Diaries

DIARY juli ’22 | Queen concert, corona en vakantie

Het is alweer augustus, maar juli was een hele fijne maand en verdient dus zeker een plekje op mijn blog! Ik had vakantie en hoefde niet te werken, ging naar verschillende concerten en een midweekje weg met mijn moeder naar de Veluwe. Helaas werden we daar ook geveld door het welbekende C virus. Kijk je mee naar mijn maand juli?

We beginnen nog even stiekem eind juni; toen ging ik naar Concert at Sea! Het was alle dagen stralend mooi weer, behalve de donderdag. En wie waren er op donderdag..? Wij. Het was zulk ontzettend slecht weer dat we al helemaal doorweekt waren voordat we überhaupt het festivalterrein hadden bereikt. We besloten om bij een strandclub te gaan zitten totdat het droger werd. Dat bleek om 20u pas te zijn.. We pikten de tofste optredens nog mee en hadden toch een geweldige dag! Het was mijn 3e keer concert at sea en ik blijf het een van de allerleukste festivals vinden! Ik schreef er ooit ook al een blogje over hier.

De dag daarna stond er weer iets geweldigs op de planning: ik ging met mijn moeder naar een concert van Queen! Ik kocht al heel lang geleden kaarten, het concert stond eerst gepland in 2020. Toen werd het verplaatst naar 2021 en vervolgens vond het écht plaats in 2022! Veel mensen weten niet dat Queen nog steeds optreedt, nu met zanger Adam Lambert. Niemand kan Freddie Mercury uiteraard vervangen, maar hij doet het zó goed! Het was het allerbeste concert wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Mocht je het interessant vinden, deze docu op Netflix is echt een aanrader. Het gaat over hoe Queen dacht nooit meer succesvol te kunnen optreden zonder zanger en hoe Adam op hun pad kwam.

Ik doe vaak aan food preppen; meestal pasta of iets anders wat makkelijk in te vriezen is. Ik maakte een grote schaal lasagne en vroor het in, altijd handig om op een later moment weer van te eten 🙂

Deze twee ondeugende katjes kropen in mijn badkamerkastje. Ze zijn soms zo stout. Was nog een heel gedoe om ze eruit te krijgen, de lades konden niet dicht en ze snapten niet meer hoe ze eruit moesten. Uiteindelijk gelukkig weer veilig op de grond, maar ze hebben er niet van geleerd want soms zijn ze nog steeds heeel stout.

Ik kreeg deze prachtige posters waar ik in mijn vorige blogpost over schreef. Ben er zo blij mee! Mocht je het nog niet gedaan hebben; met de code Marjoleinevr30 krijg je 30% korting bij Gallerix op alle toffe posters.

Op vrijdag stonden we nog bij Queen, om vervolgens op maandag lekker een midweekje uit te gaan rusten op de Veluwe met mijn moeder. Noor ging ook lekker mee, vorig jaar was ze er ook bij (ik zie nu dat ik daar niks over geschreven heb..) en daar heb ik zulke goede herinneringen aan! Toen ze in oktober ziek werd was ik bang dat ze de volgende zomer misschien niet zou halen, maar gelukkig; we konden gewoon weer met z’n drieën in goede gezondheid op vakantie! Heel erg dankbaar voor.

We zaten op de Veluwe, heerlijk rustig is het daar en zo’n mooie natuur! We liepen zo het bos in en dat vond Noor ook wel leuk. Helaas hebben we geen wild gespot.

Fijn huisje!

Nog lekker lunchen op het terras, wat we niet wisten is dat we al sinds het begin van deze week allebei Corona hadden. We waren heel erg moe, ik had heel veel hoofdpijn en slijm in mijn keel en mijn moeder was ook echt niet fit. Gewoon een beetje uitrusten, dan gaat het vast weer over. Dachten we.

Op deze foto dronken we nog wat op het terras; ik had hiervoor net twee zelftesten gehaald om te doen en even later lag ik weer doodmoe en beroerd in bed. Op dit moment dacht ik nog dat het meeviel.

Maar even later toch maar even testen, en ja hoor… Meteen positief! Ik voelde me al k*t maar toen die test positief was nog meer. Je kijkt de hele tijd uit naar een weekje weg, waar je vervolgens niets kan ondernemen omdat je corona hebt. Ik had willen fietsen over de Veluwe met Noor in een mandje, willen wandelen naar radio Kootwijk en wilde dieren willen spotten. Maar helaas. Het werd elke middag slapen, 4x 1000 mg paracetamol per dag innemen en nog steeds koppijn hebben en ’s nachts badend in het zweet wakker worden omdat je je zo naar voelt.

