Diaries

Best of.. #5 Juni

best of juni header

Juni is alweer bijna voorbij, de zomer begon officieel en dat betekent dat het (hopelijk) vanaf nu heel lekker weer gaat worden. Aangezien we in Nederland wonen zal dat wel een beetje tegen gaan vallen 🙁 haha. Juni was weer een fijne maand: ik ging naar een leuk (gratis!) festival, oogstte uit mijn eigen moestuin en gaf voor het eerst bloedplasma. Dat laatste was overigens wel iets minder fijn. Kijken jullie weer mee naar mijn maand?

best of juni1

Mijn nieuwe schoenen, helemaal verliefd op deze Nike Huaraches. Het liefst combineer ik ze met verder een simpele outfit zonder al te veel kleur, de sneakers trekken immers al aandacht genoeg. Deze foto maakte ik bij de metro onderweg naar Amsterdam. Toen ik bij de trein kwam bleken er geen treinen meer te rijden omdat een verwarde man claimde een bom bij zich te hebben. We besloten een andere keer naar Amsterdam te gaan, anders moesten we uren wachten op de trein.. / Andijvie uit mijn eigen moestuin! Ik begon met de moestuintjes van Albert Heijn en inmiddels is het dus uitgegroeid tot dit. Een paar dagen na deze foto heb ik de andijvie geoogst en vervolgens aten we er stamppot van. Na 6x wassen wisten we zeker dat alle aarde + slakken eruit waren.

best of juni2

Toen was het een paar dagen heeel mooi weer! Ik ging met een vriendin naar het strand waar we op ligbedden chillden in onze bikini’s. Vervolgens zijn we uit eten gegaan bij een Beren restaurant waar we ook heerlijk buiten zaten en heel lekker aten. Een perfecte zomerdag! / Mijn nieuwe horloge die ik hier al liet zien. Gekocht van een bon die ik kreeg na een samenwerking. Zo blij mee!

best of juni3

Ik ben dus bloeddonor en sinds kort plasmadonor. Je bloed wordt dan gefilterd in een soort machine en de plasma komt in een zak terecht. De rest van het bloed krijg je terug, voordeel hiervan is dat je lichaam minder moeite hoeft te doen om het aan te vullen. Hierdoor ben je dus ook minder moe na het doneren, echter kost plasma geven ongeveer een uur en volbloed maar 15 minuten. Ik vond het heel vermoeiend, ik kon niet vrij bewegen en moest telkens knijpen in het ding in mijn hand om de bloedstroom op gang te houden. Toen ik 550 ml gedoneerd had heb ik besloten te stoppen. Ik werd licht in mijn hoofd, misselijk en duizelig, het was zo naar. Daarna stond ik te trillen op mijn benen en kreeg ik appelsap en een roze koek. Toch ga ik over een maand weer: het idee dat je iemand kan helpen is toch wel heel mooi. Mocht het me toch niet bevallen, kan ik er altijd nog mee stoppen. /  Lieve Vix <3 vaak ligt hij helemaal uitgeteld te slapen en zakt dan helemaal tussen de kussens van de bank. Je kan trouwens echt alles met hem doen, hij zal nooit bijten of krabben.

best of juni4

Ik ging met mijn vader naar Body Worlds waar ik hier al iets uitgebreider over vertelde. Het was een hele ervaring en het duurde wel even voor ik niet meer telkens aan al die lichamen dacht. Toch vond ik het heel erg interessant en zou ik er zo weer naartoe gaan. Zeker de moeite waard! / Body Worlds bevindt zich in een gebouw van 6 verdiepingen. Telkens moest je dus een trap naar beneden en in het trappenhuis stonden telkens quotes als deze. Mooi toch? Het heeft me wel aan het denken gezet moet ik zeggen.

best of juni5

Toen was het zaterdag en tijd voor… een festival! We gingen naar Wantijpop in Dordrecht, een gratis festival in het Wantijpark. Er waren verschillende podia en op het hoofdpodium traden o.a. Douwe Bob en Di-rect op. Ze gaven allebei hele goede shows en speelden echt een vol uur, niks even wat liedjes zingen en weer weg. Het zonnetje kwam zelfs nog door en de sfeer was gewoon heel leuk! Ik heb er nog lang van nagenoten.

