Koken&voeding Lifestyle

Weer gezonder leven

weer gezonder leven

Als je mij al langer volgt, weet je misschien dat ik een paar jaar geleden mega veel ben afgevallen. Ik viel in een aantal maanden 17 kilo af door gezonder te eten en meer te bewegen. Gelukkig is het me redelijk gelukt om op gewicht te blijven. Toch moet ik zeggen dat na een relatie, vervolgens een break-up waardoor ik veel verdriet had én een nieuwe baan ik uiteindelijk wel iets ben aangekomen. Ik heb nooit meer het gewicht gehaald van een aantal jaar geleden, maar iets strakker wilde ik wel weer worden. Vandaar dat ik besloot om weer gezonder te leven!

Niet op de weegschaal

Als je gezonder wil leven en je doel is om af te vallen of fitter te worden, is het voor de motivatie heel fijn om dat te monitoren. Omdat ik een enorme haat-/liefdeverhouding heb met de weegschaal, wil ik me niet wegen. Ik kan er heel obsessief mee bezig zijn en ook flink uit mijn doen zijn wanneer het resultaat tegenvalt. Omdat ik niet heel veel af wil vallen maar vooral fitter wil worden, heb ik besloten om me iedere week te meten. Ook in centimeters kun je het resultaat heel goed monitoren. Ik ben nu 2 weken bezig en inmiddels al een aantal centimeters kwijt, helemaal blij mee!

Maar hoe dan?

De grote vraag is natuurlijk; HOE?! Nou, vooral minder eten en meer bewegen. In de afgelopen maanden was het ongezonde leefpatroon er weer een beetje in geslopen. Ik ging vrij ongemerkt weer meer snoepen en at vaker ongezonde dingen zoals pizza of junkfood. Het gekke is dat ik me er ook niet eens echt bewust van was, tot ik er opeens klaar mee was. Mijn grootste valkuil is warm eten: ik eet het liefst ’s middags ook iets warms en vaak is dit dan niet zo gezond. Inmiddels heb ik mijn gezonde eetpatroon weer opgepakt: ’s ochtends kwark met fruit, als lunch 2 boterhammen met filet americain of kaas en een stuk fruit en ’s avonds eet ik gewoon wat de pot schaft. Tussendoor eet ik ook fruit of bijvoorbeeld een Liga koek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik natuurlijk ook weleens ongezonde dingen eet, alleen maak ik nu keuzes. Tussen de middag croissants met ham en kaas? Prima, maar dan ’s avonds geen stroopwafel of boterkoek.

HelloFresh en Apple Watch

Omdat ik merkte dat we hier thuis een beetje inspiratieloos waren qua avondeten, heb ik besloten om een keer HelloFresh te bestellen. De recepten zijn heel lekker, gezond én alles wordt thuisgebracht. Inmiddels hebben we twee boxen gehad en bestellen we het om de week. De maaltijden zijn zo lekker en ook niet zo moeilijk te maken, ik ben helemaal fan! Ook kocht ik twee weken geleden een Apple watch, ik wilde hem al een tijdje maar vond het niet echt “nodig”. Toen ik weer gezonder wilde leven en dus meer wilde bewegen, leek de Apple watch me het perfecte hulpmiddel. Hij houdt precies bij hoeveel je beweegt en je moet cirkels “vol” maken door te bewegen. Dit motiveert mij echt heel erg en het is gewoon een hele leuke gadget! Inmiddels ben ik al twee weken bezig met weer gezonder leven en zie ik al wat resultaat, ik update jullie over een paar weekjes weer!

Hoe gezond leef jij? En heb je nog tips voor me?

 

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Ilona Wielinga
  26 september 2019

  Lekker bezig! En bewust bezig zijn met eten/sporten werkt inderdaad al heel goed.
  Zelf was ik aardig wat aangekomen door medicatie, en op een of andere manier krijg ik dat er niet zo makkelijk af (zolang ik de medicatie nog gebruik), maar ik heb er zo wel vrede mee.
  En ik sport wel regelmatig, en vind het dan wel leuk om te zien als ik daardoor ook veranderingen aan mijn lichaam zie, ondanks dat mijn gewicht hetzelfde blijft.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 september 2019

   Zolang je er zelf tevreden mee bent is het helemaal prima toch 🙂 Fijn dat je toch gewoon lekker sport en toch veranderingen aan je lichaam ziet. Keep up the good work!

 • Beantwoorden
  Martine
  26 september 2019

  Goed bezig meis!!

 • Beantwoorden
  Suzanne
  30 september 2019

  Misschien wel de grootste fout die ik heel vaak maak; telkens op die weegschaal!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   24 oktober 2019

   Pff stom he! Van de mijne zijn de batterijen leeg dus dat vind ik een goede aanleiding om hem maar niet te gebruiken..

 • Beantwoorden
  Rachel
  1 oktober 2019

  Wat mega goed van je ik heb expres geen weegschaal gekocht en dat wil ik zo houden. ik ben momenteel op de laatste dag van mijn c9 programma en ik voel mezelf echt een stuk minder opgeblazen, echt even goed voor je lichaam en darmen plus ik heb nu ook geen pijn aan mijn blaas.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.