Diaries

DIARY week 4 | Genieten van de sneeuw & nieuw Blond item

Welkom bij weer een nieuwe diary! Zo, de afgelopen week was winters he? Ik genoot van de sneeuw, mijn ouders wonnen een prijs in de postcode loterij (ja echt, maar niet zo groot hoor…), ik keek weer een serie af en bekeek een goede docu én ik kocht iets nieuws van Blond Amsterdam wat ik al een hele tijd wilde hebben. Kijk je weer met me mee?

Op maandag is het al aardig koud en spot ik dit winterse landschap! Het is echt heerlijk weer: koud, maar met een zonnetje. Als dat iedere dag zo zou zijn, zou de winter veel minder erg zijn.

Maandagavond at ik samen met mijn vader. We aten een vegetarische schnitzel met kaas erin van Valess, worteltjes en aardappeltjes uit de Airfryer. Heel erg lekker! Ik vind zelf de vleesvervangers van Valess altijd wel lekker en dan vooral die met kaas erin.

We krijgen altijd de Libelle van mijn oma en stiekem vind ik die heel erg leuk om te lezen, ondanks dat het eigenlijk een blad is voor wat “oudere” vrouwen. Ik vermaakte me ook heel erg met de sudoku die erin stond. Ik vind dit de leukste puzzel om te doen!

Nora uitlaten is een crime in de avond….. Ze draait zich gewoon om en gaat zo hard trekken dat we wel naar huis moeten gaan. Ik denk dat het nog komt door het vuurwerk, toen is ze een paar keer ’s avonds heel erg geschrokken door een onverwachte knal en dat zit denk ik nog steeds in haar hoofd.

Op dinsdag krijgen we de langverwachte sneeuw! Het begint al rond een uur of 9 en blijft hele dag doorgaan. Vix vind het een beetje eng zoals je ziet.

En Nora heeft er helemaal geen zin in en brengt de dag door op deze deken. Ziet er gek uit he, dat achterlijfje. Op een of andere manier is de achterste helft van haar buik gewoon kaal, altijd al geweest.

Op dinsdag werd ook onze prijs uit de postcode loterij bezorgd, 4 repen Tony’s! Ik moet eerlijk zeggen dat er nu, een week later, al twee repen volledig op zijn. Deze chocolade is zo lekker, ik kan er gewoon niet vanaf blijven…

Aaaah snoetje in de sneeuw <3 Ze vond het eigenlijk best leuk en ging lekker rennen door de sneeuw. Qua wandelen kwamen niet heel ver maar dat geeft niet.

Deze foto deelde ik ook op mijn Instagram, ik vind hem zo leuk. Eigenlijk stond er trouwens in de verte een lelijke windmolen, een lantaarnpaal en nog een groot bord aan de lantaarnpaal waar ik vlakbij sta. Met de app Snapseed kun je dat heel makkelijk weghalen.

Aanrader! Ik keek de documentaire #followme over Instagram en de miljoenen die hierachter schuilgaan. Ook kwam er iemand aan het woord die nepvolgers verkoopt en hier miljonair me is geworden. Echt een bizar wereldje. Ook keek ik de aflevering van Rambam terug over influencers en hier zag je hoe makkelijk sommigen iets geloven en het klakkeloos aansmeren als ze er geld voor krijgen. Zoals pindakaas op je hoofd smeren omdat het goed zou zijn voor je huid?! Bah.

Woensdag lag er nog steeds sneeuw en vond ik het wel een geschikte dag om een cake te bakken. Ik ging voor een cake met appel en kaneel en hij was goed gelukt!

Op donderdag maakten mijn vriend en ik een wandeling door dit mooie winterlandschap. Ik had gekeken op Buienradar en er stond dat er geen regen zou komen, helaas klopte dat niet :'( We zijn he-le-maal natgeregend maar eigenlijk had het ook wel weer iets. Daarna kropen we samen op de bank met thee en cake erbij.

’s Avonds lag Nora zo bij me op bed, zo lief.

Ik keek “The end of the f*cking world” op Netflix. Toen ik begon vond ik hem een beetje apart maar na 2 afleveringen zat ik er helemaal in. Het chille is dat iedere aflevering maar 20 minuten duurt waardoor het niet te langdradig wordt én je makkelijk meerdere afleveringen kunt kijken. Mocht je deze serie nog niet gezien hebben, het is een aanrader.

