Diaries

DIARY week 7 | Oma 85 jaar, uit eten bij Bregje & Indisch eten

Goedemorgen! In tegenstelling tot de vorige diary heb ik nu lekker veel foto’s klaarstaan. Vorige week lag ik nog tot vrijdag in bed met griep, maar nu ben ik gelukkig weer helemaal beter. Ik had een reanimatiecursus en wat lessen op school ter voorbereiding op mijn stage. Ook kreeg ik al mijn cijfers terug, at ik pizza met een vriendin omdat het Valentijnsdag was en ging ik twee keer uit eten. Pak er een kopje thee bij en kijk lekker mee naar mijn week 🙂

Maandag

Het is maandag en ik heb een reanimatie cursus op school. Ik heb weleens eerder reanimatie gehad omdat ik ook BHV cursus heb gedaan, maar het is toch fijn om het weer even op te frissen. Uiteindelijk doen we een examen en haalt iedereen het. Deze geweldige blouse kreeg ik van MyJewellery en ik ben er heeel blij mee. Ze vroegen me of ik wat items uit wou zoeken en dat wou ik natuurlijk! Het was nog best moeilijk (ze hebben ZOveel leuke kleding) maar uiteindelijk zocht ik deze blouse en een topje uit. Ik combineer het graag met mijn Dr. Martens, een beetje stoer maar toch vrouwelijk. Ik laat mijn items nog zien in een aparte blogpost 🙂

Ook kreeg ik al mijn cijfers terug en ik heb alles gehaald! Zo blij! Ik heb het eerste halfjaar een project gedaan over beweging bij ouderen in een wijk van Rotterdam. Uiteindelijk konden we dit zelfs afsluiten met een 9! Heel trots op onze projectgroep.

Op maandag scheen de zon zo lekker en maakte ik even een selfie bij de bushalte. De mensen om me heen keken een beetje gek maar het licht was zo mooi. Hahaha.

Dinsdag

In mijn blog over de Mirena spiraal vertelde ik dat ik best veel last had van tussentijdse bloedingen. Laatst was ik zelfs bijna 2 weken ongesteld en ik was er zó klaar mee. Ik ging eventjes langs de huisarts en kreeg het advies om een maandje de pil te slikken, daarna zou het beter moeten zijn. Denk je er vanaf te zijn, moet je hem alsnog slikken.

Ik ging weer naar school voor een les ter voorbereiding op de stage. Ik heb er wel zin in!

Thuiskomen op het platteland haha. Dit was het uitzicht vanuit de bus naar huis. Ik vind de stad heel erg leuk maar vind het toch ook altijd fijn om thuis te komen in mijn dorpje.

’s avonds oefen ik met Nora om in haar mand te gaan zitten. Ze ligt eigenlijk altijd op een kleedje op de bank maar het leek me zo lekker als ze ook eens in haar mand gaat liggen. Ze blijft er nu goed in liggen maar haar voorkeur gaat nog steeds uit naar de bank….

Woensdag

Woensdag is het Valentijnsdag en ben ik lekker vrij! Ik heb helemaal niks met Valentijn dus ben gewoon lekker thuis en spreek ’s avonds met een vriendin af.

De laatste tijd heb ik zooooveel trek in filet americain. Vooral met uitjes vind ik echt heerlijk. M’n moeder kocht lekkere broodjes en die combi was super lekker. Zou dit wel elke dag kunnen eten!

Het was weer heerlijk weer en ik ging lekker even met Nora lopen. We liepen richting de weilanden en ik liet haar lekker los lopen. Genieten!

’s Avonds ging ik gezellig naar een vriendin en bestelden we pizza. Ik had een pizza salami met extra paprika en champignons. Dat extra hadden ze heeel letterlijk genomen want hij was heel zwaar. Toen hij werd bezorgd was de vulling er ook helemaal af geschoven. Hij was wel super lekker en het was een hele gezellige avond.

Jummmieeee! Wat voor pizza eten jullie het liefst?

De luizenmoeder werd herhaald op tv, wat hou ik toch van die serie. Ik vind die humor echt geniaal en vooral Anton vind ik heel grappig. Ik vind de ene aflevering leuker dan de andere maar over het algemeen vind ik het geweldig.

