Bloggen

Waarom je blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

blog inschrijven bij de kamer van koophandel

Je blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Waarom zou je het doen en wat is het voordeel ervan? Ik heb zelf enorm lang nagedacht over het inschrijven van mijn blog en uiteindelijk, na een hele tijd nadenken, besloten me te gaan inschrijven. Op 26 juni heb ik de afspraak bij de KvK en zal mijn blog officieel mijn eigen bedrijf worden. Vanaf die dag ga ik dus door het leven als “ondernemer”, zo spannend!

Waarom je blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Voor mij is de voornaamste reden om me te gaan inschrijven dat ik samenwerkingen professioneler aan kan gaan pakken. Ik krijg weleens aanbiedingen voor een samenwerking waarbij je kunt kiezen voor een uitbetaling of een shoptegoed. De uitbetaling kun je vaak alleen krijgen als je een KvK-nummer hebt. Aangezien ik die nog niet had kon dat dus vaak niet. Begrijp me niet verkeerd, een shoptegoed is ook súper leuk maar als je echt iets wil opbouwen met je blog is een uitbetaling ook heel fijn. Voor mij is het dus de stap naar professioneler bloggen en er echt een bijverdienste aan overhouden, in plaats van als hobby. Ik heb geen idee hoe het zal gaan maar ben mega benieuwd 🙂

Spannend!

Ik vind het super spannend. Wat mij heel lang tegenhield is het idee dat je aangiftes moet doen en je belastingen bij moet houden. Na lang twijfelen heb ik toch besloten de stap te wagen, die aangiftes schijnen niet zo moeilijk te zijn. Daarnaast zal ik (zeker in het begin) nog niet veel inkomsten hebben en zal het allemaal best te overzien zijn. Ik kijk enorm uit naar de dingen die het mij zal gaan brengen en kan niet wachten om ondernemer te zijn. Mijn droom, voor over een aantal jaar, is dat ik mijn blog kan combineren met mijn werk. Ik hoop 3 of 4 dagen te werken als verpleegkundige en daarnaast wat inkomsten uit mijn blog te halen. En dromen moet je proberen te verwezenlijken toch…? Ik heb in ieder geval de eerste stap gezet.

Hebben jullie je blog ingeschreven bij de KvK? En waarom wel of niet?

* Foto boven dit artikel via Unsplash.

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Irma
  25 juni 2018

  Wat een gave stap zeg!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 juni 2018

   Ja he! Vind het mega spannend maar wel heel tof 🙂

 • Beantwoorden
  Rachel
  26 juni 2018

  Wat tof, ik heb dit een paar jaar geleden geprobeerd maar toen raadde ze het mij af omdat ik nog niet genoeg inkomsten kreeg.
  Maar ik wil het over een paar maanden toch echt gaan vastzetten!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   1 juli 2018

   Ah wat jammer dat het toen nog niet kon. Nu vast wel! 🙂

 • Beantwoorden
  Sabine
  27 juni 2018

  Wat gaaf! Gefeliciteerd! Mijn blog staat ook ingeschreven en dat is heel fijn en handig inderdaad. Succes met je blog!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   1 juli 2018

   Ja he, het lijkt me ook heel handig! Dankjewel! X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.