Lifestyle

Christmas TAG 2016

Christmas TAG

Bij NorthFlix kwam ik deze “Christmas tag” tegen, ik vond hem erg leuk en besloot hem over te nemen. Het is ten slotte bijna kerst en een beetje extra kerstsfeer is nooit verkeerd 🙂

1. Hou je van de kou?

Ik moet zeggen dat ik de kou steeds meer kan waarderen. Vroeger had ik er een hekel aan, ik moest op de fiets naar school en koud weer was dan wel het laatste waar ik op zat te wachten. Het perfecte weer vind ik een strakblauwe lucht met een zonnetje en dan het liefst een temperatuur rond het vriespunt. Dikke sjaal om en gaan!

2. Wat doe je het liefst in de winter?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het liefst binnen op de bank zit met een dekentje, mijn laptop, kat of hond op schoot en een grote kop thee. Toch kan ik sinds Nora er is ook wandelen heel erg waarderen. Ik vind het heerlijk om een grote wandeling te maken in de natuur, helemaal koud weer binnen te komen en daarna weer lekker op te warmen.

3. Favoriete winterdrankje?

Thee in alle smaken en warme chocolademelk mét slagroom. Dat laatste drink ik niet heel vaak omdat het simpelweg niet zo goed is voor de lijn. Thee drink ik ongeveer de hele dag door en het lekkerste smaakje voor de winter vind ik dan “Winter glow” van Pickwick. Gluhwein vind ik trouwens af en toe ook lekker, op een kerstmarkt bijvoorbeeld.

4. Welke buitenactiviteiten doe je in de winter?

Heel veel wandelen met Nora! Ook hoop ik dat we deze winter te kunnen schaatsen op natuurijs en dat het gaat sneeuwen. Helaas is dit alweer een hele tijd geleden en betwijfel ik of het gaat gebeuren dit jaar.. Telt shoppen ook als buitenactiviteit? Dat doe ik namelijk ook heel graag rond kerst vanwege de leuke sfeer in de stad.

5. Wat is je favoriete wintergeur?

Hmm, hier moet ik wel even over nadenken. Ik vind de geur van een echte kerstboom altijd heel lekker maar helaas is dat niet zo nadrukkelijk aanwezig ondanks dat we wel een echte kerstboom hebben. Verder brand ik heel weinig geurkaarsen en zou dus verder zou ik ook niet echt een geur kunnen bedenken…

6. Sneeuwt het waar je woont?

Nee helaas niet! Ik vind sneeuw alleen leuk als ik nergens naartoe hoef en iedereen sneeuwvrij heeft. Vroeger hielden we weleens sneeuwballengevechten maar de laatste jaren heeft het helaas niet of nauwelijks gesneeuwd. Wanneer ik naar mijn werk moet met de auto zit ik echt niet op sneeuw te wachten, ik ben dan veel te bang in de auto. Het lijkt me heel eng als je gaat glijden met je auto en niks kunt doen. Dan maar liever geen sneeuw 😉

7. Favoriete kledingstuk in de winter?

Een hele grote en warme sjaal en een lekker dik vest. Vooral een sjaal draag ik bijna altijd in de winter.

8. Wat is je favoriete winterherinnering?

Sowieso dat het sneeuwde! Ik maakte dan sneeuwpoppen buiten en we deden een sneeuwballengevecht. Toen ik nog kleiner was trok mijn moeder me voort op de slee. Ook weet ik nog dat ik naar de middelbare school moest (op de fiets!) en het sneeuwde, ik had helemaal geen zin om te gaan en mocht thuisblijven. Die dag was toevallig ook mijn moeder jarig, we hadden niet verwacht dat er iemand zou komen. Opeens werd er aangebeld en stonden mijn oom & tante met mijn oma voor de deur. Ik weet nog dat ik dit echt als heel leuk heb ervaren en best blij was dat ik niet naar school was gegaan. Ook aan de kerstdagen met mijn oma’s en verdere familie heb ik hele goede herinneringen.

9. Wie zijn de pineut?

Nou… Niemand meer want morgen is het al kerst!

Ik wil jullie allemaal alvast een hele fijne kerst wensen. Ik moet vanavond (kerstavond) en morgen werken, ik eet dan op mijn werk. Eerlijk gezegd vind ik dit helemaal niet erg, ik heb niet zoveel met kerst. Vorig jaar was de kerst nog extra moeilijk omdat toen mijn oma net overleden was. Ik schreef toen ook nog een aantal blogjes rondom de kerst, wellicht vinden jullie het leuk ze te lezen: Mijn mooiste kerstherinneringenAls je iemand moet missen met kerst. Voor iemand die ook iemand moet missen met kerst, heel veel sterkte <3 Maak er mooie dagen van allemaal!

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.