Diaries

DIARY week 5 | Logeren, teveel energie en griep

Goedemorgen! Of middag of avond, wanneer je deze blog ook leest. Yes, het is gelukt: er staat een diary online! Zoals je misschien al las was ik geveld door de griep en wist ik niet zeker of er een diary online zou komen. Gelukkig begin ik weer een beetje op te knappen en had ik de energie om een blogje te schrijven over mijn afgelopen week.

Maandag, dinsdag + woensdag

Deze foto is stiekem nog van de week ervoor maar wou ik tóch nog even delen. Je zag hem misschien al op Instagram als je mij daar volgt maar wat een prachtige lucht he? Voelde echt bijzonder toen ik dit zag vanuit mijn raam.

Op maandag was het tijd om naar Culemborg te gaan om te gaan logeren bij mijn “zus”. Ik maakte niet zo heel veel foto’s maar het was, zoals altijd, heel gezellig. Ik ging nu twee nachten maar zelfs als ik één nachtje ga neem ik mijn kleine koffertje mee. Ik vind het fijn om wat keuze te hebben uit kleding en had geen zin om met tassen te sjouwen. Maandag bakten we cake en dinsdag keken we wat rond in Tiel, leuke stad!

Woensdag paste ik op de kindjes. Gelukkig had ik een extra jas meegenomen (met capuchon!) want het regende de héle dag. Woensdagavond kwam ik weer thuis na super gezellige dagen! Vanaf 19 februari ga ik stagelopen dus zal ik niet zo heel veel tijd meer hebben om “zomaar” te gaan logeren. Wel wil ik proberen wat extra dagen te werken om vervolgens toch nog af en toe wat dagen achter elkaar vrij te hebben.

Donderdag

Donderdag sliep ik een beetje uit en daarna bruiste ik van de energie. Ik bedacht dat het super leuk zou zijn om wat dingen in onze gang op te ruimen en dan een bankje neer te zetten zoals die hierboven. Hoe handig is dat als je je schoenen aantrekt? Ik ga nu vaak op de trap zitten of neem ze mee naar de woonkamer maar dit lijkt me veel fijner.

Daarna wandelde ik naar de Albert Heijn om broodjes en filet americain te halen. Ik vind dat zo’n lekkere combinatie. Sowieso ben ik de laatste tijd echt fan van filet americain. Ik nam Nora mee en maakte haar eventjes vast aan een bord bij de AH. Ben er geen fan van om dat te doen maar af en toe als ik snel iets moet halen doe ik het wel.

Ik kocht een broodje om onderweg te eten en liep nog een stuk met Nora door het natuurgebied hier in de buurt. Ze liep los en soms gaat ze dan enthousiast rennen, maar deze keer was ze wat meer ingetogen. Desalniettemin liepen we een lekker rondje en had ik flinke trek toen ik thuiskwam.

Jummie! Broodjes eten terwijl ik die nieuwste vlog van 2WMN kijk, hun vlogs zijn eigenlijk nog een van de weinige YouTube video’s die ik vaak kijk. Altijd leuk 🙂 Hierna ging ik eventjes thee drinken bij mijn beste vriendin.

Alsof ik die dag nog niet genoeg had gedaan… Ik deed ook nog even al het speelgoed van Nora in de wasmachine, dat was een beetje vies geworden en nog nooit gewassen. Ze snapte niet echt waar het was en keek verbaasd naar mij. En naar de schaduwen op de muur natuurlijk… Ik weet niet wat het was deze dag maar ik had zoveel energie dat ik vanalles moest doen van mezelf. Niet echt een goed teken want ’s avonds was ik zó kapot dat ik helemaal instortte en het zelfs niet meer zag zitten om naar yoga te gaan. Ik vind het heel erg lastig om mezelf tijd te gunnen om niks te doen, ik heb het idee dat ik altijd bezig moet blijven. Nadat ik “nutteloos” op de bank heb gezeten voel ik me zó rottig, ik moet van mezelf altijd blogs schrijven, met Nora wandelen of andere nuttige bezigheden hebben. Ik weet ook wel dat dit echt niet altijd hoeft maar het voelt gewoon zo 🙁 Iemand tips?

Vrijdag

Op vrijdag ging ik met Jahra een dagje naar Amsterdam! We gingen pas in de middag omdat we toch allebei studenten OV hebben en besloten om daar dan ’s avonds wat te eten. We keken een beetje winkeltjes en gingen daarna thee drinken.