Zaterdagochtend kwam mijn Blond Amsterdam theepot binnen! Ik had nog een cadeaubon van Bol.com en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ervan wou kopen. Ik wou wel al een hele tijd theepot van Blond en toen besloot ik die ervan te bestellen 🙂 Ik koos voor de “paradise” variant en hij is tof! De doos deed, zoals je ziet, dienst als zitplek voor de katten.

Zaterdagavond met Noa en Nora. Zaterdag maakte ik wat blogposts af, kregen we visite en liep ik met Nora en ’s avonds lekker bank liggen onder een deken met deze twee. Ik ben wel grotendeels van mijn verkoudheid/griep af maar merkte toch dat ik nog een beetje last had van hoofdpijn.

Jaaaa dit is hem hoor, mijn nieuwe theepot! Hij is dus uit de Paradise lijn, en super leuk beschilderd. Helaas is er geen theelichtje gemaakt voor erbij en degene die Blond heeft is te rond. Deze theepot is iets ovaal en past dus niet op een normaal theelicht. Ik vond het ding eronder nog in de kast en dit past helemaal precies 🙂 Ik ben er heel blij mee!

Zondagochtend deden we Nora nog even in bad. We wassen haar dan met speciale shampoo van de dierenarts die jeuk verminderd en dat doet haar huid wel echt goed. Aan het eind van de ochtend ging ik weer naar mijn “zus” toe om weer te logeren voor een paar dagen. Volgende week begin ik weer met werken en school en heb ik iets minder tijd. Dus ik nam het er nog maar even van 🙂

Ennnn we gingen gelijk koekjes bakken! De vorige keer dat ik er was, was dat er niet van gekomen dus dat moesten we nu natuurlijk wel doen.

Zo, dat was dan weer de diary van deze week! Komende week is mijn laatste week “vrij”. Daarna begin ik met mijn nieuwe baan bij de thuiszorg. Ik heb er zin in maar vind het ook wel weer een beetje spannend om weer te gaan beginnen. Komende week nog even volop genieten dus en de laatste dingen doen zoals opruimen e.d. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Hoe was jullie week?

 

Ook leuk

10 reacties

 • Beantwoorden
  Erna
  29 januari 2019

  Weer leuk geschreven heb weer genoten groetjes Erna

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 januari 2019

   Aah super leuk om te horen Erna! Dankjewel, fijne dag vandaag! XX

 • Beantwoorden
  Irene
  29 januari 2019

  Ik vind dat altijd zo schattig, een hond in bad, haha 😀 Helaas lukt dat bij onze Archie niet zo goed omdat hij een heel dikke vacht heeft en veel ondervacht die moeilijk nat te maken is en waar je nog moeilijker zeep uit gespoeld krijgt dus wij gaan er binnenkort eens mee bij de hondenkapper 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 januari 2019

   Aaah nee dan kan je het maar beter niet zelf doen inderdaad! Nora gaat ook soms naar de hondenkapper om haar haren te knippen, haha. Ben benieuwd hoe jouw Archie eruit ziet, staat hij ook op je blog? Hele fijne dag vandaag! X

 • Beantwoorden
  Anna
  29 januari 2019

  Wat een fijne week! En wat heb je een schattig hondje zeg <3 Die koekjes zien er echt lekker uit! Succes met je nieuwe baan, geniet nog even van je vakantie :-).

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 januari 2019

   Awww dankjewel, ze is ook zo lief <3 En de koekjes smaakten ook heerlijk! Fijne dag vandaag!X

 • Beantwoorden
  Sanne
  29 januari 2019

  Je hondje! Zo’n lieve foto haha. Heb de laatste tijd ook zin om wat te bakker weer. Misschien dit weekend toch maar eens gaan doen. En leuk prijsje van de postcodeloterij. Ik heb een bon van 20 euro gewonnen voor Rituals, ook leuk :).

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   30 januari 2019

   Haha aaww dankjewel! En super leuk, een bon van 20 euro is zeker niet verkeerd en al helemaal niet van Rituals 🙂

 • Beantwoorden
  Rachel
  30 januari 2019

  Wat een heerlijk overzicht weer zeg, en agossie inderdaad dat buikje is wel een beetje kaal haha, maar wat een lief koppie heeft die Nora toch!
  en Tony.. wie kan daar nou wel vanaf blijven? haha

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   31 januari 2019

   Hahaha ja haar koppie is enorm schattig he? En inderdaad Tony’s is echt niet te weerstaan….

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.