van reizen houdt is dit echt een geweldig programma om te zien. Ze bezoekt mensen die op eilanden leven of in een auto in de natuur rondtrekken. Je krijgt spontaan zin om een reis te boeken.

Lauren!

Helaas al afgelopen maar wel heel leuk: Lauren! Lauren Verster duikt in werelden waar je normaal nooit mee te maken zou krijgen. Zo bezocht ze een spermadonor die al meer dan 100 kinderen heeft verwekt en kocht ze illegaal vuurwerk in Belgie. Bizar maar wel heel leuk om een keertje te kijken. Je kunt het hier terugkijken.

Temptation Island

Nog zo’n heerlijke guilty pleasure, Temptation Island! Vier stellen gaan naar een eiland waar ze verleidt worden door vrijgezellen en moeten proberen trouw te blijven. Zo fout maar zo heerlijk om te kijken. Ik snap trouwens echt niet dat je daaraan mee zou doen.

Lelijke eendjes

Ook een beetje fout maar ook zo leuk om te kijken: lelijke eendjes. Mensen die iets erg lelijk vinden aan zichzelf, bijvoorbeeld een grote neus, flaporen of geen borsten, worden geopereerd en worden zo meer zichzelf. Ik ben absoluut niet voor plastische chirurgie maar bij deze mensen belemmert het hun leven zó erg dat ze niet kunnen doen wat ze graag zouden willen.

De gevaarlijkste wegen van de wereld

Bekende duo’s reizen met de auto door verre landen en rijden over de gevaarlijkste wegen van de wereld. Je ziet tijdens de programma’s ook delen van de landen en die wegen, zoooo eng. Soms rijden ze langs afgronden en scheelt het niet veel of ze storten er bijna in. Ook heel leuk om te kijken!

Divorce

Divorce kijk ik al vanaf het eerste seizoen, ik vind het zo’n heerlijk programma. Vooral Boudewijn natuurlijk en Joris is ook leuk. Ik hoop dat ze nog even doorgaan maar als ik de geruchten moet geloven is dit het laatste seizoen 🙁 Hoop het niet want het is mijn favoriete serie!

Wat voor programma’s kijken jullie graag?

signature

 

 

 

Ook leuk

1 reactie

  • Beantwoorden
    Naomi
    17 februari 2016

    Hij is een zij en gevaarlijkste wegen van de wereld kijk ik graag!

    x

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.