Donderdag

Donderdagochtend ga ik weer even naar school voor een les en ben alweer vroeg thuis. Ik heb opruimwoede en dus besluit ik mijn elektrische gitaar te koop te zetten. Vroeger speelde ik fanatiek gitaar en heb ik deze aangeschaft. De laatste jaren deed ik er helemaal niks meer mee en dus besloot ik dat het tijd was hem te verkopen. Ik zette hem te koop en as we speak is hij al opgehaald. Hij gaat nu naar iemand waar er op gespeeld zal worden ipv te verstoffen.

Donderdagmiddag was het heerlijk weer en ik merk dan meteen dat mijn stemming veel beter is. ’s Ochtends had ik niet zoveel zin om de dag te beginnen en merkte ik later dat het toen heel bewolkt was. Toen de zon begon te schijnen voelde ik me meteen een stuk beter.

Ik had trek en besloot wat tijgernootjes te nemen. Ben ik de enige die altijd de grootste eruit eet? Die vind ik het lekkerste.

Vrijdag

Vrijdag hield ik een balansdag (not!). Mijn oma was jarig en m’n moeder en ik gingen nog even een cadeautje kopen. Tussen de middag besloten we maar even een patatje te halen bij Bram Ladage en die was heeel lekker.

Die avond zou mijn vader onze nieuwe bank en loungebank ophalen en moest de hele kamer leeg. Wat een ruimte opeens! Nora was ook heel verbaasd.

Daarna raceden we snel naar mijn oma want het was haar verjaardag! Ze zou op de dag zelf geen bezoek krijgen maar we vonden het niet leuk als ze alleen zou zijn. Ik ging om 19:00 uit eten en was er daarvoor even en mijn moeder bleef gezellig eten.

Ik droeg mijn Dr. Martens onder een rokje en I love it! Ik was bang dat ik erge blaren zou krijgen maar dat valt heel erg mee. Ik kan ze dagen achter elkaar dragen zonder blaren te krijgen. Een beetje pijnlijke voeten is het enige waar ik tot nu toe last van heb gehad.

Rotterdam <3

Ik ging met mijn projectgroepje uit eten bij Proeflokaal Bregje. Het was super gezellig en het eten was heerlijk! Als voorgerecht had ik beef tataki, als hoofdgerecht ossenhaas en als nagerecht dit chocoladecakeje met vanille ijs. Het was weer lekker!

Zaterdag

Bij een nieuwe bank horen nieuwe kussens! Ik bestelde deze via H&M en ze waren niet duur en ik vind ze heel erg leuk. Ik zal onze meubels later nog een keer beter laten zien.

Zaterdag was het weer tijd om uit eten te gaan! Ter ere van mijn oma’s verjaardag hadden we een brunch in Café Loos met de familie. Ik at carpaccio, dit was ook ZO lekker!

Ossenhaas als hoofdgerecht, ook goddelijk.

En als toetje crème brulée. Het eten was heerlijk en het was een gezellige middag.

Deze foto zag je misschien al op Instagram, vond het wel een leuke foto van mij en oma 🙂

Nora ging die middag bij mijn beste vriendin logeren en was ’s avonds helemaal kapot! Ze waren naar het bos geweest en ze hadden het heel leuk gehad met elkaar. Had ook niet anders verwacht 🙂 Wat ze toen nog niet wist is dat het zondag weer een drukke dag zou worden voor haar…

Zondag

We gingen namelijk Indisch eten met de familie van mijn vaders kant! Het was heel fijn om met zoveel familie samen te zijn, dat was voor mij namelijk best een tijdje geleden. Ik heb leuk met mijn nichtjes, ooms en tantes gepraat en dat was erg gezellig. Nora was ook mee en heeft alle harten gestolen.

Deze week is mijn stage begonnen! Dat zal wel even wennen worden maar wel erg leuk. Ik denk dat er vanaf nu om de week een diary online gaat komen, simpelweg omdat mijn dagen er veelal hetzelfde uit zullen gaan zien: werken-eten-slapen. Haha.

Hoe was jullie week?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Demi
  20 februari 2018

  Die blouse is zo leuk! 🙂 Een vriendin van mij heeft hem in de vorm van een kraagje die ze kan dragen onder truien. Dat is helemaal makkelijk!
  Wanneer wordt de luizenmoeder trouwens herhaald op televisie? Ik kijk altijd op zondagavond, maar dat komt me eigenlijk helemaal niet zo goed uit.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   21 februari 2018

   Ah zo leuk! De luizenmoeder wordt op woensdagavond herhaald, vanavond dus 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.