Hotspots&Reizen

Onze vakantie in Egypte – Deel 2

vakantie in egypte

Hoi! Na het eerste deel van onze vakantie in Egypte, deel ik vandaag deel 2 met jullie. Het weer in Nederland is nou niet echt om blij van te worden en dus zou ik ontzettend graag even terug willen naar het heerlijke zonnetje. Gaan jullie mee? In deze “diary” doe ik iets wat ik vantevoren best eng vond en overtrof ik daarmee mezelf.

De meeste tijd in Egypte bracht ik liggend in de zee door. Het liefst lag ik dan op mijn buik, zoekend naar schelpjes in de zee. Ik heb allemaal mooie kleine schepjes verzameld en die uiteindelijk ook mee naar huis genomen. Ik wil er graag nog iets leuks mee doen maar weet nog niet precies wat.

Cocktails en strand <3 De perfecte combinatie.

Dit witte jurkje kocht ik net voor de vakantie bij Loavies. Natuurlijk wou ik wat foto’s van mezelf in dat jurkje. Echter ben ik nogal kieskeurig als het om foto’s gaat en vond ik deze toch echt het leukste. Enige jammere is de brandblusser die er hangt, maarja…

Door een reisgids werden we meegevraagd om Shisha (waterpijp) te roken, iets wat je in Egypte bij elk cafeetje kunt doen. Hij was ontzettend aardig en we hebben leuk met elkaar gepraat. De waterpijp met appelsmaak was trouwens ook lekker. Hahaha.

Zo bracht ik de heerlijke dagen in Egypte grotendeels door, liggend in de zee. Wat je achter mij ziet is trouwens het koraalrif, wat meteen begon als je een stukje de zee in liep. Het snorkelen daar was ook echt prachtig. Kennen jullie het Oceanium in Blijdorp? Daar waande ik me terwijl ik daar zwom.

We wouden graag een excursie doen in Egypte. We konden naar Luxor, een hele mooie oude stad. Echter zou dat een enorm lange dag zijn (van 4 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds) en dat zagen we niet zo zitten. We besloten dat we graag een dag de zee op wouden met een boot. Samen met andere mensen uit Nederland werd er een boot gehuurd en gingen we een dagje de zee op. In eerste instantie wou ik alleen snorkelen maar het duiken leek me ook wel héél tof. Ik besloot toch te gaan duiken en dat was enorm leuk.

Hola! De boot legde twee keer aan op verschillende plekken en dus dook in 2x. Deze foto werd gemaakt tijdens de eerste duik. Ik vond het vantevoren best eng, ik was bang dat het ademen onder water niet zo goed zou gaan. Gelukkig bleek die angst niet gegrond, het ging eigenlijk vanzelf. Het water was op deze plek best ruig en dus was het best spannend, maar het ging eigenlijk erg goed.

vakantie in egypte

Deze foto werd gemaakt bij de 2e duikplek. Hier was het water een stuk rustiger en was het minder eng om het water in te duiken. Hier zagen we een aantal roggen zwemmen, wat heel mooi was. Verder was er helaas niet zoveel te zien, in tegenstelling tot de eerste plek waar ik tussen de koralen en vissen zwom.

Hahaha. Door de mannen die op de boot werkten werd ik in een duikpak gehesen en voorzien van een zuurstoffles, duikbril, en alles wat je verder nodig hebt om te duiken. Wat was het een toffe ervaring!

De liefste mama <3

Deze quote kwam ik tegen tijdens de vakantie en liet me beseffen dat dit zo ontzettend waar is. Vaak hechten wij als mensen veel waarde aan de mening van een ander. “Wat zou die of die hier wel niet van denken?” “Zou het niet gek zijn als ik dit doe?” Het gaf me het besef dat je gewoon moet doen wat JIJ wil, lekker boeiend wat anderen ervan vinden. Streef je eigen geluk na en doe alles wat je wil, ook al is dat in de ogen van andere mensen misschien niet altijd het juiste. Je leven is alleen van jou en van niemand anders.

Iedere avond dronken we steevast cocktails in de lobby van het hotel. De obers vonden het trouwens ook erg leuk om al nieuwe cocktails voor ons in te schenken voor we de oude nog niet eens op hadden, hallo aangeschoten zijn. Hahaha.

vakantie in egypte

Op onze laatste dag gingen we nog even souvenirs kopen. Dit was bij een oude man die een soort tent had aan het strand. Hij verkocht hier allemaal mooie kleden, sjaals, wierook en allemaal andere Egyptische spullen. We kochten voor mijn oma een sjaal, voor mezelf en mijn beste vriendin kocht ik wierook en voor m’n vader een olie met Eucalyptus geur. De meneer leidde ons helemaal rond in zijn winkel en we kregen thee van hem, zo schattig.

Daarna wou ik nog even wat armbandjes kopen. Ik weet niet wat het was maar alle Egyptische mannen in het hotel (en daarbuiten) wouden met me op de foto. Nouja, vooruit dan maar. Hierna gingen we snel naar het hotel om te douchen en daarna was het tijd om naar huis te gaan 🙁

Op het vliegveld….

Een ontzettend fijne vakantie gehad maar toch ook wel een beetje sad zoals je misschien aan mijn gezicht ziet. Bedankt voor de fijne vakantie in Egypte mam <3

Benieuwd naar het eerste deel van de vakantie in Egypte? Die kun je hier vinden. Ook schreef ik voor we vertrokken een blog met dingen die je moeten weten voor je naar Egypte gaat, die kun je hier vinden.

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Rebecca
  11 september 2017

  AH wat leuk dat je met je mams op vakantie bent geweest, ik ben ook dit jaar in mei samen met mijn moeder weggeweest. Wij gingen naar Mallorca en wat je zegt, strand en cocktails is echt een top combinatie. Duiken lijkt me heel gaaf maar ik ben echt ontzettend bang voor vissen. Ik zou daarom echt wel even moeten twijfelen of ik het zou doen haha. Egypte staat zeker nog op mijn bucketlist!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   12 september 2017

   Ah super leuk dat je ook met je moeder op vakantie bent geweest, gezellig is dat he? Egypte is zeker een aanrader maar de Egyptische mannen zijn héél erg gek op Nederlandse vrouwen, dus zet je vast schrap hahaha.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.