Gelukkig konden we nog wel lekker buiten wandelen, het energielevel was vrij laag maar ondanks alles hebben we wel genoten! Ik had helaas daarna wel flinke naweeën van corona, de eerste weken moest ik nog elke dag slapen en kon ik niet langer dan een paar uurtjes iets doen. Daardoor kon ik eerst ook niet volledig werken, pas na een paar weken voelde ik me weer meer mezelf.

Terug van de Veluwe bleef mijn moeder bij mij om samen in quarantaine te gaan… Mijn vader had geen corona dus we wilden hem niet alsnog besmetten. Ik baalde wel heel erg want het was mooi weer en ik wilde graag leuke dingen doen, maar mocht de deur niet uit. Zo jammer. Gelukkig fijn gezelschap van mijn lieve katjes en Noor bleef ook logeren.

Godzijdank na 6 dagen quarantaine mochten we eruit! Die week ging ik gelijk bij mijn aller favorietste restaurant eten, de Smaeck van Brielle. Ik krijg hier zóveel trek van als ik dit zie, dit is de allerlekkerste carpaccio ooit.

Mijn lieve liefjes <3 Ze zijn zo cute, het is echt gezellig met hen in huis.

Mijn neefje en nichtje hadden zomervakantie en kwamen gezellig logeren! Het was wel even een beproeving net na corona maar dit was eigenlijk de eerste dag dat ik echt weer energie had. Sindsdien is het eigenlijk steeds beter gegaan en inmiddels zit ik al een hele tijd weer op mijn oude energielevel. Ik probeer nog wel echt genoeg rust te nemen en goed te slapen, dat lukte deze nacht niet helemaal want ze lagen samen beneden op het luchtbed haha. We gingen naar de speeltuin, pannenkoeken eten en keken de Smurfenfilm (die trouwens vet zielig is?).

Heerlijk huis met heerlijk balkon! Ik had eerst geen parasol maar heb hem recent gekocht omdat mijn balkon zo snikheet werd dat ik er eigenlijk niet kon zitten. Nu er wat meer schaduw is, is het gelukkig een stuk koeler.

Ik sloot de maand af in de Efteling met mijn liefste vrienden <3 Dit waren we al heel lang van plan en toen Albert Heijn een kortingsactie had sloeg ik mijn slag. We gingen op zaterdag en hadden wel het idee dat het misschien super druk was. Maar het viel heel erg mee! We hebben alle attracties die we wilden gedaan en het langste wat we hebben gewacht was een halfuurtje. Het was echt zo’n leuke dag en kijk er met veel plezier op terug.

Stiekem foto’s maken van de attractiefoto’s 🙂 Mag uiteraard niet maar wel leuk als aandenken. Volgens mij was dit in de Vliegende Hollander waar daarna mijn been weggleed toen ik uit het bootje wilde stappen, echt weer iets voor mij. Gelukkig behalve hele grote blauwe plekken geen schade 🙂

Nog een paar kleine fotootjes! We wurmden ons in het bootje bij de Zes Zwanen wat uiteindelijk een grote antclimax was…. Als je ook in deze ‘attractie’ bent geweest weet je vast wat ik bedoel, haha. Het was een heerlijke dag en ook een fijne maand! Het was wel even moeilijk door wat persoonlijke omstandigheden en de corona + naweeën. Vlak voor ik corona kreeg had ik ook keelontsteking, ik denk dat daardoor mijn hersteltijd langer was en de klachten heftiger. Gelukkig kon ik rustig herstellen en ben ik godzijdank weer op mijn oude level.

Hoe was jouw zomer? 

 

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Martine Van Roon
  3 september 2022

  Queen was zó fantastisch! ❤️Onvergetelijk!! We hadden toch een leuke tijd op de Veluwe, ondanks Corona. Maar we gaan het nog een keertje overdoen hoor!! Komt goed!!❤️❤️

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   3 september 2022

   Echt wel! En inderdaad, we hebben nog veel leuke dingen in het verschiet mam <3

 • Beantwoorden
  Simone
  4 september 2022

  Ik had wel kaartjes voor Queen, maar door het vele verzetten van het concert kon ik nu niet. Vond het super jammer en ik voel een klein beetje jaloezie dat ik dit gemist heb 😛 Hopelijk kan ik het nog eens inhalen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   4 september 2022

   Ahhh wat jammer, het was echt zo tof! Hopelijk een volgende keer 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.