Lifestyle

Wat te doen tegen de griep?

Wat te doen tegen de griep? Die vraag heb ik me deze maand meerdere keren gesteld toen ik maar bleef kwakkelen. Tijdens oud & nieuw begon het bij mij met keelpijn, vervolgens ben ik enorm verkouden geworden: keelpijn, hoofdpijn, volle holtes en heel moe. Net toen ik daar een beetje van hersteld was, moest mijn verstandskies eruit en als kers op de taart kwam de griep weer terug! Dit keer hoestte ik ook nog de longen uit mijn lijf. Inmiddels ben ik weer redelijk hersteld en hoop ik dat dit voorlopig de laatste keer was. Vandaag deel ik wat ik heb gedaan tegen om weer een beetje op te knappen.

Wat te doen tegen de griep?

Nederland wordt alweer een tijdje geteisterd door de griepepidemie. Helaas valt er niet zo heel veel aan te doen, aangezien het een virus is. Als je, net zoals ik, in de gezondheidszorg werkt of tot een risicogroep behoort zou je een griepprik kunnen halen ter preventie. Zelf ben ik hier niet zo voor omdat je dan weleens hoort dat je júist ziek wordt. Verder is het belangrijk om genoeg groenten en fruit te eten en redelijk gezond te leven, maar ook dat is helaas geen vrijbrief dat je het niet krijgt. Let op: onderstaande dingen heb ik gedaan en ik denk dat het heeft bijgedragen aan het sneller beter worden en me beter voelen. Het is slechts een advies en heeft voor mij gewerkt.

Wat ik deed:

♥ Hot Coldrex
Hot Coldrex is life! Sinds mijn vriend me dit gaf heb ik het zelf ook in huis en neem ik het meteen als ik me niet lekker voel. Er zit paracetamol in, wat ervoor zorgt dat je je beter voelt en ook een dosis vitamine C. Dit geeft je gezondheid meteen een boost en soms kan dat nét zijn wat je nodig heb om je beter te voelen. Je kunt ook losse vitamine C tabletten slikken.

♥ Paracetamol
Naast Hot Coldrex kun je ook paracetamol nemen. Als je echt flinke klachten hebt kun je dat het beste op regelmatige basis doen (3 of 4x per dag) dan bouw je een spiegel op en blijven je klachten onderdrukt.

♥ Slapen
Tja, slapen is soms gewoon het enige medicijn. Ik heb op een dag zelfs tot 13.00 geslapen (dat doe ik normaal nooit!) omdat ik ook zo vreselijk moe was. Geef toe aan wat je lichaam wil, als het enigszins kan.

♥ Neusspray met xylometazoline 
Wanneer ik verkouden ben, heb ik altijd last van de holtes in mijn hoofd. Dit kun je herkennen door drukkende hoofdpijn boven je ogen en een verergering wanneer je bukt. Ik heb het soms wekenlang en ook al weleens de dokter gebeld omdat het zó vervelend was. De tip is dan neusspray met de stof xylometazoline gebruiken, dit zorgt ervoor dat je holtes opengaan en de druk minder wordt. Ook stomen helpt heel goed!

♥ Zoutoplossing neusspray
Ook een zoutoplossing is goed voor je holtes. Dit mag je langer gebruiken dan bovenstaande neusspray omdat dit minder schadelijk is voor de slijmvliezen van je neus.

♥ Multivitamine tabletten
Ik slik sinds een tijdje iedere een multivitamine tablet. In december deed ik het een tijdje niet en voilá: daar kwam de griep weer. Ik weet niet of het echt daardoor kwam maar het kan zeker geen kwaad om vitaminen te slikken.

Zo, wat te doen tegen de griep? Dit dus! Nogmaals dit is wat ik heb gedaan en wat mij wellicht sneller op de been heeft gekregen. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en mocht je het écht niet vertrouwen, ga dan naar de huisarts. Voor nu ben ik helemaal klaar met de griep en hoop ik hem een tijdje niet meer te zien.

Heb jij nog tips om sneller van griep of verkoudheid af te komen? Laten we elkaar helpen en deel ze in de comments 🙂

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Sanne
  26 januari 2019

  Wat een gedoe, zo kwakkelen met je gezondheid! Ik lijk gelukkig een soort van immuun te zijn voor de griep, want ik ben al jaren niet ziek geweest. Mocht het toch eens zo ver komen, dan weet ik dit lijstje te vinden 😉

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   26 januari 2019

   Aah wat fijn dat je het nog niet hebt gehad, wou dat ik die immuniteit had… Hopelijk blijf je gewoon lekker doorgaan zonder griepverschijnselen. Fijn weekend! X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.