best of juni6

Ik zei net dat je met Vix alles kan doen, Noa daarentegen… Wanneer ze geen zin heeft om te kroelen haalt ze weleens (zacht) uit. Ook heeft ze de laatste tijd last van teken en als deze weggehaald moeten worden krijst ze alles bij elkaar. Zou je niet zeggen he, als ze zo lief ligt? Verder is ze echt een kroelerd en ligt ze het liefst de hele dag bij je, maar ze heeft haar eigen wil. / Die week ging ik bij mijn “zus” logeren. Ze heeft 2 hele lieve kindjes en we hebben ons uitstekend vermaakt. Voor ik ging kocht ik deze toilettas van Victoria’s secret: hij is zo handig. Je hangt hem op en zo kun je alles makkelijk vinden. Wanneer je hem weer inrolt kan hij zo weer terug in je tas.

best of juni7

Ik vertelde net al over de andijvie uit mijn moestuin, maar look at this! Een courgette! Deze was echt super groot (ongeveer 15 cm) en heb ik ook al geoogst inmiddels. Binnenkort staat er dus courgette op het menu 😉 / Dit is mijn komkommerplant en hij blijft maar groeien. De eerst komkommers beginnen er nu aan te komen. Ik ben gek op komkommer dus laat ze maar snel komen!

best of juni8

Lunchen met een vriendin bij het NRCafe.. We zaten buiten en hebben heel lekker gegeten, ik had een club sandwich en zij een quinoa salade. Dit café zit trouwens in de Witte de With straat, de leukste straat van Rotterdam! / We doken ook nog even de winkels in en ik kocht dit shirt bij Urban Outfitters, ik ben er helemaal verliefd op. Hij zit ook zooo lekker! Misschien hebben jullie hem al wel gespot op de (nieuwe) foto in mijn sidebar.

best of juni9

Gelijk mijn nieuwe shirt aan natuurlijk, haha. Ik heb 2 budget eyeliners gekocht en ben deze aan het testen. Ik ben over degene die ik hier draag erg tevreden, binnenkort zal er een blogje over online komen met verdere testresultaten… 😉 / Afgelopen zondag was het “Ikea family dag” in Diergaarde Blijdorp. Voor €7,50 kon p.p. kon je naar binnen. Ik ben hier met mijn moeder naartoe geweest, vroeger hadden we een abonnement op Blijdorp maar de laatste jaren ben ik er niet meer geweest. Ik heb er echt enorm van genoten, de dierentuin is zo mooi aangelegd en de dieren hebben prachtige verblijven. Als het aan mij ligt gaan we heel snel weer!

Best gelezen in juni

3. 7x leuke festivals in juli – Leuk om te zien dat deze goed gelezen is! Blijkbaar zijn jullie net zo gek op festivals als ik!

2. De dag dat ik een stuk minder vlees ging eten – Na het zien van “Vleesverlangen” minderde ik mijn vleesinname. Op brood eet ik bijna geen vlees meer maar ik moet eerlijk zeggen dat ik in de avond nog wel regelmatig vlees eet. Toch heeft het wel mijn ogen geopend en eet ik nu ook vis & vega.

1. Kleine persoonlijke update – Persoonlijke posts worden áltijd goed gelezen, zo grappig om te zien. Ik gaf een update over hoe het nu ging na het stoppen met mijn stage & studie.

Zo, dat was hem alweer voor deze maand! Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn avonturen te zien. Komend weekend ga ik naar Concert at sea met mijn beste vriendin, ik heb op het laatste moment nog een kaartje kunnen bemachtigen. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot, ik zal jullie er binnenkort nog wat meer over vertellen maar er zijn véél oplichters actief helaas.. Verder hoop ik dat er in juli heeeel veel zon gaat komen en er veel leuke dingen op mijn pad komen.

Bedankt voor het lezen! Hebben jullie een leuke maand gehad?

signature 2.0

Volg op Bloglovin

Ook leuk

1 reactie

  • Beantwoorden
    Sandra
    29 juni 2016

    Leuk nieuw shirt! En ik ben jaloeeeers op jouw moestuin joh. Wat stoer dat je gewoon andijvie kon eten en da’t die courgette ook al zo groot is. Super leuk om je eigen gekweekte dingen te eten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.