Laatst gelezen boeken

boeken header

De zomer is echt begonnen en in de zomer hou ik enorm van lezen. Ik had al een tijdje wat boeken liggen maar ik had nog niet de rust gevonden erin te beginnen. Nu het lekker weer is vind ik het heerlijk om buiten te zitten: goed boek erbij, zonnebril op en voetjes omhoog. Lezen maar! De afgelopen weken las ik deze boeken uit en het leek me leuk deze op mijn blog te laten zien. Kijken jullie mee?

boeken cavia

De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

Oh jongens, ik vind Paulien Cornelisse toch zó’n grappig mens. Haar vorige boek “Taal is zeg maar echt mijn ding” heb ik met heel veel plezier gelezen toen ik in Zuid-Afrika was. Ook dit boek over een cavia die op kantoor werkt (hoe kom je erop!) is enorm leuk om te lezen. Haar humor is zo scherp en ik las dit boek in 1,5 dag uit. Aan de ene kant denk je “een cavia kan toch helemaal niet op kantoor werken?” maar aan de andere kant zie je het helemaal voor je en zit je hardop te lachen. Geniaal!

boeken ma

Ma – Hugo Borst

Na meer dan 3 jaar werkervaring met dementerende ouderen weet ik er heel wat van af, maar het blijft mooi om verhalen van familie te lezen. Hugo Borst schrijft in dit boek liefdevol over zijn dementerende moeder. Over de goede momenten, maar ook de minder goede. Eerst woont Ma nog thuis maar later komt het onvermijdelijke: een verpleeghuis. Een intiem inkijkje in het leven van een naaste van iemand met dementie. Het verhaal van Ma greep me en ik kon niet meer stoppen met lezen. Ook deze las ik heel snel uit. Telkens schrijft Hugo kleine verhaaltjes wat er voor zorgt dat je het boek ook makkelijk even weg kan leggen.

boeken nacht in parijs

Nacht in Parijs – Michael Berg

Hou je van literaire thrillers? Dan is dit echt een aanrader. Ik kreeg dit boek in 2013 (!) toen ik slaagde voor de Havo en nu las ik hem pas. Terecht? Totaal niet want dit boek is enorm spannend. De verhaallijnen zijn heel goed uitgedacht en komen op geweldige wijze bij elkaar. De ontknoping verraste me heel erg en ik heb nog dagen aan dit boek gedacht. Ik vond het echt geweldig om te lezen en om eerlijk te zijn, beter dan de Nederlandse thrillers die ik gelezen heb.

Lezen jullie veel?

signature 2.0

Volg op Bloglovin
Volg:

6 Comments

 1. 24 juli 2016 / 2:04 pm

  Ik heb een enorme liefde voor boeken. Helaas heb ik er de laatste tijd niet echt tijd voor, maar misschien moet ik er ook gewoon tijd voor maken. Deze boeken kende ik nog niet, maar ze klinken allemaal even interessant. Ik moet ook een beetje lachen om de beschrijving over de Verwarde Cavia. Wat een grappig concept! Verder lijkt het me ook interessant om
  Ma te lezen, omdat iemand in mijn omgeving ook alzheimer heeft. Echt een verschrikkelijke ziekte.

  Dank je wel voor je fijne boekentips! Leuk artikel!
  Esmay onlangs geplaatst…Say no way to an off day!My Profile

 2. Anna
  24 juli 2016 / 3:23 pm

  Jaaa, De Verwarde Cavia! Ik ben er net in begonnen en ik heb echt nu al in een deuk gelegen. Heerlijk boek! Leest ook fijn gemakkelijk weg. 🙂
  Anna onlangs geplaatst…Van ballerina’s tot streetdancersMy Profile

 3. 24 juli 2016 / 8:31 pm

  Ik lees heel veel! Ik las laatst Scarlet van Marissa Meyer uit en lees op dit moment The bookthief van Markus Zusak. Ik ben ook aan het luisteren naar Delirium, maar weet niet zeker of ik daar mee verder ga.

  x
  Naomi onlangs geplaatst…Lichter haar?! Highlight BalayageMy Profile

 4. Laura
  30 juli 2016 / 4:08 pm

  Ik ben benieuwd naar de verwarde cavia! Hij staat wel al in de kast maar nog niet de kans gehad hem te lezen.

  • Marjoleine
   30 juli 2016 / 7:03 pm

   Ah zeker gaan lezen, hij is ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.