We gingen even thee drinken bij de Bijenkorf. Deze cheesecake was zooooo lekker, krijg er weer spontaan trek van als ik het zie.

Fotogeniek plaatje toch? Alleen een beetje jammer van de hijskraam en mast (?) voor de Bijenkorf.

Net toen we deze foto wilden maken kwam er een windvlaag, zoals je ziet. Ik kocht uiteindelijk twee shirtjes bij de Monki, maar verder hadden we allebei geen zin om te passen dus gingen we met lege handen (en een redelijk volle portemonnee) op zoek naar een lekker eettentje.

We waren het er allebei over eens dat we graag pizza wilden maar het was nog best lastig om in het centrum van Amsterdam een goede pizzeria te vinden. De meeste eettentjes waren zó gericht op toeristen en zagen er een beetje goedkoop uit. Uiteindelijk zijn we beland bij “Isola Bella” op het Thorbeckeplein, naast het Rembrandtplein. Ik las dat ze hier hele goede pizza’s hadden en ondanks dat het er niet heel gezellig uitzag, zijn we toch naar binnen gegaan. Dat was een goede keuze want de pizza’s waren heeeel lekker en het personeel erg aardig. Uiteindelijk waren we om 00:00 pas thuis door gedoe met de treinen en was ik helemaal verrot.

Zaterdag en zondag

Zaterdag voelde ik me erg beroerd en bracht ik de hele dag door in bed. We gingen nog wel bij mijn oma eten maar ook daar wist ik gewoon niet hoe ik moest zitten, zo naar. Ik deed dus uiteindelijk niet veel meer dan op bed liggen en af en toe even beneden zitten. Helaas moest ik ook mijn werk afzeggen voor zondag en lag ik bijna de hele dag in bed.

Gelukkig had ik nog afleveringen van “Orange is the new black”, wat een heerlijke serie. Ik ben nu bijna klaar met seizoen 3 en heb dus seizoen 4 en 5 om te kijken. Wie onder mijn lezers is ook fan? En hebben jullie nog aanraders voor een serie die ik hierna kan gaan kijken?

Op dit moment ben ik nog steeds niet helemaal de oude, maar het gaat gelukkig weer de goede kant op! Vanavond ga ik als t goed is naar de opnames van Spuiten&Slikken met een vriendin, dus hou je TV in de gaten 😉 Verder breng ik weer wat dagen door in de stad en heb ik nog steeds heel weinig school. Volgende week heb ik wat meer les en de week daarna begint de stage, wat ik toch wel heel spannend vind.

Wat was jullie hoogtepunt van afgelopen week?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  6 februari 2018

  Hopelijk knap je snel helemaal op; en doe inderdaad rustig aan verwacht niet teveel van jezelf; anders kan je ook niet helemaal opknappen! Leuk blijft het he om naar Amsterdam te gaan.. ik voel me soms nog steeds een toerist als ik er loop; wordt er altijd heel gelukkig van maaaaaaar ben ook heel blij als ik dan weer in mijn kleinschalige dorpje kom hihi. Ik zag een blond amsterdam tafelkleed; DIE IS ECHT FANTASTISCH! Need it in my life. Betreft OITN; ben benieuwd wat je van de andere seizoenen vind! Ik zit zelf op dit moment ook drastisch op zoek naar een nieuwe serie; ben namelijk helemaal bij.. met alles wat ik kijk.. oeps..

  Fijne week weer mop <3

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 februari 2018

   Aw dankjewel voor je beterschapswensen, je hebt gelijk dat ik niet teveel van mezelf moet verwachten 🙂 Ben benieuwd wat voor serie jij uiteindelijk gaat kijken, let me know! Jij ook een fijne week X

 • Beantwoorden
  Demi
  6 februari 2018

  Wat vervelend dat je je niet goed voelde! Des te leuker om vanavond afleiding te hebben door opnames bij te wonen, lijkt me ontzettend tof om mee te maken. Heel erg veel plezier!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 februari 2018

   Dankjewel Demi! Ben helaas nog steeds ziek dus waarschijnlijk een andere keer naar de opnames 🙁 Wel leuk om naar uit te kijken! Fijne week X

 • Beantwoorden
  marjolein
  6 februari 2018

  Aah wat een ontzettend lief hondje! Wel enorm balen dat je je niet lekker voelt,,, het heerst helaas enorm! Ik ben ook 4 dagen uit de running geweest door de griep.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 februari 2018

   Aw jeetje wat vervelend! Nu weer helemaal beter? En dankjewel <3 Ze is ook echt heeel lief.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.